Sambandet som SR:s konflikt talar om idag är precis det samband som DPNS sedan 80-talet grundar sin politik på.

Vill ett land som är EU- medlem gå in i Nato borde alla EU länder godkänna det på samma sätt som alla Nato länder måste godkänna detta.

FDU, Fred , Demokrati dvs Miljö- modellen för demokrati, demokratin från teori till praktik och Hållbar utveckling .

Utan fred är det omöjligt att demokratisera ett land och utan demokrati eller med en svag demokrati går det inte heller att gå mot en hållbar utveckling. Det är detta samband som SR:s program konflikt talar om .

För cirka 19 år sedan presenterades detta för SR för tre med invandrarbakgrund SR journalister och

en av dessa ledde programmet konflikt vi kan kalla honom för FJ och den andra numera TV journalist vi kan kalla henne för HD. SR avfärdade FDU medan den tredje journalisten välkomnade FDU . Journalisterna och de som står bakom FDU kom till Sverige som flyktingar, på grund av krig, diktatur, förtryck , tortyr och kränkning av de mänskliga rättigheterna. Vi har i exil ett gemensamt mål nämligen att försöka förstå hur tre länder , Danmark, Norge och Sverige som var i krig kunde åstadkomma fred och utveckla demokratin mot ett hållbart samhälle. Precis som det är i våra länder nu alltså ett samhälle som består av stammar som leds av stamhövdingar . Kunde de förut under fattigdom så borde vi kunna nu under rikedom!

Reform-motståndare kan vara orsaken till den våldsamma utvecklingen i samhället och att främlingsfientligheten ökat och blivit accepterade som demokratiska organisationer .

- SR nej til FDU

-Vår valda kvinnliga partiledare gick till Centerpartiet utan att informera oss, numera är hon EU parlamentariker för C .

- Riksdagspartierna avfärdade vår fredsplan

- EU- medborgareinitiativet avfärdades gällande övergång från kyrkovalet till ett Multireligionvalsystem för de länder som redan har kyrkoval och ett införande av ett multireligionvalsystem föe de som inte har kyrkoval eller motsvarande val .

Demokratin har dessutom åsidosattes vid två val där väljarnas röster ersattes med två överenskommelser , D-överenskommelsen och sedan J-överenskommelsen . Detta ledde till svårighet att bilda regering hur skicklig talmannen än var .

Vad händer med den svenska demokratin ?

Vad händer med den svenska neutralitetspolitiken ?

Utbildning , ja kunskap , det var tidigare omöjligt att utse en statsminster som inte var högutbildad jurist och omöjligt att utse en utrikesminister som inte hade en mångårig diplomatisk karriär. Bland de mer kända var Louis De Geer som reformerade riksdagen , från ståndriksdag till tvåkammarriksdag och Karl Staff som upplöste unionen med Norge och som statsminister inte beviljade anslag till försvaret samt reformerade det svenska samhället,och samtidigt stod utanför andra världskriget genom neutralitet. Tack vare honom som liberal fick S mandat i riksdagen. Branting och Staff kom bra överens vilket ledde till att Sverige utvecklades utan krig. Sverige gick sin egen väg medan Norge hamnade i USA:s knä på grund av beroendeställning , Marshallhjälpen. Fredspriset har gått till många amerikaner , senast en amerikan fick frespriset var när det tilldelades Obama . Norge är en aktiv medlem i militärpakten Nato och borde inte få fortsätta dela ut Nobels fredspris.

Att vara beroende är precis det som f d statsminster Göran Persson,S, talade om, Den som satt sig i skuld är icke fri.

 

Nu är S på väg att överlämna makten till M i valet sep 2022.

Att en f d finansminister valdes till partiordförande och sedan till statsminister utan att ha innehaft ordförandeskapet i SSU och som i sin tur bildar en svag regering vilken utser två oerfarna politiska fackpampar att verka i regeringen och även utser en oerfaren person till finansminister samt en oerfaren utrikesminister som varken har juridsk kunskap eller äger diplomatisk skicklighet .En teknokratisk regering oavsett partibeteckning.

Först regerade S med M:s budget , sedan tillämpar S M:s utrikespolitik på väg att överlämna makten till M.

Om den nordiska komunismen smalt i socialismen så håller socialismen nu på att smälta i konservatismen.

