Skälen som talar mot att Sverige och Finland ingår i militärpakten NATO

NATO skulle ha upplösts när Warszawapakten upplöstes och därför fick Gorbatjov Nobels fredspris 1990 .

Om Finland och Sverige blir medlemmar i militärpakten NATO så saknar världen två neutrala länder som kan medla för fred .

Förtroendet för Finland som medlare kan ta skada.

Finländarna borde komma ihåg att Martti Ahtisaari år 2008 tilldelades Nobels fredspris för sitt arbete som FN:s chefsförhandlare om Kosovos självständighet och för sina insatser för att lösa internationella konflikter. Finland kan förlora denna roll som medlare.

 

Norge, Danmark och Finland var involverade i krig , danskar, finländare och norrmän sökte skydd b la i Sverige . Dessa flyktinggenerationer skulle ha förebyggt fred, utvecklat demokratin mot en hållbar utveckling.

Norge, Danmark och Finland står i beroendeställning till USA p g a den s k Marshallhjälpen ,ett ekonomiskt bidrag till att återuppbygga Europa efter andra världskriget. Vi antar att i gengäld fick Marshall Nobels fredspris år 1953 .

Danmark och Norge är redan med i militärpakten, NATO.

Norge är inte med i EU vilket är anmärkningsvärt med tanke på att landet delar ut Nobels fredspris och borde vara neutralt.

De Nya svenskarna menar att det är bäst för Norge att ansöka om medlemskap i EU samtidigt som de lämnar NATO .

Sverige överger neutraliteten som tidigare generationer kämpat för .

Sverige har inte varit i något krig och riksdagen kan avsätta regeringen.

Sverige var det första land i världen som gav flyktingar rösträtt 1976 till kommun och landsting.

Dag Hammarskjöld som FN:s generalsekreterare fick Nobels fredspris 1961 .

Den nuvarande S-regeringen är tillfällig , saknar opposition och är icke behörig att fatta sådana viktiga beslut varken om NATO eller att lämna EU utan folkomröstning . Vid kris bildas en samlingsregering . Den nuvarande svenska regeringen har ingen opposition .

Finland är republik och presidenten har vetorätt vilket gör att presidenten har extra makt .

20 av EU:s stater som är medlemmar i NATO ingick tidigare i Sovjetunionen och Jugoslavien innan upplösningen . Detta har lett bl a till;

  • Diskriminering av flyktingar

  • EU tog emot Ukrainas ansökan om medlemskap i EU utan folkomröstning , ett demokratiskt haveri. En diktatorisk handling.

  • EU uppmanar till krig genom att både hissa flaggor , omlinda sig med flaggor och skicka vapen. Vi vill inte ha krigsgalna i EU-parlamentet. EU skall var ett fredligt projekt

De 20 i EU får välja mellan EU eller NATO alternativt betala full EU- avgift som Sverige gör. I annat fall skall EU upplösas.

Ryssland, Ukraina, NATO och EU motarbetar klimatmålet.

 

 

 

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0