Trosrepresentanternas kammares, vad är det , vad har den för funktion i reformen av demokratin .

Trosrepresentanternas kammares främsta uppgift är att lösa de gamla konflikterna i tur och ordning, den äldsta konflikten först.

1)  Israel-Palestina

Kyrkomötet som väljs genom kyrkoval i de nordiska länderna är beroende av de politiska partierna , majoriteten är kristna . Trots att de politiska partierna har många medlemmar med olika religioner , utesluts de från den rättigheten , deras partier deltar i kyrkovalet men inte de med en annan religion som tillhör och röstar på partiet i det allmänna valet..

Med kristna i majoritet och de politiska partiernas deltagande i kyrkovalet , ett uteslutande av andra trossamfund samt att det finns ett proisraeliskt kristet parti i riksdagen , allt detta ger utrymme för stöd till den israeliska politiken, därför blir det omöjligt att skapa fred oavsett om det är EU eller USA som tar initiativ till fred, .

Därför det är utomordentligt viktig att välja en Trosrepresentanternas kammare, Faith Representatives Chamber, som är fri från de politiska partierna och som ersätter kyrkomötet.

Alla skall, oavsett religion, vara med och rösta om vilka som skall sitta i Trosrepresentanternas kammare som är högsta organ för alla trossamfund inklusive Svenska Kyrkan.

Modellen tillämpas på följande sätt att 5 vuxna med olika religioner får rösträtt i Multireligionvalet.

- 16-åringar tillhörande olika religioner får rösträtt.

- Alla vuxna oavsett religion får rösträtt.

- Inget politiskt parti får delta i Multireligionvaet,

Varje trossamfund har olika grenar, kristna protestanter, katoliker och ortodoxa, samma gäller för andra trossamfund.

Alla skall vara med och rösta om vilka som skall sitta i Trosrepresentanternas kammare som är högsta organ för alla trossamfund.

Till Trosrepresentanternas kammare väljs 35 mandat. Här betonas explist att inget politiskt parti får delta i det valet.

Det judiska trossamfundet (Judiska Centralrådet ) i Sverige har kännedom om det israeliska valet och hur många av dessa judar som röstar i det israeliska valet. De har också rösträtt i Sverige både till riksdagen och i EU-valet . Detta underlättas naturligtvis av att de redan kan de demokratiska spelreglerna . Det gäller även palestinier i Sverige som tillhör Islamiska samarbetsrådet .

Emellertid det skulle vara mycket svårare att genomföra en sådan demokratisk reform om det hade varit i Israel eller Palestina . Därför är de nordiska länderna som redan tillämpar kyrkoval lämpliga att börja med.

När varken Israel eller Palestina motsätter sig att bilda en samlingsregering för att lösa den längsta konflikten i världen , när inte de allmänna valen , fredsavtal, medlingar , krig och vapen har hjälpt återstår bara en enda lösning och det är genom att demokratisera alla religioner eftersom den demokrati som tillämpas nu i hela världen har brister och svagheter som leder till svaga regeringar .

Vi utgår från principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet.

Multireligionvalet är en inkluderande demokratisk reform för alla trossamfund dock utan politiska partier .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

                        ----------------

Del II handlar om hur Multireligionvalet går till .


Finansiering av alla trossamfund inklusiv svenska kyrkan

Finansiering av trossamfund sker genom en enhelig finansieringsmodell, Multireligionstödet som motsvarar partistödet. SST-stftelsen som delar ut statsbidag ”skattemedel” till trossamfund avvecklas . Termen statsbidrag tas också bort, där staten finansierar trossamfund via skatterna.

 

 

 

Den nya finansieringsmodellen , Multireligionstödet , är däremot oberoende av skattemedel . Multireligionstödet består av trossamfundens inklusive svenska kyrkans samtliga tillgångar. Detta innebär att svenska kyrkans budget slås ihop med övriga trossamfunds budgetar.

Här betonas vikten av att trossamfunden är oberoende och fria från skattemedel .

Multireligionstödet är ett styrmedel som tillämpas utifrån principen att

  1. Det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet och det är därför som demokratin måste införas i alla trossamfund utan undantag.

  2. Multireligionstödet ges bara till de trossamfund som deltar i Multireligionvalet vilket ersätter kyrkovalet. I händelse av att ett trossamfund t ex judar , muslimer eller kristna motsätter sig att införa demokrati i sina trossamfund skall dessa trossamfund förlora rätten till Multireligionstödet.