Klimatmålet är också underminerat då miljörörelsen har blivit svagare under kriget Ryssland-Ukraina och staterna har tillåtits att ge näring till krig i form av leverans av vapen och pengar och stöd till Nato som egentligen inte skulle existera utan ha upplösts i samband med att Warsawapakten upplöstes .

Går Sverige också med i Nato borde utdelningen av alla Nobelpris ske i ett tredje land som är oberoende.

Även EU påverkas på grund av nästan alla medlemstater belv Nato anhängare . Således  EU-länders medborgare kan  i en folkomröstning avgöra huruvida EU-länderna lämna Nato eller inte .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Så kan opinionsundersökningarna avseende Nato – PROGNOSENS trovärdighet styrkas .

På följande sätt kan opinionsundersökningarna avseende Nato , Nato – PROGNOSENS trovärdighet styrkas .

Vid sidan av en folkomröstning om ett Nato- medlemskap får svenska folket möjlighet att i sina självdeklarationer sätta kryss för finansieringen av medlemskapet i NATO vilken uppgår till mer än 20,000,000,000, alltså 20 miljarder kr om året.

I varje deklaration får medborgarna möjlighet att sätta kryss på en ruta , kanske under begravingsavgift där man få möjlighet att säga ja eller ej att från sin årsinkomst göra avdrag för Natomedlemskapet .

Av detta framgår också att de pengar som ja-sägare till Nato betalar räcker till för att betala Nato-avgiften.

Om alla skattebetalare, vilka uppgår till cirka 6 miljoner, säger ja får skattemyndigheten in 3, 300 kr varje år per skattebetalare. Sammanlagt får staten in 19 miljarder 800 miljoner kr men Sverige skall betala 20 miljarder .

Men om opinionsundersökningen gällande Nato visar att hälften , 3 miljoner, säger ja till att gå med i Nato tyder detta på att nej sägare tvingas att säga ja och att skattemyndigheten mot deras vilja drar 3,300 kr från deras inkomst även om de protesterar.

Här kan vi göra en jämförelse med medlemskapet i EU.

Sveriges EU-avgift är cirka 45 miljarder kronor enligt statens budget för 2021. Samtidigt har Sverige förhandlat sig till vissa rabatter på EU-avgiften . Detta kan Sverige inte göra vad gäller medlemskapet i Nato, inte heller få tillbaka något i form av stöd som i EU.

Skattemyndigheten drar in 7,500 kr varje år av av varje skattebetalare oavsett om de är anhängare till EU eller inte.

I detta fall har antalet motståndare till EU minskat på grund av de fördelar som medborgarna får.

I fallet med Nato får medborgarna ingenting tillbaka utan endast ett symboliskt skydd som egentligen inte behövs ungefär som när staten anlitar ordningsvakter .

Medborgarna i EU borde därför ställa krav på sina regeringar om medlemskap i Nato.

 

 

Den ukrainske presidenten borde tillsammans med sin regering ha agerat på samma sätt som Dhalai Lama mot supermakten Kina där han valde exil i Indien och undvek att offra en enda munk och sätta Tibet i brand och förstöra hela Tibets infrastruktur och att splittra sitt folk.

Under andra världskriget härjade nazisterna i bl a Sverige, Finland , Norge och Danmark så att nästan hela norden sattes i brand dock behöll Sverige sin alliansfrihet .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 

 


Folkomröstning om Swexit och sedan Finexit. Det skall kännas att överge Alliansfriheten !

Varför ska vi rösta i EU-valet , då EU-parlamentet består av många grupplösa / politiska vildar , religiösa och European Conservatives and Reformists Group som SD tillhör , diskriminering av flyktingar har ökat, freden hotas , demokratin har inte utvecklats , svaga regeringar som inte är behöriga att fatta ett sådant beslut som ansökan om NATO- medlemskap men ändå har skaffat sig behörighet genom att ersätta demokratin med januari och D-överenskommelser . .

Enligt wikipedia., gav Nationella fronten betydande ekonomiskt stöd till Sverigedemokraterna för tryckning av valfoldrar inför riksdagsvalet 1998 och partiet enades med Sverigedemokraterna inför Europaparlamentsvalet 2014

Därför ska man inte förvänta sig av sådana EU- valda att de kan lösa den syriska konflikten, stoppa kriget mellan Ryssland och Ukraina och inte heller den längsta historiska konflikten mellan Israel och Palestina m.m.

