Valet till EU-parlamentet

Det är din dag att ställa krav på kandidaterna

 1) Välj inte kandidater eller partier som inte har suttit i riksdagen och ej har erfarenhet av sitt eget parlament /riksdagen.

2 )Se till när du väljer att det finns flera med invandrarbakgrund på valsedeln. Dessa har dubbel erfarenhet , de är själva är flyktingar och kan flera språk b la. flera olika afrikanska språk, persiska och arabiska. Det finns t o m många eriterianska flyktingar i Sverige som kan italienska. Tunisier, algerier och marockaner kan franska. Detta kan underlätta vid fredsansträngningar. Kom ihåg att Nobels fredspristagare inte har lyckats tillämpa sina teorier och lösa den svåra konflikten mellan Israel och Palestina.

3) Krigsförbrytare får inte behandlas olika som att en del får fristad eller undantas. Sudanesiska , israeliska och amerikanska misstänkta krigsförbrytare ska skyndsamt överlämnas till tribunalen om inte deras
 egna länder ställer dem inför rätta. Ingen ska få välja i vilket land de ska avtjäna sitt straff.

 4) Den världsekonomiska krisen har visat att inte ens de som fick nobelpris i ekonomi kunde med ekonomiska teorier hitta någon lösning. Därför behöver Sverige välja 19 skickliga och kraftfulla politiker till Europaparlamentet där de har att möta 87 brittiska kandidater och lika många fransmän .

 5) Arbeta för att lösa nedan följande gåta och samtidigt ställa krav på att Sverige ska vara förebild för invandrare när det gäller att bekämpa korruption. F d LO-ordförande Stig Malm och nuvarande LO-ordförande Anja Lundby-Wedin, Sigurd Marjasin, Björn Rosengren han som trodde att han var på ett cafe när det visade sig att han satt på en porrklubb, Mona Sahlin, Bosse Ringholm, Gudrun Schyman, Rowaida , Anitra Steen, Skandia chefer och KRIS, justitierådet som gjorde sig skyldig till övergrepp på barn och Sverigedemokraterna för hets mot folkgrupp. De ska ställas inför rätta på samma sätt som andra med invandrarbakgrund såsom f d Amnesty- ordförande , VD för biobolaget Fermenta och chefen för radio Islam .

6) Hur kan politiker och tjänstmän ha så många uppdrag som att sitta i 45 styrelser? De ska inte få sitta i mer än en styrelse, detta för att de ska klara av att både sköta sina ordinarie jobb samt göra ett bra jobb i den styrelse de sitter med i.

Det svenska kylskåpet och Internationella kvinnodagen

Först vill vi börja med att gratulera världens kvinnor i allmänhet och svenska kvinnor i synnerhet den 8:e mars 2009, den internationella kvinnodagen.
Vid andra världskrigets slut 1945 i San Francisco genomdrevs ett internationellt avtal som fastslog jämlikhet mellan män och kvinnor som en grundläggande mänsklig rättighet. FN erkände internationella kvinnodagen 1977 genom att anta en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.
För att främja kampen för kvinnors rösträtt blev den en nationell helgdag i många länder .
Kvinnoförtryck och våld mot kvinnor , många misshandelsfall utreds aldrig, kräver en bred anslutning till stöd för kvinnorörelsen. Uppmärksamhet, särskilt från svensk massmedia och riksdagen, genom solidaritet i tal , festival, demonstarationer och insamlingsgalor i direktsändning .

Det hus som vi ska fira kvinnodagen i byggdes mitt i stan under 2:a världskriget , lägenheten är standardutrustad enligt den svenska modellen , folkhemmet med ett kylskåp som är cirka 40 år gammalt. Det har måttet 54x 46 och det inbyggda frysfacket är 22 X 17.
 Kvinnodagen nalkas och nu är onsdag den 4:e mars fyra dagen innan firandet , tur att hon inte har bjudit några vänner till sig. När hon kom hem den kvällen vid 19:30 upptäckte hon att det rann på köksgolvet och när hon öppnade kylskåpsdörren rann mycket vatten och när hon öppnade frysfacket rann resten av vattnet ut. Vilken tur att frysfacket var litet.
 Hjälp , hon var dödstrött och sömnig efter jobbet, det var kväll och hon måste äta lite mat , diska och förbereda inför till nästa dag. Nu var hon tvungen torka hela köksgolvet och dessutom kasta en del av maten. Kylskåpet var helt dött , antagligen hade det tjänat ut .
Hon kunde inte sova den natten och kl 7 på torsdagsmorgonen ringde hon upp fastighetsskötaren, telefontiden för felanmälan är mellan 7 och 9 , han noterade saken och under dagen skulle de komma med ett nytt kylskåp, ett reservskåp.
Han fick båda mobilnumret och till jobbet och dessutom meddelat att en bekant skulle vakta lägenheten från 8 till 16 . Hon kan inte vara utan kylskåp , tänk om hon har medicin , eller bli sjuk.
Under torsdagen ringde en man och lämnade ett meddelande och sade att han skulle återkomma under dagen. Han lämnade varken telefonnummer eller något annat besked. t ex att kylskåpet skulle levereras på fredag.

Hon köpte färdiglagad mat till kvällen, frukosten struntade hon i. Hon kan varken ha mjölk eller yogert hemma.

En tvist gällande renovering av fastigheten pågår sedan över ett år och är ännu ej avgjord. Fastighetsägaren vill inte heller sälja huset till bostadsrättföreningen som bildades tidigare.

Dagen efter alltså på fredagen ringde hon upp fastighetsskötaren på nytt som sade att han inte lämnar ut telefonnummer till den person som skulle komma med kylskåpet, han ville inte blir störd. Han sade att han skulle kontakta honom igen.
Jag vet att på fredagar jobbar många inte full tid och det var viktigt att få ett besked. Fastighetsskötaren, felanmälan, har bara telefontid mellan 7 -8.
Fredagen gick utan att hon hörde ett enda ljud eller fick något besked. Den personen som hade vaktat lägenheten i två dagar blev också förvånad och irriterad.
 Kvinnodagen på söndag , hur ska hon fira den ? Kanske med hamburgare , t om i ett flyktingläger får man ett kylskåp mer skyndsamt .
Hon springer mellan olika telefoner på jobbet under fredagen då hon också satt i ett möte .
Har den som sköter fastighetsbolaget ingen almanacka? Man undrar samtidigt varför inget telefonnummer lämnades ut, det verkar mycket mystiskt.
Vänner och arbetskamrater hade aldrig hör talas om något så vansinnigt.

Tilläggas bör att samma nonchalans, en bortglömd felanmälan för drygt ett år sedan gällande gasläckage, vållade henne mycket obehag. Det visade sig vid kontroll att det läckte inte enbart från huvudkran som åtgärdats tidigare utan även att den mycket gamla spisen och gasledningen hade flera hål. När detta upptäcktes levererades en ny spis inom ett par dagar. De som skulle fixa kylskåpet var män.

De kanske inte firar internationella kvinnodagen? De nonchalerar en kvinnlig hyresgäst som bott i lägenheten i mer än 30 år .

RSS 2.0