Jämställdhetsfrågor ?

1) Varför måste en statsminister /premiärminister vara infödd kristen svensk eller brittisk kristen ?

Den indiskfödde f d brittiske finansministern Rishi Sunak har bättre rätt till posten som premiärminister än Liz Truss på samma sätt som den iranskfödde tillika socialförsäkrings­minister Ardalan Shekarabi har bättre rätt till stasministerposten än Magdalena Andersson då han varit SSU:s ordförande men det har inte Magdalena Andersson varit.

 

 

 

Ardalan Shekarabi inte heller valts till socialdemokraternas partiordförande , hans plats intogs av

Magdalena Andersson..

Magdalena Andersson skulle i den situationen ha arbetat för att skilja partiordförandeskapet från statsministerposten. På det sättet födelas makten och den balanseras mellan henne och Ardalan Shekarabi .

När nu Sverige har fått sin första kvinnliga statsminister som dessvärre har givit stöd till krig i form av pengar och vapen och dessutom tillåtit svenskarna att åka och strida för Ukraina , skapat en ekonomisk kris och även en energikris med miljöförstörelse som följd . Åtsidosatt demokratin och ansökt om medlemskap i Nato utan en föregående folkomröstning . I likhet med Andersson har även Liz Truss hetsat upp för krig , skickat pengar och vapen till Ukraina med ytterligare problem som följd har hon även medverkat till Brexit mot brittisk fattigdom som följd.

  1. Britterna har krigat så länge de har funnits, frågan är kan ett folk leva på krig ?

    Hade britterna valt Rishi Sunak som primärminister och Sverige valt Ardalan Shekarabi

    hade ett sådant krig sannolikt inte startats eller i vart fall inte tillåtits att fortsätta.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0