Valrörelsen som är på semester

17 september är det kyrkoval utan valrörelse , vad säger du som är demokratiminister

Det är tyst om #Kyrkovalet. Kyrkovalet i nuvarande skick är odemokratiskt och bör ändras .

Kyrkovalet tillämpas som om det vore ett val till riksdagen och om man inte vore medlem i ett av riksdagpartierna skulle man förlora sin rösträtt,

Svenska kyrkan kräver bland annat medlemskap i svenska kyrkan för att man ska ha rösträtt vid kyrkorvalet annars förlorar du din rösträtt. Skulle man tillämpa samma princip avseende partierna när det gäller val till riksdagen, om du inte är medlem i ett av riksdagpartierna förlora r du din rösträtt, förlorar demokratin sin roll och funktion . ..

Tänk om varje religiöst samfund, t ex buddisterna skulle kontakta Valmyndigheten och beställa valsedlar och driva sin egen valrörelse med kandidater från #riksdagen. .

Riksdagspartierna får partistöd för att vara oberoende av stöd från anonyma källor , medan Kyrkovalet , enligt Svenska Kyrkan, finansieras av medlemmarna ?

Om buddisterna ämnar införa demokrati i sin religion som de har lärt sig av Svenska kyrkan och startar en egen buddistisk valrörelse som religion behöver de resurser då partistöd ges till ett parti som har 4 % av väljarna .

Genom att införa att religionsstödet motsvarar partistödet och genom att införa multireligionval får vi alla religösa samfund i Sverige att utöva demokrati . Kandidaterna tillhör ändå något av riksdagspartierna.

 

Krig utgör ett hot mot mänskligheten och miljön


RSS 2.0