Det råder nämligen flagghysteri

Valet mellan att ge stöd till den demokrati som folket har kämpat och offrat sig för eller att ge stöd till att försvara ett land genom vapen och flagghissande.

 Vi har inte hört de som styr Ukraina nämna ordet demokrati och att de kämpar för att återställa demokratin om den över huvud taget har funnits , inte heller om de människor som har dött i kriget, utan det är vapen, pengar och att hetsa upp för krig som gäller . Inte heller från de som ger stöd till Ukraina. Anledning till det är att inget land har en välfungerande demokrati och om den finns tillämpas den bristfälligt.

Sverige styrs nämligen inte genom demokrati utan genom överenskommelser, D-Ö och J-Ö och en svag regering en s k övergångsregering som icke är behörig att fatta ett sådant beslut som att sända krigsmateriel till Ukraina . Den regering är provisorisk som inte har en opposition emot sig. Alla riksdagspartier är eniga om samma inrikes och utrikespolitik.

Riksdagens agerande när det gäller Ukraina lägger locket på den kokande kritik såsom coronakommissionens kritik och två skandaler, statsråds-krfmsaffären och statsministerns städaffär . Riksdagen lade tillsammans med regeringen undan klimatmålet .

  Under Tage Erlander Socialdemokraterna , minoritetsregeringen 1957-1968 som liknade den nuvarande under Magdalena Andersson, då utrikesminister, Östen Undén prickades 14 gångar , en KU-anmärkning på grund av Stig Wennerströmaffären och Ryssland.

Även Nobelpriset har påverkats av detta då Sartre sade nej till Nobelpriset i litteratur 1964 , han misstänkte att det låg ett politiskt motiv bakom.

Frågan är om nuvarande regerings och utrikesministerns hantering gällande sändning av krigsmaterial till Ukraina kan leda till en granskning av KU då den här regeringen icke är behörig att fatta ett sådant unikt beslut som skadar den svenska neutralitetspolitiken vilken det svenska folket har kämpat för .

Det är svårt att begripa att de nuvarande politiker vilkas föräldrar flydde från krig från bl a Finland, Norge och Danmark hetsa upp för krig genom att ge stöd till att skicka krigsmaterial till ett land som befinner sig krig. En del tar klart ställning för ett land genom att bära ett lands flagga när det landet befinner sig i krig.

Som tidigare nämnts råder det flagghysteri, utrikesministern och finansministern dyker upp då och då med två flaggor som korsar varandra placerade på sina kavajer , en svensk och en ukrainsk flagga men inte någon EU- flagga. FN:s högkvarter har placerats i fel land och icke demokratiska länder med vetorätt sitter i FN:s säkerhetsråd. Dessutom av EU:s 27 länder är 20 medlemmar i NATO.

 I den moderna teknologin är det ditt lands toppdomän, ccTLDs, som utgör suveränitet och inte själva flaggan med religiösa symboler och andra svårtolkade symboler . Under toppdomänen vilar nämligen hela ditt lands infrastruktur. Du skall ha kunskap om den.

I den moderna tiden skall vi anpassa oss till utvecklingen d v s integrera oss och inte

gå tillbaka genom att starta krig , hetsa upp för krig, skicka vapen eller pengar för att

finansiera vapenindustrin med som drabbar miljön och motverkar klimatmålet.

 

 

 

Här, mitt på ditt lands flagga kan du placera

ditt lands toppdomän i stället för de religiösa

symboler och andra meningslösa symboler.

Riksdagen skall därför inte uppmuntra barn till att tillverka Molotovcocktails som är farligt både för dem själva och bidrar till att förstöra miljön.

Riksdagen skall inte uppmuntra till att vandalisera Ukrainas infrastruktur som har skett i Syrien , Afghanistan, Palestina , Lybien, Jemen , Irak m fl länder och sedan låta återuppbyggnaden finansieras genom skattemedel, SIDA.

Riksdagen skall inte ge stöd till att sätta däck i brand, skicka vapen och samtidigt hetsa upp för fortsatt krig och dessutom skicka pengar, swisha, till att skaffa vapen som bidragsgivarna själva säljer .

