För vad gråter Maud Olofsson offentligt egentligen ?

 Det amerikanska offentliga gråtandet börjar få fäste i Sverige . Nyligen uppträdde partiledaren för den svenska centern, Maud Olofsson, offentligt gråtande efter det att hennes partikamrat Fredrick Federley framträtt gråtande i Riksdagen och tidigare har Mona Sahlin gråtit offentligt med anledning av Estoniakatastrofen .

Talmannen kanske ska anlita gråterskor?

Det är positivt att svenska politiker visar sina känslor offentligt men det måste förenas med att starta en kraftfull politisk handling i jämförelse med Sten Anderssons uttalande i samband med Boforsaffären att "tvätta byken offentligt " . Den blev aldrig tvättad.
Att uttala sig skarpt eller att gråta offentligt har visat sig sakna effekt , utan endast beröra vissa känslor.
Vi vill gärna se att svenska politiker visar sina känslor offentligt även när det gäller folkmordet i Gaza och att många barn där blev brända av 5000 grader heta israeliska bomber.
Ni minns kanske att den ryska hunden Lajka som som dog i rymden och även noshörningsungen Nelson och apan Ola fick svenskarna att engagera sig betydligt mer känslomässigt än när det gällde morden på palestinska barn.
Kan det bero på att det svenska Centerpartiet är broderparti till det Israeliska Centerpartiet "Kadima" som står för folkmord på palestinier i Gaza ?

De nya svenskarna väntar förutom det fortfarande på att få höra hur de svenska partiledarna kommer att agera efter polisens rasistiska uttalanden och hets mot folkgrupp.

RSS 2.0