 

Det hävdas i den svensk-finska debatten att NATO består av demokratiska länder som b la Turkiet.

Den svensk-finska debatten visar att f d medlemmar i militäralliansen , Warshawpakten, har övergått till NATO samtidigt som de är EU- medlemmar och dessa är .

Warshawpakten länder

Albania

Bulgaria

Czechoslovakia

East Germany , Förbundsrepubliken Tyskland

Hungary

Poland

Romania

NATO länder

Albanien

Bulgarien

Polen

Rumänien

Slovakien

Slovenien

Tjeckien

Ungern

Västtyskland Förbundsrepubliken Tyskland

Båda kategorierna ovan, NATO -länder och f d Warshawpakts- länder är numera medlemmar i EU och betalar 2 % av sin BNP till NATO samtidigt som de klagar på att de är fattiga och vill att b la Sverige som inte är med i NATO skall betala mera till EU.

EU har 729 ambassad byggnader i varandras läner, diplomatiskt kapital , det kapitalet är i starkt behov av att reformeras genom att krympas till endast 27 ambassader. Stora resurser som EU kan spara och bli aktivare. De 27 ambassaderna skall ha sitt säte i Bryssel.

Sverige avvecklar sina ambassader i 26 länder och behåller en i Bryssel , likaså gör övriga EU-stater.

Dyra uppvärmningskostnader och driftkostnader , lyxbilar, dyrt bränsle, dyrt flyg och dessutom negativ påverkan på miljön ,

 Demokratin i EU och EU-valet

EU-parlamentet består av många grupplösa eller politiska vildar , religiösa och European Conservatives and Reformists Group som SD tillhör.

EU- stater som bl a Bulgaria , Czechoslovakia, , Hungary, Poland och Romania är trötta på socialismen och majoriteten av dessa folk röstar på andra grupperingar vilket gör att dessa grupperingar alltid kommer att ha majoritet i EU-parlamentet.

Europaparlamentet består av 705 ledamöter

Rumänien har 33 EU parlamantiker 14 av dessa representerar Christian Democrats frågan är vilka som representerar andra religioner ?

Tjeckien har 5 Christian Democrats av 21 EU parlamentariker

Polen har 16 Christian Democrats av 52 EU parlamentariker

Portugal har 7 Christian Democrats av 21 EU parlamentariker

Österrike har 7 Christian Democrats av 19 EU parlamentariker

Spanien har 11 Christian Democrats av 59 EU parlamentariker

Grekland har 8 Christian Democrats av 29 EU parlamentariker

Frankrike har 7 Christian Democrats av 79 EU parlamentariker

Ungern har 13 Grupplösa / politiska vildar av 21 EU- parlamentariker samt 1 Christian Democrats

EU är i obalans. En del länder har kyrkoval där partierna som deltar i EU-valet deltar medan de med annan religion utesluts och inte har rösträtt i dessa val. Sextonåringar med annan religion än kristendom har inte heller rösträtt på samma sätt som ungdomar som är kristna protestanter.

Den positiva hämnddemokratin i tillämpning av Swexit och Finexit finns som orsak att försvara alliansfriheten som trots andra världskriget har bevarats.

Den negativa hämnddemokratin har redan tillämpats i fallet Brexit p g a missnöje .

NATO upplöstes teoretiskt i princip i samband med upplösningen av Warszawapakten men så skedde inte i praktiken. FN:s fredsbevarande styrkor skulle i praktiken ersätta båda NATO och Warszawapakten.

Warszawapakten var en militär försvarsallians som upprättades av Sovjetunionen under kalla kriget som en motreaktion mot NATO som bildades 1949.

Om Finland och Sverige som båda har medlemskap i EU också ansluter sig till NATO kommer detta att splittra FN , göra det ännu svagare och världen förlorar två medlare som Sverige och Finland vid internationella konflikter och dessutom skadas trovärdigheten till Nobels fredpris då Norge ännu inte har lämnat NATO . Även andra Nobelpris som bl a det i litteratur kan få negativa följder.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Hur skall arbetstagare , elever eller riksdagsledamöter med annan religion än kristendom hantera påsklovet ?