Regeringen borde endast bidra med mat , medicin, kläder , tält och att ta emot flyktingar som huvuduppgift , med en bättre kvalitet på rapporteringen i media samt se till att FN:s högkvarter flyttas till ett annat neutralt land och samtidigt upphäva vetorätten.

Se till att ukrainarna har en fungerande toppdomän och att den sätts i mitten på deras flagga likaså med Rysslands flagga.

Vi arbetar således solidariskt för en hållbar politik.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Ukraina är inte medlem i EU, inte i NATO och ej heller med i det nordiska samarbetet, vad gör

Ukraina är inte medlem i EU, inte i NATO och ej heller med i det nordiska samarbetet, vad gör Magdalena Andersson i NATO:s extrainsatta toppmöte.

Blair-Bush krigsföringspraxis från Irak tillämpas nu av Putin i Ukraina .

Avvecklingen av militärpakten Warszawapakten var ett villkor för avveckling av NATO .

Men det har inte hänt .

EU består av 27 länder varav 20 är medlemmar i NATO . EU = NATO.

NATO med sin avancerade ballistiska robot som ubåtsbaserad ballistisk robot (SLBM)

Interkontinental ballistisk robot (ICBM), Medeldistansrobot (MRBM/IRBM), Kortdistansrobot (SRBM) och Taktisk ballistisk robot (BRBM). De har tillgång till farliga och miljögiftiga vapen samtidigt som en del av de här länderna inte har råd med att betala sina medlemsavgifter till EU men de har råd att betala medlemsavgiften till NATO.

Har EU:s röstberättigade medborgare glömt den Israeliska massakern i Sabra och Shatila, två flyktingläger för palestinier i Libanon den 16 och 17 september 1982 där omkring 3,500 civila mördades. Det skedde under den f d amerikanska presidenten Ronald Reagan. FN:s generalförsamling fördömde den 16 december 1982 massakern som »folkmord . Detta ägde rum under FN:s dåvarande generalsekreterare från Peru , Javier Pérez de Cuéllar s mandat . De nordiska länderna agerade inte lika kraftfullt mot Israel.

Varför hissar man inte även den palestinska flaggan framför stadshuset och EU- parlamentet.

USA -Storbritannien- Bush-Blair och andra massakrer på irakier under FN:s dåvarande

generalsekreterare, tillika mottagare av Nobels fredspris, Kofi Atta Annan från Ghana. Den

20 mars 2003 invaderade en USA-ledd styrka Irak, detta i strid mot ett FN-beslut. Hissa den irakiska flaggan framför The White House and 10 Downing Street .

Varför tillämpas nu Blair-Bush krigsföringspraxis från Irak av Putin i Ukraina?

Den 20 mars 2003 hördes explosioner i Bagdad och klockan 03:15 UTC meddelade USA:s f d president George Bush att han givit order om attack mot mål i Irak.

Hur kommer det sig att ett land som delar ut Nobels fredspris är medlem i NATO och med i krigsföringståget ?

Krig överallt , svältande barn b la i kriget i Jemen

Inte alla länder har en mark- och miljödomstol som handlägger mål och ärenden inom miljö, fastighet, planering och bygg samt vatten och avlopp då krigförande länder orsakar skador på mark, luftföroreningar, lidande m.m .

Tribunalen skulle ha större effekt i samarbete med en sådan domstol. För att folk ska få upprättelse för vad de har utsatts för genom alla krig. Vapenindustrin måste avvecklas på samma sätt som tobaksindustrin samtidigt som NATO läggs ner. EU-projektet ska också avvecklas om det inte är fredligt.

 

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Under krig eller hot om krigföring glöms FN:s dagordning gällande klimatmålet bort.

Demokratiåteruppbyggnad

 Trots att Sverige har flera demokratiministrar , IDEA International Institute for Democracy på Strömsborg i Stockholm och Demokratibygget har demokratin inte utvecklats. Lågt valdeltagande trots att Sverige har många med invandrarbakgrund som har flytt från diktatorer och sökt skydd b la här och är hungriga på att utöva sina demokratiska rättigheter .

