Under krig eller hot om krigföring glöms FN:s dagordning gällande klimatmålet bort.

Demokratiåteruppbyggnad

 Trots att Sverige har flera demokratiministrar , IDEA International Institute for Democracy på Strömsborg i Stockholm och Demokratibygget har demokratin inte utvecklats. Lågt valdeltagande trots att Sverige har många med invandrarbakgrund som har flytt från diktatorer och sökt skydd b la här och är hungriga på att utöva sina demokratiska rättigheter .

Frihet , rörelsefrihet, tankefrihet och frihet att yttra sig kommer före demokratin eller demokratin kommer före friheten eller utövning av båda delarna samtidigt..

Kan demokratin som redan har lösa grunder utvecklas i en värld som styrs med ohållbar demokrati och ohållbar politik ?

  1. Folk som har rösträtt men med lågt valdeltagande

  2. Demokrati som inte utvecklats inom EU .

  3. FN:s generalförsamling som är en blandning av svaga demokratiska stater och icke demokratiska stater

  4. Folk i de diktatoriska länder som inte bryr sig om demokrati eller inte vågar uttala sig om demokratin. En del som har lyckats fly från diktatorer och fått skydd och rösträtt men som ändå inte går till vallokalerna . Andra tror inte på demokratin med motivering att det är USA som trots allt styr världen, inte FN eller EU .

  5. De kristna-judiska länderna ger stöd till Israel och de islamiska länderna ger stöd till Palestina,

  6. Länder med en enorm befolkning på över en miljard och med stor yta och länder som kämpar för sin mark en yta som de har rätt till t ex Storbritannien styr Falklandsöarna och Danmark styr Grönland. Konflikter, krig, pandemi, arbetslöshet ,fattigdom och miljöförstörelse .

 Mottagandet av information, associera och analysera och sedan dra slutsatsen , det som leder till de ovan sex avvikelserna . Dessa avvikelser kräver omdefiniering av demokrati, att komma överens om vilka kriterier som ett land måste uppfylla för att ett betraktas som demokratiskt . Hur många % av de röstberättigade invånarna deltar i valet under fem mandatperioder. Vilka demokratiska konstitutioner som är ansvariga för den demokratiska utvecklingen i ett land . Hur långt har demokratin utvecklats i de respektive länderna. Hur definieras och beskrivs demokratin i deras grundlagar .

Således, en kontinuerlig omvärdering av Demokratiåteruppbyggnad och dess tillämpning leder till en demokratisk utveckling.

Demokratiåteruppbyggnad

Det starka skälet är att demokratin har tillämpats felaktigt inte bara i ditt parti som du ger stöd till eller röstar på utan i hela världen, EU som FN, att tillämpningen är mot principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet .

Eftersom det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet , det är därför viktigt att demokrati omfattar och tillämpas av alla trossamfund utan undantag

Alternativet är att ta bort alla religioner på grund av att trossamfunden motsätter sig tillämpning av demokratin och dessutom inte har bidragit till en demokratisk utveckling. Religiösa konflikter fortsätter och det är svårare att hitta lösningar .

Om demokrati skall införas i samtliga trossamfund utan undantag och religionsfriheten bevaras kräver det ett val som liknar kyrkovalet som tillämpas i vissa länder . Att ha val i varje trossamfund är inte särskilt praktiskt och dessutom kostsamt . Därför en övergång från kyrkovalet till ett Multireligionvalsystem i de länder som redan har kyrkoval och direkt tillämpning av ett Multireligionvalsystem i övriga länder som saknar kyrkoval är mer lämpligt och med Multireligionstödet som motsvarar partistödet blir det en kostnadseffektiv lösning.

 

 

Samhällen har nämligen många komplexa religiösa problem som inte går att lösa genom att trossamfund endast utnyttjar de fördelar som religionsfriheten innebär utan krav på en reformering.

Miljömodellen för demokratin , demokratin från teori till praktik med Multireligionvalsystem som grund.

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0