Ukraina och Israel bör hanteras på samma sätt som Åland , fri från alla militära manövrar

Ukraina och Israel bör hanteras på samma sätt som Åland , fri från alla militära manövrar , territorier för turismen.

Huvudregeln säger är att det är en ohållbar politik att överlämna gamla konflikter till nästa generation !

Du som har rösträtt och firar 100 år av demokrati i år kanske har undrat , dels varför du fick ärva två gamla konflikter , den israeliska-palestinska konflikten och Ukrainakonflikten . Ja, två komflikter till vilka omfattande resurser har gått , många människor har dött , ländernas infrastrakurer forstörts och med bistånd har de byggts upp om och om igen, miljön har drabbats.

Dels vilka åtgärder som har vitagits sedan posten som demokratiminister infördes i Sverige för att utveckla demokratin då riksdagspartierna tillsammans med den svenska kyrkan gick till val sep 2021 medan många med invandrarbakgrund saknade kunskap om detta val vilket deras partier som de brukar rösta på inte informerade dem om ?

För det tredje , folkomröstning har inte använts särskilt mycket under de 100 åren, folkomröstning tillämpas om ett land vill ansluta sig till någon union som Sverige till EU och som när

Storbritannien lämnade EU , Brexit . Likaså vad gäller medlemskap i NATO också det kräver folkomröstning. Att Sverige ska överge sin alliansfrihet som svenska folket har kämpat för sedan mitten på 1800-talet måste kräva en folkomröstning .

Försvarsministern är väl medveten om att inom EU, som hans land tillhör, finns länder som betalar större avgift till NATO samtidigt som de klagar på att de inte har råd att betala sin medlemsavgift till EU och som vill att Sverige skall betala mer .

Försvarsministern kan tala om för Stoltenberg att hans NATO- medlemmar som visar sig ha råd att betala NATOs medlemskaps avgift men klagar på att de inte ha råd att betala medlemsavgiften till EU att göra rätt för sig.

Det verkar som om USA talar om för försvarsministern att öka anslaget från 1,5 till 2 % av Sveriges budget, mer än vad Sverige ger i bistånd till fattiga länder.

Här är en fråga till er; hur skulle en fredsöverenskommelse mellan Sverige-Ryssland tolkas ?

Enligt Freden i Nystad, Finland , 30 augusti 1721 som avslutade det stora nordiska kriget, fick Ryssland rätt att blanda sig i/intervinera i Sveriges inre angelägenheter efter Poltava och mordet på Karl XII .

Karl XII hade inga barn som kunde ta över kronan efter honom . Hans syster U Eleonora hade ett kärleksförhållande med tysken Fredrik av Hessen och detta kunde hindra henne att bli vald till drottning. Han kunde inte accepteras som kung dels på grund av härkomsten och dels att han misstänktes för mordet på Karl den tolfte,

U Elenora hade som sin bror inte heller några barn som kunde ärva kronan efter henne .

Mösspartiledaren , Arvid Horn, den finske aristokraten, var Sveriges statsminister, s k kanslipresident 1710–1719 och 1720–1738 eller Hattpartiledaren , Carl Gyllenborg som detltog i övernskommelsen .

De ryska tsaren, Peter den store, regerade mellan 1682–1725 och var omyndig .

Med den här röran kan ingen grantera att ett sådant avtal kan hålla i längden , likaså med övriga övrenskommelser som ingåtts efter andra världskriget gällande Palestina-Israel .

Nu utgår vi från att demokratin fungerat bristfälligt, utan utveckling, men många har fått rösträtt vilket betyder att kunskapen och medvetenheten har ökat inom de flesta områden. Trots detta finns det en handfull figurer som hetsar upp sig och andra för krig och krigföring och som har fått en stor makt , omfattande resurser och stöd och propaganda till sitt förfogande. Detta skapar ytterligare problem och konflikter i stället för att bidra till fred.

Parallellt med detta kommer vi att ta upp varför bönderna ansåg att de blev lurade av sina representanter i parlamentet om att de var för krig som ledde till en katastrof för landet.

 

 

 Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0