Frihet , rörelsefrihet, tankefrihet och frihet att yttra sig kommer före demokratin eller demokratin kommer före friheten eller utövning av båda delarna samtidigt..

Kan demokratin som redan har lösa grunder utvecklas i en värld som styrs med ohållbar demokrati och ohållbar politik ?

  1. Folk som har rösträtt men med lågt valdeltagande

  2. Demokrati som inte utvecklats inom EU .

  3. FN:s generalförsamling som är en blandning av svaga demokratiska stater och icke demokratiska stater

  4. Folk i de diktatoriska länder som inte bryr sig om demokrati eller inte vågar uttala sig om demokratin. En del som har lyckats fly från diktatorer och fått skydd och rösträtt men som ändå inte går till vallokalerna . Andra tror inte på demokratin med motivering att det är USA som trots allt styr världen, inte FN eller EU .

  5. De kristna-judiska länderna ger stöd till Israel och de islamiska länderna ger stöd till Palestina,

  6. Länder med en enorm befolkning på över en miljard och med stor yta och länder som kämpar för sin mark en yta som de har rätt till t ex Storbritannien styr Falklandsöarna och Danmark styr Grönland. Konflikter, krig, pandemi, arbetslöshet ,fattigdom och miljöförstörelse .

 Mottagandet av information, associera och analysera och sedan dra slutsatsen , det som leder till de ovan sex avvikelserna . Dessa avvikelser kräver omdefiniering av demokrati, att komma överens om vilka kriterier som ett land måste uppfylla för att ett betraktas som demokratiskt . Hur många % av de röstberättigade invånarna deltar i valet under fem mandatperioder. Vilka demokratiska konstitutioner som är ansvariga för den demokratiska utvecklingen i ett land . Hur långt har demokratin utvecklats i de respektive länderna. Hur definieras och beskrivs demokratin i deras grundlagar .

Således, en kontinuerlig omvärdering av Demokratiåteruppbyggnad och dess tillämpning leder till en demokratisk utveckling.

Demokratiåteruppbyggnad

Det starka skälet är att demokratin har tillämpats felaktigt inte bara i ditt parti som du ger stöd till eller röstar på utan i hela världen, EU som FN, att tillämpningen är mot principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet .

Eftersom det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet , det är därför viktigt att demokrati omfattar och tillämpas av alla trossamfund utan undantag

Alternativet är att ta bort alla religioner på grund av att trossamfunden motsätter sig tillämpning av demokratin och dessutom inte har bidragit till en demokratisk utveckling. Religiösa konflikter fortsätter och det är svårare att hitta lösningar .

Om demokrati skall införas i samtliga trossamfund utan undantag och religionsfriheten bevaras kräver det ett val som liknar kyrkovalet som tillämpas i vissa länder . Att ha val i varje trossamfund är inte särskilt praktiskt och dessutom kostsamt . Därför en övergång från kyrkovalet till ett Multireligionvalsystem i de länder som redan har kyrkoval och direkt tillämpning av ett Multireligionvalsystem i övriga länder som saknar kyrkoval är mer lämpligt och med Multireligionstödet som motsvarar partistödet blir det en kostnadseffektiv lösning.

 

 

Samhällen har nämligen många komplexa religiösa problem som inte går att lösa genom att trossamfund endast utnyttjar de fördelar som religionsfriheten innebär utan krav på en reformering.

Miljömodellen för demokratin , demokratin från teori till praktik med Multireligionvalsystem som grund.

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten


Nordiska samarbetet under kvinnostyre

 Nu har de passat på att sälja sina vapen, testat sina avancerade vapen som skadat vår miljö , spridit en allmän oro bland befolkningen och samtidigt har de skapat en ny fattigdom.

Frågan är hur långt ukrainarna kommer med demokratin, sedan självständighet ?

 

 En negativ hämnddemokrati

När en demokrat vänder sig till en diktator i syfte att störta en annan diktator eller hota en annan diktator leder detta till konflikter, miljökatastrof och fattigdom

Ohållbar politik leder till ohållbar utveckling .

