Kristerson som statsminister och Andersson som utrikesminister eller tvärtom i en samlingsregering

En samlingsregering med ett begränsat mandat enligt ovan är den enda hållbara politiska lösning som kan styra Sverige t ex undet två års tid fram till EU-valet 2024. Den utesluter odemokratiska och religiösa organisationer som SD och KD .

Antingen en samlingsregering utan opposition när Sverige befinner sig I kris eller en annan form av regeringsbildning med en stark opposition vilket demokratin kräver.

EU , USA, Storbritannien och Ryssland bedriver ett miljövänligt krig

Bland de frågor som samlingsregeringen kan ställa sig är vad är skillnaden mellan att betrakta Ungen som ett odemokratiskt och korrupt land som utnyttjar skattemedel och EU till att finansiera kriget genom att ta pengar från skattemedel till vapen och även tillåter medborgarna att delta i kriget , döda människor , förstöra miljön och landets infrastruktur samt tvingar folk att hamna i exil mot sin vilja.

Kan det ena argumentet motiveras med att EU , USA, Storbritannien och Ryssland bedriver ett miljövänligt krig som motargument ?

Andra frågor gällande religionsfriheten och demokratin !

År det religionen som har givit folken demokrati eller är det demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet ?

Om det är demokratin som har givit religionerna religionsfrihet hur kommer det sig då att religionerna försöker påverka demokratin genom att b la omvandlas till politiska partier som en , hämnddemokrati !

Bland dessa partier finns Nyans som särskilt vänder sig till Sveriges muslimer och KD som särskilt vänder sig till svenska kristna och europa folkpartiet vänder sig till kristna europeer. Det ena representerar endast muslimer och det andra representerar endast kristna .

Vad har de religiösa partierna för roll i riksdagen och EU- parlamentet ?

Varför vajar nationernas flaggor med religiösa symboler över EU-parlamentet och FN?

Genom en övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem i de länder som redan har kyrkoval och införa ett Multireligionvalsystem i övriga länder som saknar liknande val återställs och utvecklas demokratin.

 
 

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


En politisk underkastelse som kan rädda Sverige från Swexit

Hur kunde ett av de äldsta svenska partierna
som L som kom efter Lantmannapartiet vara nöjda med
 att klara 4% spärren ?
 
Den svaga demokratin inte bara i Sverige utan hela EU och att hetsa för fortsatt krig genom att skicka vapen och pengar har splittrat b la Sverige så att en hel del är missnöjda med de etablerade partierna och att ytterligare enfrågepartier har bildats

 

Resultatet av valet sep 2022 kräver en politisk underkastelse .

Vilka väljer M, KD och L att underkasta sig S eller SD som av s-regeringen betraktas som en säkerhetsrisk och att en erfaren riksdagsledamot ritktade ett finger mot SD:s talman och sa DU ÄR INTE MIN TALMAN eller att underkasta sig S genom att bilda en samlingsregering ?

Valet 2022 tvingar till en politisk underkastelse genom att M och S bildar en samlingsregering utan SD och möjligen att utesluta även KD från samlingsregeringen.

 

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


När det två största partierna ingår i en regering kallas det för en samlingsregering då oppositionen upphör!

Mandatperiod , befogenhet och maktfördeling under samlingsregering .

 

I valet 1940 framhöll regeringspartierna sin trovärdighet för att hålla Sverige utanför kriget och behålla neutralitetspolitiken .

I kris bildar man en samlingsregering det är en gammal hävd ! Sverige och EU befinner sig nämligen i djup kris som de själva har skapat genom Natomedlemskap utan föregående folkomröstning och bojkott av en en supermakts diktator som sitter i FN:s säkerhetsråd och dessutom har vetorätt med bibehållna diplomatiska förbindelser med b la EU.

Samlingsregeringar bildades därför under unionskrisen med Norge 1905 ,Regeringen Lundeberg, och under andra världskriget ,Regeringen Hansson .

Samlingsregeringen bestod då av de fyra största partierna enligt följande maktdelning:

1) Socialdemokraterna med Per Albin Hansson som statsminister.

2) Bondeförbundet numera C med Axel Pehrsson-Bramstorp som jordbruksminister som numera benämns landsbygdsminister.

3) Folkpartiet numera L leddes av Gustaf Andersson i Rasjön som kommunikationsminister motsvarande vår nuvarande infrastrukturminister

  1. Högern numera M som leddes av Gösta Bagge som ecklesiastikminister motsvarande vår nuvarande utbildningsminister.

Kommunistiska partiet uteslöts då från den samlingsregeringen därför jämförs nu SD med detta parti.

I denna samlingsregering kan två riksdagspartier SD och KD uteslutas .

Om nu M ogillar att SD blivit större och leder oppositionen och inte vill underkasta sig SD och i stället väljer att med S bilda en samlingsregering . Detta har redan konstaterats i statsministerduellen .

