Flytta FN:s högkvarter till Hälsans Ö

Två vägar från Diplomatstaden leder till Lidingö som kallas Hälsans Ö, Lidingövägen och Hangövägen och det går även att ta sig dit med spårvagn och båt. Från Diplomatstaden, Strandvägen via USA:s ambassad förbi Sveriges Radio och Sveriges Television genom Frihamnen och Lidingöbron till Hälsans Ö och Lidingös Kommunhus där F:Ns högkvarter ska inleda sitt arbete. På Hälsans Ö ligger nämligen ytterligare ambassader.

I och med att man här i Sverige träffar hela världen en gång per år i samband med utdelningen av Nobelpriset i litteratur, ekonomi, fysik, medicin och kemi vilket innebär att personer från flera nationer tar emot priset i Sverige till skillnad från Norge som endast delar ut ett pris, fredspriset. Sverige betraktas som ett neutralt land, ger mest bistånd till U-länder och tar emot flest flyktingar som de flesta kommer från krigshärjade länder och diktaturstater vilket gör att Sverige utgör en mötesplats för människor, internetinfrastrukturen är säkrare liksom tredje nätet fungerar bra och en världens routservrar ligger i Sverige även Wikileak har sina hemsidor i Sverige.

Diplomater och ambassadörer får lära sig av vad före detta statsminister Olof Palme gjorde nämligen att han promenerade på Stockholms gator utan säkerhetspoliser . Under mordnatten promenerade han från Gamla Stan, köpte tunnelbanebiljett av en invandrare som satt i spärren, väntade på tunnelbanan, steg in i vagnen som alla andra människor, ingen störde honom. Han fortsatte sin promenad på Sveavägen och tillbaka utan vakt. Han var stolt över det och hade tidigare skrutit om det för kungar och presidenter. Vår målsättning är att se flera partiledare och statsråd och även statsministern att göra som Palme. Numera finns det kameror installerade i nästan varje hörn och medborgarna är utrustade med mobiltelefoner som har inbyggda kameror.

Kostnader, visumsvårigheter, miljö och demokrati ska man också ta i beaktande. Sverige är bra på att tillämpa demokrati, kompromisser, konfliktlösningar och miljöfrågor. Även detta gör att Sverige är en lämpligare plats för FN:s högkvarter.

I jämförelse med USA som ofta är involverat i krig, har vetorätt och tillämpar dödsstraff, elfte september kunde ha drabbat FN. Därför är USA inte en lämplig stat för FN:s högkvarter, både ur miljö, demokratisk och humanitär synvinkel .

 

Solidaritet

De Nya Svenskarna

D.P.N.S


RSS 2.0