Skall de fortsätta sin närvaro i skolor, på arbetsplatser , i riksdagen eller också ta ledigt som de kristna men som kan orsaka flera problem .

Under den heliga fastan ramadan tolkas det som om den svenska polisen, där en majoritet utgörs av kristna, har givit en högerextrem organisation som vi också utgår ifrån består av kristna med större makt som de har fått genom kyrkovalet , tillstånd att bränna Islams heliga skrift koranen och visa bilder på profeten Muhammed. De har planerat detta under den kristna heliga tiden, påsken . Denna högerextrema och rasistiska organisation har på olika sätt utnyttjat också kyrkovalet på samma sätt som SD . Majoriteten av invandrare saknar rösträtt i det valet . Riksdagpartierna deltar i kyrkovalet men många medlemmar med en annan religion än kristendom saknar rösträtt och får heller inte information om varför deras partier deltar i kyrkovalet men inte de.

Om övergång från kyrkovalet till ett Multireligionvalsystem kan ni läsa på hemsidan:

https://multireligionvalsystem.ml eller googla på Multireligionvalsystem.

Införande av Multireligionvalsystemet gynnar målet för polisens arbete och myndigheterna i allmänhet , den gynnar alla trossamfund och som en konfliktlösningsmodell till en hållbar fred.

Multireligionvalsystemet är en utveckling av demokratin och motverkar en sådan situation som har uppstått under påsk och ramadan helgerna.

Mohammad är inte en profet utan en muslim och en riksdagsledamot har en dotter som går i skolan och en pojke som arbetar som polis. Kunskap om kristendom och påsken hos den familjen är inte den bästa liksom de kristnas kunskap om islam . En likadan bild finns bland andra religioner som buddismen, hinduismen m fl.

Familjen Mohammad kan inte planera påskhelgen på samma sätt som en kristen familj som bara kan sätta sig i bilen och åka på en fyra dager lång semester.

Nu infaller fastemånaden Ramadan samtidigt som påsken , efter Ramadan firar muslimer i hela världen under tre dagar. Frågan är om muslimerna inom EU också får vara lediga ?

Samma fråga gäller alla andra religioner än kristendeom.

Samma frågor ställs när kristna inom riksdagspartierna deltar i kyrkovalet men inte andra som har en annan religion som har rösträtt i riksdagsvalet och brukar rösta på riksdagspartierna .

Det är en fördel om man i samband med de många olika religiösa helgerna lär sig om varandras religioner på samma sätt som riksdagspartierna .

Multireligionvalsystemet lär sina medborgare om varandras religioner och intresset för fred och demokrati ökar.

Skottlossning i olika delar av Sverige där unga har blivit mördade kan också undvikas genom att alla ungdomar som har fyllt 16 år, oavsett religion, får rösträtt i ett Multireligionvalsystem så att de även kan praktisera demokrati två år innan det allmänna valet .Alla ungdomar bör engagera sig i demokrati utveckling och bidra till fred . Upplopp, bråk och bränder förstör miljön, luften marken och den luft vi andas.

 

Om man inte under den kristna helgen, påsk ,som förenar alla kristna kan sätta stopp för kriget mellan två kristna länder och inte heller under de islamiska och judiska religiösa helgerna kan få muslimer och judar att sätta stopp för krig måste det enda sättet att sätta stopp för stridigheterna vara ett införande av ett Multireligionvalsystem .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Om kommunismen smalt in i socialdemokratin, socialdemokratin hamnade då i Imperialismens knä

Enligt definition imperium kommer från latinet och betyder befallning, myndighet eller herravälde.

Det är rimligt att få balans mellan å ena sidan de som förspråkar NATO- medlemskap som består av en handfull politiker , generalerna och vapenlobbyisterna som passar på under kvinnornas mandat att genomföra sin vilja , å andra sidan de som vill behålla neutraliteten . Denna balans skapas av att få igång en folkomröstning om valet mellan EU d v s Swexit eller NATO.

Om ett förvärvande av NATO- medlemskap sker från EU:s hjärta med hjälp av de nuvarade EU- länderna som är f d medlemmar i Warszawapakten är det rimligt att starta en svensk Swexit.