Detta var egentligen inte en statsminsterduell utan M.Andersson och U. Kristersson var i princip eniga om allting . Att människor dör i krig och konflikter och Nato , fattigdom och svält samt utrikespolitik, fick inte uttrymme i valdebatten trots att vissa journalister har kommit som flyktingar eller är barn till flyktingar som har rymt från krig och elände. Inte heller illegala städare, fastighetsaffärer som har lett till att en partiledare hamnat i belastningsregistret och att en politiker i ett av riksdagspartierna begått ett så allvarligt brott som styckmord, grupper som Hells angels och Nordiska motståndsrörelsen

Å andra sidan, om M nu åberopar force majeure och i stället vill underkasta sig S , acceptera att M.Andersson blir hans chef som regeringschef och han i stället får en statsrådspost med flera myndighetsposter för hans medlemmar kan han på det sättet medverka till att avlägsna V från att delta i samarbetet.

Följer Magdalena Andersson och Ulf Kristersson ovanstående lösning kommer båda att bytas ut som partiordförande av sina medlemmar.

KD kommer automatiskt att byta ut sin partiledare. Om SD vågar byta ut sin partiordförande kommer organisationen att splittras och så småningom försvinna medan L,V och C behåller sina nuvarande partiledare.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 

 

 

 

 


Jämställdhetsfrågor ?

1) Varför måste en statsminister /premiärminister vara infödd kristen svensk eller brittisk kristen ?

Den indiskfödde f d brittiske finansministern Rishi Sunak har bättre rätt till posten som premiärminister än Liz Truss på samma sätt som den iranskfödde tillika socialförsäkrings­minister Ardalan Shekarabi har bättre rätt till stasministerposten än Magdalena Andersson då han varit SSU:s ordförande men det har inte Magdalena Andersson varit.

 

 

 

Ardalan Shekarabi inte heller valts till socialdemokraternas partiordförande , hans plats intogs av

Magdalena Andersson..

Magdalena Andersson skulle i den situationen ha arbetat för att skilja partiordförandeskapet från statsministerposten. På det sättet födelas makten och den balanseras mellan henne och Ardalan Shekarabi .

När nu Sverige har fått sin första kvinnliga statsminister som dessvärre har givit stöd till krig i form av pengar och vapen och dessutom tillåtit svenskarna att åka och strida för Ukraina , skapat en ekonomisk kris och även en energikris med miljöförstörelse som följd . Åtsidosatt demokratin och ansökt om medlemskap i Nato utan en föregående folkomröstning . I likhet med Andersson har även Liz Truss hetsat upp för krig , skickat pengar och vapen till Ukraina med ytterligare problem som följd har hon även medverkat till Brexit mot brittisk fattigdom som följd.

  1. Britterna har krigat så länge de har funnits, frågan är kan ett folk leva på krig ?

    Hade britterna valt Rishi Sunak som primärminister och Sverige valt Ardalan Shekarabi

    hade ett sådant krig sannolikt inte startats eller i vart fall inte tillåtits att fortsätta.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 

 


Ytterligare två viktiga frågor till statsministerkandidaterna ?

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Vad vill du fråga statsministerkandidaterna, SVT -programmet söker medverkande ? Här är de viktigaste !

  XVI frågor riktade till de svenska statsministerkandidaterna som väljare kan ställa !
 
Fråga :1 Vad kommer den tredje överenskommelsen att kallas om Sverige hamnar i samma situtation som efter valet 2014 och valet 2018 ?
 
Fråga :2 Kan du som statsministerkandidat följa de demokratiska reglerna så att du ser till att den sittande statsministern avgår efter valet oavsett valutgången ?
 
Fråga: 3 Den demokratiska erfarenheten som väljarna har fått är att du som statsministerkandidat, kommer när du har blivit tillsatt antingen att avsättas genom en misstroendeförklaring eller kommer att få svårt att få ihop en fungerande regering alternativt få bilda en svag regering som kommer att möta betydande svårigheter som gör att du kommer att tvingas att avgå och när ingen kan bilda en stabil regering slutar det med att talmannen utlyser ett nyval.. Som du vet, efter valet 2018 har den svenska demokratin havererat genom att det indirekt bildades en samlingsregering genom att oppositionen kvävdes och att det i stället träffades en överenskommelse under namnet J-Ö som möjliggjordes av att riksdagspartierna till höger och vänster inledde ett gemensamt politiskt samarbete .Ytterligare försvagning av den svenska demokratin skedde genom att man ansökte om ett svenskt medlemskap i militäralliansen Nato utan en föregående folkomröstning till skillnad från tidigare medlemskapet i EU. Kan det styrka det argumentet att Carl Bildt och Ingvar Carlsom var mer demokratiska än Magdalena Andersson och Ulf Kristersson. Kan det vara så att de svenska väljarna då var mer demokratiskt medvetna än nu då SD har fått mandat i riksdagen och riksdagspartiernas succesiva närmande till SD som KD, M , L och sedan V som med stöd av SD fällde regeringen . S har börjat prata om samma sak som SD och det har bidragit till att SD har ökat sitt väjarstöd i procent. Detta har i sin tur möjliggjort att en svag S- regering ensamt har ansökt om om medlemskap i militäralliansen Nato , övergivit den svenska neutralitetspolitiken, givit stöd till kriget , skickat pengar och vapen och även tillåtit medborgarna att åka iväg och kriga för Ukrainas räkning.. Frågan är hur skall du undvika att Sverige hamnar i samma situation efter det här valet sep-2022 som efter valet 2014 och 2018 ?
 