 En positiv hämnddemokrati

Om det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet och inte religionen som har givit trossamfunden demokrati  måste demokrati införas i alla trossamfund utan undantag.

 Männen styrde

Den svenska utrikesministern som fick kritik p g a baltutlämningen, var bland de som stod bakom neutralitetspolitiken , han var mot kärnvapenspridning vilket lämnades som förslag till FN:s generalförsamling 1961, Udénplanen.

Han kallade USA och väst för den fria världen.

Advokat och professor i juridik , justitieminister 1917-1920

Liberalernas partiledare 1923-1930., riksdagsledamot 1910-1911, 1918-1922, 1925-1928,

1930-1937. Han fällde Lindmans högerregering 1930 och bildade en regering av två liberala fraktioner , liberala folkpartiet leddes av honom själv och Frisinnade folkpartiet av Ekman.

Deras reformer består av att de lade grunden till en järnväg mellan Stockholm och Göteborg 1926 och sedan VOLVO:s biltillverkning, skolreformen och kollektivavtal. Han löste det största invecklade problemet, kommunalskattereformen.

Han valdes in i den kungliga vetenskapsakademin 1940.

En hållbar politik leder till en hållbar utveckling .

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten


Från den svenska politiska historien .

Hur många gånger kommer en moderatledare eller S-ledare att avsättas efter nästa val innan Sverige får igång en någorlunda fungerande regering , och hur många talmansrundor krävs det för att Sverige skall få en kanske svag regering efter nästa val sep 2022 ?

#tv4val , partiledardebatt

Ingen av partiledarna som deltog i denna debatt var myndig när svenska folket gick till folkomröstningen 1980 som beslutade om kärnkraftverkens nedläggning. Den saken togs inte upp programledarna.

Det demokratiska beslutet som avgjordes av svenska folket nonchalerades av både partiledare och de som de som ledde programmet. Demokrati började tillämpas genom överenskommelse och inte genom val.

Partiledarna höjde nyligen sina löner med 3000 kr per månad samtidigt som de klagade på elpriset och dieselpriset som de tycker är höga.

Dels måste straffen skärpas för riksdagsledamöter som begår brott.

Att ta ansvar för Sverige

Valet mellan att satsa på försvaret alternativt demokratins återuppbyggande, ej byggande, så att Sverige få en stabil regering efter valet 2022.

Den svenska politiska historien visar hur Staaff kunde visa hur han tog ansvar för Sverige efter regeringen Lindmans fall, då krävde han:

  1. Allmän rösträtt

  2. Upphävande av första kammaren

  3. Folkpension

När Kung Gustaf V accepterade Staafs krav , trädde Staaf fram och tog ansvar för Sverige, bildade sin andra liberala regering 1911 och betonade neutralitet och samarbete mellan de nordiska länderna.

Motståndare eller krigsanhängare sände varningsord.,

Krig mellan död och liv, att kristendomen inte skulle tillåta barbarerna att sprida sig . Låt oss inte prioritera böndernas intressen före försvaret.

Anhängare varnade för alkoholproblem. Hur kunde Sverige satsa 168 miljoner kr på alkoholhaltiga drycker ( nu i jämförelse med försvaret, trots fattigdom, pandemi och miljöproblem) , samtidigt klagar Sverige på alkoholberoende som förstör svenska folket.

Medan regeringen motsätter sig att spendera 3,8 miljoner för finansiering av F-båt, pansarbåt för att försvara vårt land och oss själva.

Samtidigt varnade de för Norge , norrmännen bakom vår rygg, och de är beredda att hugga när de befinner sig i kris. Föreställ er att en general ockuperar och bosätter sig här och inför utegångsförbud och plötsligt upphör alla våra möten i Folkets hus och vi börjar samlas med våra hästar kring Karl XII:s staty.

 De varnade för ryssarna och deras kontroll till havs och deras kontroll av internationell handel.

Krigsanhängare fällde Staaffs liberala regering men de hade inget regeringsalternativ.

Försvarsanhängarna vann striden men misslyckades samtidigt tre gånger med att bilda regering.