Tre socialdemokratiska kvinnor , Sverige med Magdalena Andersson som statsminster , Finland med Sanna Marin som statsminister och Danmark med Mette Frederiksen som statsminister.

I en svensk intervju uttalade den norske manlige socialdemokraten -arbeiderpartisten tillika statsminister att Sverige är välkommen med sin ansökan om medlemskap i NATO. Detta tolkas som att det är Norge som driver värvingskampanjen för ett Nato- medlemskap .

Norge som delar ut Nobels fredspris är en aktiv medlem i militärpaktenen NATO , Norge samlade in pengar genom det program som leddes bl a av den norske programledaren Skavlan. Pengar och vapen skickas till krigsområden.

Norge genom sin f d statsminister , numera generalsekreterare för militärpakten NATO som egentligen skulle ha upplösts i och med att Warsawpakten upplöstes och ersättas med FN:s fredbevarande styrkor,

Norge valde miltärpakten NATO framför EU .

Det är dags för den Svenska och Norska Nobelkommittén att reflektera över denna fråga .

Frågan gäller också huruvida det är rättvist att ett land som har fått förtroende att dela ut Nobelpriset hanterar flyktingarna under en flyktingkris under den arabiska våren där många länder var inblandade, i förhållande till ett land som Ukraina.

Kan religionen ha spelat en avgörande roll vid valet att ge skydd till flyktingar ?

Brexit-flyktingar , de britter som lämnade Storbritannien fick sina ansökanden om upphållstillstånd och svenskt medborgarskap hanterade skyndsamt till skillnad från ansökningar från andra flyktingar

Buddisterna prioriteras också vid ansökan , då deras andliga ledare, vilken har fått Nobels fredspris, åker runt och håller föredrag med detta menas att de har en förespråkare som inte muslimerna har samt att många svenska kändisar konverterat till buddismen.

Bibile eller Mattra skall inte tillämpas i stället för FN:s flyktingkonvention !

EU:s insamling till Ukraina gav över 10 miljardar euro , andra länder som utsatts för samma öde eller värre ån det som drabbat Ukraina har inte rönt en sådan uppmärksamhet eller fått ta del av någon liknande insamling . Även här skiljer EU mellan olika religioner så att mänskliga rättigheter klassas efter religion. En sådan insamling som EU nu ägnar sig åt kan äga rum i samband med miljö/naturktastrofer.

Vi vill inte ha ett EU som diskriminerar redan utsatta flyktingar på grund av deras religion .

När demokratin har tillämpats bristfälligt under lång tid, den svaga demokratin och den negativa hämnddemokratin har lett till svaga socialdemokratiska regeringar i de nordiska länder som nämnts ovan . Imperialism och främlingsfientliga partier har därför tagit fart och kriget har ersatt klimatmålet .

Vid EU -valet 1999 hamnade S och Mp i konflikt om alliansfriheten , Mp hotade S med att dra tillbaka stödet till den S-regering som leddes av Göran Persson vilket i sin tur ledde till en minoritetsregering. Mp fick beskedet att den svenska alliansfriheten står fast . Mp och V hade redan tjänstmannaposter i stället för politiska .

Om Sabuni fick sparken på grund av valprognosen kan nästa partiledare fällas på NATO frågan och det gäller även vänstern .

Sverige styrs av en tillfällig regering med en högerfalang inom Socialdemokratin med stöd av de borgerliga partierna utan opposition och utan att bilda en samlingsregering , det är ett demokratihaveri som bidragit till att kriget har eskalerat, miljöförstörelse och att flyktingar diskrimineras.

De Nya Svenskarna fördömer krig, de som finansierar krig med vapen och pengar , miljöförstörelse och diskriminering av flyktingar !

I kris bildar man en samlingsregering !

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


SVT:s sändning hela Sverige skramlar som samlade in över 60 miljoner kr borde fördelas mellan folken

SVT:s sändning hela Sverige skramlar som samlade in över 60 miljoner kr borde fördelas mellan folken i Jemen , Syrien , Palestina och Ukraina .

Kom ihåg att varje nytt skott kostar 78 000 dollar , varje skott skall räknas och betalas skatt för .

Sverige skall fortsätta att spela dessa tre roller nämligen dela ut fem olika Nobelpris, neutraliteten och att medla.

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


RSS 2.0