Vad vill du fråga statsministerkandidaterna, SVT -programmet söker medverkande ? Här är de viktigaste !

  XVI frågor riktade till de svenska statsministerkandidaterna som väljare kan ställa !
 
Fråga :1 Vad kommer den tredje överenskommelsen att kallas om Sverige hamnar i samma situtation som efter valet 2014 och valet 2018 ?
 
Fråga :2 Kan du som statsministerkandidat följa de demokratiska reglerna så att du ser till att den sittande statsministern avgår efter valet oavsett valutgången ?
 
Fråga: 3 Den demokratiska erfarenheten som väljarna har fått är att du som statsministerkandidat, kommer när du har blivit tillsatt antingen att avsättas genom en misstroendeförklaring eller kommer att få svårt att få ihop en fungerande regering alternativt få bilda en svag regering som kommer att möta betydande svårigheter som gör att du kommer att tvingas att avgå och när ingen kan bilda en stabil regering slutar det med att talmannen utlyser ett nyval.. Som du vet, efter valet 2018 har den svenska demokratin havererat genom att det indirekt bildades en samlingsregering genom att oppositionen kvävdes och att det i stället träffades en överenskommelse under namnet J-Ö som möjliggjordes av att riksdagspartierna till höger och vänster inledde ett gemensamt politiskt samarbete .Ytterligare försvagning av den svenska demokratin skedde genom att man ansökte om ett svenskt medlemskap i militäralliansen Nato utan en föregående folkomröstning till skillnad från tidigare medlemskapet i EU. Kan det styrka det argumentet att Carl Bildt och Ingvar Carlsom var mer demokratiska än Magdalena Andersson och Ulf Kristersson. Kan det vara så att de svenska väljarna då var mer demokratiskt medvetna än nu då SD har fått mandat i riksdagen och riksdagspartiernas succesiva närmande till SD som KD, M , L och sedan V som med stöd av SD fällde regeringen . S har börjat prata om samma sak som SD och det har bidragit till att SD har ökat sitt väjarstöd i procent. Detta har i sin tur möjliggjort att en svag S- regering ensamt har ansökt om om medlemskap i militäralliansen Nato , övergivit den svenska neutralitetspolitiken, givit stöd till kriget , skickat pengar och vapen och även tillåtit medborgarna att åka iväg och kriga för Ukrainas räkning.. Frågan är hur skall du undvika att Sverige hamnar i samma situation efter det här valet sep-2022 som efter valet 2014 och 2018 ?
 
Fråga :4 Kan en svag regering utan opposition införa visiteringszoner , hårdare straff , Nato- medlemskap utan folkomröstning samt skicka vapen och pengar och även tillåta svenska medborgare att kriga för Ukraina som även utgör ett stöd för den högerextrema Azovbataljonen som också kallas nynazistiskt som inledning till en succesiv försvagning av den svenska demokratin efter 100 år .
 
Fråga : 5 Kan du som statsministerkandidat lämna Nato åt sidan och behålla den svenska neutralitetspolitiken så att du kan göra så att Sverige återupptar rollen som medlare i krig och att hjälpa till med konfliktlösning genom att bilda en samlingsregering så att fred uppnås och demokratin utvecklas mot en hållbar politik ?
 
Fråga : 6 Kan du som statsministerkandidat lova att återställa den svenska demokratin så att den kan utvecklas ? Som du vet havererade den svenska demokratin efter valet 2014 genom att du tillsammans med de andra riksdagspartierna indirekt bildade en dold samlingsregering genom att kväva oppositionen och i stället träffades en överenskommelse under namnet D-Ö som möjliggjordes genom att riksdagspartierna till höger och vänster inledde ett gemensamt politiskt samarbete som möjliggjorde en diskussion om Nato. Ytterligare en försvagning av den svenska demokratin var när KD som det minsta riksdagspartiet ensidigt upphävde D-Ö.
 
Fråga : 7 Kan du som statsministerkandidat tillsammans med demokratiministern lova att se till att demokratin utvecklas och folkomröstning tillämpas ?
 
Fråga : 8 Kan du se till att alla ungdomar som fyllt 16 år oavsett religion blir jämställda i rösträtt genom att b la ändra kyrkovalet till ett multireligionvalsystem med konfliktlösning och demokratisk utveckling som modell enligt principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet och att därför demokrsati måste införas i alla religioner, utan undantag ?
 
Fråga: 9 Du är medveten om att staten och kyrkan separerades men att svenska kyrkan fick behålla sin starka ställning vad gäller , budget, val som riksdagspartierna deltar aktivt i samt att kyrkan har egen lag, lagen om svenska kyrkan men andra trossamfund saknar motsvarande rättigheter. Även den svenska flaggan bär fortfarande på en religiös symbol , ett kors som betraktas som avrättningsverktyg vajar på den svenska och de andra nordiska ländernas flaggor och på flera andra länders flaggor .
 
Fråga : 10 Föreligger det något samband mellan EU:s hetsa upp för krig politik och den ekonomiska krisen ?
 
Fråga : 11 Skulle du kunna hävda att de svenska villaägare som ger sitt stöd till Natomedlemskap och röstar på Natopartierna, som i huvudsak är för ett fortsatt stöd till kriget, får skylla sig själva om el , gas och bensinpriserna ökar . Fråga : 12 Hur många människor vill du som statsministekandidat att ukrainarna ska offra av sin befolkning innan ukrainarna slutar att kriga och att du slutar med att skicka pengar och vapen ?
 
Fraga: 13 Hur mycket av Ukrainas infrastruktur vill du som statsministekandidat ska förstöras innan ukrainarna slutar kriga och innan du upphör med att skicka pengar och vapen ?
 
Fråga : 14 Som statsministekandidat hur många ukrainare ska bli flyktingar innan du slutar med att skicka pengar till ukrainarna , upphör med att skicka vapen och svenska medborgare att delta i kriget ?
 
Fråga: 15 Är det rättvist att icke demokratiska länder sitter i FN:s säkerhetsråd och dessutom har vetorätt ?
 
16: Hur rättvist är det när många svenskarar protesterade mot EU medleskap trots folkomröstningen och som ansåg att den svenska suveräniteten kränkts . Nu när Sverige har ansökt om medlemskap i militäralliansen Nato , utan folkomröstning, har ingen ansett att detta utgör en kränkning av den svenska suveräniteten i synnerhet när USA:s bombflyg B-52 flög in över svenskt luftrum och genomförde en unik övning ?
 
Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0