Från den svenska flyktingpolitiska historien

Om Sverige nu styrs av högerfalangen inom Socialdemokratin med stöd av de borgerliga partierna utan oppostion och utan att bilda samlingsregering då ser det ut som om de tillsammans tillämpar apartheid i flyktingploitiken .

Solidaritet med flyktingar då och nu

Folkomröstningen om flyktingmottagande i Sjöbo kommun 1988

Den folkomröstningen hölls i samband med riksdagsvalet i Sverige den 18 september 1988 och motståndarna till flyktingmottagning vann med 64,5 %.

Sjöbo folkomröstning mot mottagandet av flyktingar var en solidarisk aktion mot flyktingar. Senare passade den s k lasermanen som är av tysk härkomst med namnet Wolfgang Alexander Zaugg på att bli en svensk mördare och bankrånare . Han sköt elva invandrare vid olika attentat i Stockholm och Uppsala

Detta hände efter attentatet mot Olof Palme . Hade Palme inte mördats hade flyktingpolitiken kunnat utvecklas och många konflikter kunnat lösas .

 

Valet sep 2022 kan vara slutet på överenskommelser som demokratins ersättare !

Nu inbillar sig riksdagspartierna att de kan bilda regering efter valet sep 2022 och välja en statsminister som kan ansöka om NATO- medlemskap utan folkomröstning. NATO som skulle ha avvecklats i och med med avvecklingen av Warszawapakten.

Ukrainarna måste också inse att om den syriske diktatorn har krigat i 11 år kan den ryske diktatorn kriga tre gånger så lång tid som den syriske.

Reinfedt tillämpade en poitiv hämnddemokrati genom att rikta sin talan till svenska folket genom att öppna sina hjärtan för flyktingar i motsats till hans efterträdare som tillsammans med regeringen kör en negativ hämnddemokrati .

Att bli av med alla vapen , kärnvapen som biologiska och kemiska vapen samt s k smarta bomber att användas i ett stort krig vilket inkluderar VLS måste bli en valfråga och medborgarnas ansvar för fred.

Vapen och pengar som skickas från EU till Ukraina kan hamna hos högerextremister .

Har man inte tillgång till vapen kan man inte kriga , förstöra miljön , luften, marken, infratrukturen och ej heller kan man döda. Folkets ansvar är att begränsa skada och lidande.

Vartenda skott skall räknas och betalas skatt för !

Hade Alfred Nobel haft kännedom om att Norge skulle bli medlem i militäralliansen NATO hade han inte valt Norge i sitt testamente att dela ut fredspriset i hans namn. Han sade nämligen i sitt testamente att Norge är fredligare än Sverige och att det därför är mer lämpligt att det är Norge som delar ut fredspriset i stället för Sverige.

Därför måste fred och demokrati bli valfrågor då det kommer att bli ännu svårare att bilda regering och välja en lämplig statsminister.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0