Palmes svar var att han arbetade för fred !

Därför skall Sverige hålla sig till vetenskap, forskning, klimat och utveckling av demokratin.

Låt ungdomarna fortsätta sin utbildning och avbryt den inte , återinför inte värnplikten .

Sverige är det enda land i världen som delar ut Nobelpris, fem stycken . Här samlas den 10 dec varje år hela världen , Sverige måste kunna tala till omvärlden och inte omvänt.

Låt oss göra en djupdykning i ämnet .

Frågan är

- Hur många människor skall Ukrainas president offra för att försvara sitt land och vilka ukrainare är det som är beredda att offra sina liv, han själv ?

- Hur mycket av Ukrainas infrastruktur avser presidenten att förstöra för att försvara sitt land .

- Vilka är de som skall återställa Ukraina efter kriget och vem skall sanera marken och luften m.m som förstörts under kriget?

  • Har Ukrainarna följt kriget i Syrien, vilka lektioner fick de?

  • Ryssland sitter kvar i FN:s säkerhetsråd, har vetorätt och inga diplomatiska förbindelser har brutits med dem. Ryssland förfogar över kärnvapen som egentligen är förbjudna att inneha , sprida eller använda och det gäller alla länder . Varken NATO eller kärnvapen skall existera.

NATO skulle ha försvunnit i och med att Warszawapakten upplöstes .

I händelse av att den svenska regeringen, som saknar mandat och inte har någon opposition , och riksdagspartierna tjatar om medlemskap i NATO och mera pengar till försvaret får följande skatter införas utan undantag.

  1. Fastighetskatt

  2. Förmögenhetskatt

  3. Hundskatt * handikappade undantas från den skatten

  4. Flygskatt

  5. Båtskatt

  6. Skatt på vartenda skott och patron som avfyras av både jägare, militär och andra

  7. Solpaneler på alla hyresfastigheter monteras av fastighetsägre/hyresvärdar och alla hyresvärdar skall se till att namnskyltarna vid ingången till varje fastighet stämmer med lägenhets numren för att undvika att olika namn blandas ihop vid utdelning av post.

  8. Punkt 7 tillämpas skyndsamt oberoende av kraven på nedrustning av försvaret.

  9. Massmedia borde förbättra sina nyhetssändningar och granska fakta i stället för att fungera som forum för insamling till att hetsa för krig och krigsföring med de från massmedia insamlade pengarna som kan gå till att skaffa vapen. De som åker till Ukraina för att kriga borde ställas till svars om de kommer tillbaka levande. Ukrainska myndigheten har infört reseförbud för män och det är därför det bara är barn och kvinnor som har kommit som flyktingar . Sverige kan bidra med endast mat, kläder, medicin och andra förnödenheter.

Falsk solidaritet innebär att ett parti eller land skiljer mellan flyktingar , de som tas emot med stora kampanjer och andra flyktingar som totalt har glömts bort vilket strider mot flyktingkoventionen och principen att alla människor är födda fria och har lika värde och rättigheter.

Frågan är huruvida bojkotten av Ryssland påminner oss om Arabförbundets bojkott av Egypten och morden på två av Nobels fredspristagare.

Vad händer om Putin gå samma öde till mötes som Saddat ?

Argumentet att varje land har en legtim rätt att förhandla för sin sak.

Den 19 nov 1977 på Camp David ingicks en historisk överenskommelse känd under namnet Camp-Davidavtalet . Det träffades mellan Israel och Egypten och undertecknades av dåvarande presidenten Anwar Saddat och premiärminister Manhim Begin i närvaro av dåvarande amerikanske presidenten Clinton.

Arabförbundet beslutade vid ett toppmöte att bojkotta Egypten , utesluta landet från Arabförbundet och flytta förbundet från Egypten. Påminn om att flytta FN från USA och upphäva vetorätten till följd av Vietnamkriget och Irakkriget .Hur som helst ytterligare ett toppmöte ägde rum i Bagdad och där beslutades om att bojkotta Israel . De menade att en sådan överenskommelse ledde till den israeliska dominansen och möjliggörandet av kontroll av Palestina. Efter några år bröt de flesta länderna mot bojkotten av Israel och ingick överenskommelse med Israel, miltärt som ekonomiskt.

Både Israels premiärminister Menachem Begin och Egyptens president Anwar Saddat fick Nobels fredspris . Båda fredspristagarna mördades av sina egna landsmän.

Olof Palme vann valet 1985 och fortsatte med att uppmana världen att fördöma amerikanernas deltagande i Vietnamkriget. Deltagandet vid den algeriska befrielsedagen 1962 irriterade Frankike och broderpartiet den franska socialdemokratin . Han medlade i kriget mellan Irak-Iran och medverkat till att Nelson Mandela blev fri. Nu skulle han gå in i ytterligare ett farligt politisk äventyr som inte någon annan vågade , nämligen utmana Israel genom att bjuda in den palestinske ledaren Yasser Arafat till Stockholm.

Den svenska oppositinen som leddes av Ulf Adelsohn utnyttjade ubåtskränkningen av de den ryska u-båten vilket gjorde att en handfull militärer deklarerade att Olof Palme var svag mot ryssarna och att de saknade förtroende för honom som politiker .

Palme svarade att han arbetade för fred !

Kristen demokratisk samling, numera KD startade en kampanj att slå ihop C och KD i ett parti och på det sättet få mandat i riksdagen vilket de lyckades med .

När Palme var på väg in i 1985 års valrörelse var han medveten om resultatet av vad Camp-David avtalet hade lett till, två ledare blev mördade och nu gick han in i ytterligare ett äventyr med att ta itu med oljan som är farlig för miljö och hälsa på samma sätt som kärnkraft.

Efter mindre än 5 månader kl 23:21 den 28 feb 1986 mördades Olof Palme vid 59 års ålder.

Det är bara Clinton som lever kvar som kan bevittna den epoken.

 

Svensk massmedia borde i stället för pengainsamling ha möjlighet att ställa frågor till både Ulf Adelsohn och Clinton medan de ännu lever så att politikerna vågar gå in i politiska äventyr utan våld så att inte politikerna bli mördade för sitt arbete som de har mandat för .

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0