  1. Louis De Geer sade blankt Nej

  2. Ernst Trygger sade Nej

  3. Lindman sade Nej

Staaff höll tal för 40.000 personer från samhällets olika sektorer , ja fyrtiotusen människor där han lovade att han skulle göra allt som stod i hans makt för Sveriges utveckling och oberoende.

Staaff, vars staty står vid Birger Jarlsgatan, blev sjuk och dog senare .

Dessa första tre punkter gäller emellertid fortfarande.

Det handlar om demokratin och fattiga pensionärer.

-Fattiga pensionärer som aldrig blir fria från att betala skatt på sina redan låga pensioner.

Demokratin har inte utvecklats där riksdagspartierna deltar i kyrkovalet medan de som är medlemmar eller röstar på dessa partier inte har rösträtt eller har rösträtt som de kan avstå ifrån.

 

 

I samma skola har en del 16-åringar fått rösträtt så att de har möjlighet att praktisera demokrati två år innan det allmänna valet medan andra 16-åringar, med annan religion och som går i samma skola saknar rösträtt och samma möjlighet. Riksdagspartierna själva som deltog i kyrkovalet avsatte nyligen en biskop

De som håller på med s k demokratibygge bygger på en redan svag demokratigrund. Det skall i stället kallas för demokratiåteruppbyggande.

Från en ohållbar politik som skapar nya problem till en hållbar politik så att inte gamla och nya olösta konflikter överlämnas till nästa generation.

De sådde och vi åt , vi sår och de äter

Miljö modellen för demokrati, demokrati från teori till praktik

FN :s rollspel för fred

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Miljömodellen för demokrati, demokratin från teori till praktik .

Har demokrati använts för att förtrycka den egna befolkningen och andra människor eller mobiliserat för krig ?

Avkraga , att avsätta en biskop i svenska kyrkan, sker för att riksdagspartierna har medverkat genom kyrkovalet som alla riksdagspartier har mandat i vid kyrkomötena som SD , KD, M och L m fl.

SD blev ett stort parti p g a utnyttjande av kyrkoval då många med invandrarbakgrund saknar rösträtt i det valet. Man kan säga att riksdagspartierna har ytterligare ett val, ett hemligt val, som sker under beteckningen  kyrkoval.

Kyrkan har egen lag, egen budget och eget valsystem. andra trossamfund saknar all detta och finansieras med skattemedel.

 

 

 

Under täckmanteldemokrati “ utövas alla möjliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna

t e x Israel som hävdar att de följer internationell rätt, att de är öppna för kritik och med en fri press och ett starkt oberoende rättssystem samtidigt som Amnesty International fördömer Israel för att de utövar apartheidpolitik liknande den politik som bedrevs i gamla Sydafrika, apartheid mot svarta. .

Det är av vikt att se hur de“judar som nu minns förintelsen , både de judar som deltar i israeliska valet och de som inte deltar i det israeliska valet” att se hur de reagerar,

I Sverige används uttrycket svenska judar men inte svenska israeler . Här används uttrycket för alla judar som bor t ex i Sverige oavsett om de röstar i det israeliska valet eller inte. Man förknippas till sin tro, religion och inte till något specifikt land .

Samma sak när det gäller de judar som är medborgare i övriga EU-länder både de som bor kvar eller har flyttat tillbaka till Israel som bosättare eller inte .

Om det är så att demokratin har givit alla trossamfund religionsfrihet och att det inte är religionen som har givit oss demokratin , hur kommer det sig då att trossamfunden som

b l a den äldsta religionen, judendomen , inte bidragit till en demokratisk utveckling. ?

Demokratin har därför tillämpats bristfälligt i hela världen , EU som FN .

Det starka skälet är att demokratin har tillämpats felaktigt inte bara i ditt parti som du ger stöd till eller röstar på utan i hela världen, EU som FN, mot principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet .

Möjlighet för judarna att införa demokrati i sitt trossamfund som liknar kyrkovalet som så småningom övergår till ett Multireligionvalstystem som skapar fred samtidigt som vi tillsammans utvecklar demokratin.

 

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


RSS 2.0