Fråga :4 Kan en svag regering utan opposition införa visiteringszoner , hårdare straff , Nato- medlemskap utan folkomröstning samt skicka vapen och pengar och även tillåta svenska medborgare att kriga för Ukraina som även utgör ett stöd för den högerextrema Azovbataljonen som också kallas nynazistiskt som inledning till en succesiv försvagning av den svenska demokratin efter 100 år .
 
Fråga : 5 Kan du som statsministerkandidat lämna Nato åt sidan och behålla den svenska neutralitetspolitiken så att du kan göra så att Sverige återupptar rollen som medlare i krig och att hjälpa till med konfliktlösning genom att bilda en samlingsregering så att fred uppnås och demokratin utvecklas mot en hållbar politik ?
 
Fråga : 6 Kan du som statsministerkandidat lova att återställa den svenska demokratin så att den kan utvecklas ? Som du vet havererade den svenska demokratin efter valet 2014 genom att du tillsammans med de andra riksdagspartierna indirekt bildade en dold samlingsregering genom att kväva oppositionen och i stället träffades en överenskommelse under namnet D-Ö som möjliggjordes genom att riksdagspartierna till höger och vänster inledde ett gemensamt politiskt samarbete som möjliggjorde en diskussion om Nato. Ytterligare en försvagning av den svenska demokratin var när KD som det minsta riksdagspartiet ensidigt upphävde D-Ö.
 
Fråga : 7 Kan du som statsministerkandidat tillsammans med demokratiministern lova att se till att demokratin utvecklas och folkomröstning tillämpas ?
 
Fråga : 8 Kan du se till att alla ungdomar som fyllt 16 år oavsett religion blir jämställda i rösträtt genom att b la ändra kyrkovalet till ett multireligionvalsystem med konfliktlösning och demokratisk utveckling som modell enligt principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet och att därför demokrsati måste införas i alla religioner, utan undantag ?
 
Fråga: 9 Du är medveten om att staten och kyrkan separerades men att svenska kyrkan fick behålla sin starka ställning vad gäller , budget, val som riksdagspartierna deltar aktivt i samt att kyrkan har egen lag, lagen om svenska kyrkan men andra trossamfund saknar motsvarande rättigheter. Även den svenska flaggan bär fortfarande på en religiös symbol , ett kors som betraktas som avrättningsverktyg vajar på den svenska och de andra nordiska ländernas flaggor och på flera andra länders flaggor .
 
Fråga : 10 Föreligger det något samband mellan EU:s hetsa upp för krig politik och den ekonomiska krisen ?
 
Fråga : 11 Skulle du kunna hävda att de svenska villaägare som ger sitt stöd till Natomedlemskap och röstar på Natopartierna, som i huvudsak är för ett fortsatt stöd till kriget, får skylla sig själva om el , gas och bensinpriserna ökar . Fråga : 12 Hur många människor vill du som statsministekandidat att ukrainarna ska offra av sin befolkning innan ukrainarna slutar att kriga och att du slutar med att skicka pengar och vapen ?
 
Fraga: 13 Hur mycket av Ukrainas infrastruktur vill du som statsministekandidat ska förstöras innan ukrainarna slutar kriga och innan du upphör med att skicka pengar och vapen ?
 
Fråga : 14 Som statsministekandidat hur många ukrainare ska bli flyktingar innan du slutar med att skicka pengar till ukrainarna , upphör med att skicka vapen och svenska medborgare att delta i kriget ?
 
Fråga: 15 Är det rättvist att icke demokratiska länder sitter i FN:s säkerhetsråd och dessutom har vetorätt ?
 
16: Hur rättvist är det när många svenskarar protesterade mot EU medleskap trots folkomröstningen och som ansåg att den svenska suveräniteten kränkts . Nu när Sverige har ansökt om medlemskap i militäralliansen Nato , utan folkomröstning, har ingen ansett att detta utgör en kränkning av den svenska suveräniteten i synnerhet när USA:s bombflyg B-52 flög in över svenskt luftrum och genomförde en unik övning ?
 
Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

RSS 2.0