Frågan är hur skulle ett sådant trossamfund som motsätter sig den reformen finansiera sin verksamhet ,betala sina lokalhyror i olika län i fortsättningen ?

Svenska kyrkans och övriga trossamfunds tillgångar redovias noggrant med en granskningsgrupp vid sidan av skattemyndigheten.

Antal medlemmar i varje trossamfund redovisas som underlag för antal röstberättigade 16-åringar och äldre . Då v et vi hur mycket ett trossamfund får i Multireligionstöd.

De skall även vara överens om att alla tillgångar, bidrag m.m sköts av myndigheten för Multireligionstödet vilket ersätter SST-stiftelsen då den upphör att gälla, även Lagen om svenksa kyrkan ändras i samband med detta.

Uteslutningsmetoden:

Multireligionstödet motverkar och hindrar att anonyma källor finansierar trossamfund vilket kan påverka dess verksamhet .

Ett exempel vi kan nämna i sammanhanget

Filadelfiakyrkans ombyggnad som kostar 100 miljoner kronor samtidigt som svenskafolket undrar hur en liten församling har råd med detta och om det fiins anonyma andra länder som anonymt framkallar en berondeställning .

Ett annat exempel : varför får bara Sveriges kristna råd blanda sig i men inte andra trossamfund.

Sveriges kristna råds roll och inblandning

De skriver i ett öppet brev till samtliga ledamöter i Sveriges riksdag inför omröstningen den 18 juni .

- Antje Jackelén, ärkebiskop, Svenska kyrkan Sveriges kristna råd

- Karin Wiborn, generalsekreterare, Sveriges kristna råd,

- Anders Arborelius, biskop,Stockholms katolska stift,

- Daniel Alm, föreståndare, Pingst – Fria församlingar i samverkan,

- Benjamin Dioscoros Atas, ärkebiskop, Syrisk-ortodoxa kyrkan

skriver idag ett öppet brev till samtliga ledamöter i Sveriges riksdag inför omröstningen den 18 juni angående en eventuell förlängning av giltigheten för Lagen (2016:752) om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstånd i Sverige.

Kyrkoledarna uppmanar riksdagsledamöterna till ytterligare reflektion över frågan och att överväga att rösta nej till förlängning av lagen.12 juni 2019.

Ett annat exempel är i krig utnyttjas trossamfundens egendom och som propaganda .

Således, att varje trossamfund har ett eget val är opraktiskt , dyrt och komplicerat samt leder inte till dess ändamål , konfliktlösning.

Att ta bort alla religionar strider mot grundbulten i demokratin nämligen religionsfriheten

Att avlägsna riksdasparierna från inblandning i kyrkovalet i fortsättning Multireligionvalsystemet är en av grunderna .

Multireligionvalsystemet : är den teoretiska delen om

- How does the multi-religion election system (Multireligionvalsystem) work ?

- How to solve a most complex and controversial issues in the world,the Israel-Palestine conflict by the multi-religion election (Multireligionvalsystem), active use of ccTLDs and a new design flags.

  • Religion and Politics, Integration and Conflict .

  • The Multireligionvalsystem: How It Works, What It Is, and Why It Matters
  • The Multireligionvalsystem: The Reason Why We Struggle To Connect With Each Other

Multireligionval : är den praktiska tillämplingen av hur valet går till i praktiken.

Multireligionstödet : den finansiella delen som är oberoende av skattemedel och består av svenska kyrkan egendom och övriga trossamfunds tillgångar

 En begravningsreform är nödvändig , ingen kremering eller jordfästning och i stället går man över till en frystorkning av döda . Genom uttnyttjande av solpaneler effektivt och allmänt får man energi till frystorkning . Detta finansieras genom Multireligionstödet samt även renovering och placering av solpaneler i samtliga trossamfunds byggnader. På samma sätt bör man även åtgärda gamla begravningsplatser .

 Enligt Multireligionvalsystemet , begravningsbyråerna, kremering, jordfästning tas bort , kyrkorna upphöra med kremering och ett solpanelsystem driver frystorkning . Begravningsbyråerna får möjlighet att driva egen frystorkning av de döda genom förnybar energi.

Den reformen av trossamfund gäller EU,USA, Kina, Indien och hela världen.

Så konflikter kan lösas samtidigt som klimatmålet uppnås.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


RSS 2.0