Trosrepresentanternas kammares, vad är det , vad har den för funktion i reformen av demokratin .

Trosrepresentanternas kammares främsta uppgift är att lösa de gamla konflikterna i tur och ordning, den äldsta konflikten först.

1)  Israel-Palestina

Kyrkomötet som väljs genom kyrkoval i de nordiska länderna är beroende av de politiska partierna , majoriteten är kristna . Trots att de politiska partierna har många medlemmar med olika religioner , utesluts de från den rättigheten , deras partier deltar i kyrkovalet men inte de med en annan religion som tillhör och röstar på partiet i det allmänna valet..

Med kristna i majoritet och de politiska partiernas deltagande i kyrkovalet , ett uteslutande av andra trossamfund samt att det finns ett proisraeliskt kristet parti i riksdagen , allt detta ger utrymme för stöd till den israeliska politiken, därför blir det omöjligt att skapa fred oavsett om det är EU eller USA som tar initiativ till fred, .

Därför det är utomordentligt viktig att välja en Trosrepresentanternas kammare, Faith Representatives Chamber, som är fri från de politiska partierna och som ersätter kyrkomötet.

Alla skall, oavsett religion, vara med och rösta om vilka som skall sitta i Trosrepresentanternas kammare som är högsta organ för alla trossamfund inklusive Svenska Kyrkan.

Modellen tillämpas på följande sätt att 5 vuxna med olika religioner får rösträtt i Multireligionvalet.

- 16-åringar tillhörande olika religioner får rösträtt.

- Alla vuxna oavsett religion får rösträtt.

- Inget politiskt parti får delta i Multireligionvaet,

Varje trossamfund har olika grenar, kristna protestanter, katoliker och ortodoxa, samma gäller för andra trossamfund.

Alla skall vara med och rösta om vilka som skall sitta i Trosrepresentanternas kammare som är högsta organ för alla trossamfund.

Till Trosrepresentanternas kammare väljs 35 mandat. Här betonas explist att inget politiskt parti får delta i det valet.

Det judiska trossamfundet (Judiska Centralrådet ) i Sverige har kännedom om det israeliska valet och hur många av dessa judar som röstar i det israeliska valet. De har också rösträtt i Sverige både till riksdagen och i EU-valet . Detta underlättas naturligtvis av att de redan kan de demokratiska spelreglerna . Det gäller även palestinier i Sverige som tillhör Islamiska samarbetsrådet .

Emellertid det skulle vara mycket svårare att genomföra en sådan demokratisk reform om det hade varit i Israel eller Palestina . Därför är de nordiska länderna som redan tillämpar kyrkoval lämpliga att börja med.

När varken Israel eller Palestina motsätter sig att bilda en samlingsregering för att lösa den längsta konflikten i världen , när inte de allmänna valen , fredsavtal, medlingar , krig och vapen har hjälpt återstår bara en enda lösning och det är genom att demokratisera alla religioner eftersom den demokrati som tillämpas nu i hela världen har brister och svagheter som leder till svaga regeringar .

Vi utgår från principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet.

Multireligionvalet är en inkluderande demokratisk reform för alla trossamfund dock utan politiska partier .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

                        ----------------

Del II handlar om hur Multireligionvalet går till .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0