Från den svenska politiska historien .

Hur många gånger kommer en moderatledare eller S-ledare att avsättas efter nästa val innan Sverige får igång en någorlunda fungerande regering , och hur många talmansrundor krävs det för att Sverige skall få en kanske svag regering efter nästa val sep 2022 ?

#tv4val , partiledardebatt

Ingen av partiledarna som deltog i denna debatt var myndig när svenska folket gick till folkomröstningen 1980 som beslutade om kärnkraftverkens nedläggning. Den saken togs inte upp programledarna.

Det demokratiska beslutet som avgjordes av svenska folket nonchalerades av både partiledare och de som de som ledde programmet. Demokrati började tillämpas genom överenskommelse och inte genom val.

Partiledarna höjde nyligen sina löner med 3000 kr per månad samtidigt som de klagade på elpriset och dieselpriset som de tycker är höga.

Dels måste straffen skärpas för riksdagsledamöter som begår brott.

Att ta ansvar för Sverige

Valet mellan att satsa på försvaret alternativt demokratins återuppbyggande, ej byggande, så att Sverige få en stabil regering efter valet 2022.

Den svenska politiska historien visar hur Staaff kunde visa hur han tog ansvar för Sverige efter regeringen Lindmans fall, då krävde han:

  1. Allmän rösträtt

  2. Upphävande av första kammaren

  3. Folkpension

När Kung Gustaf V accepterade Staafs krav , trädde Staaf fram och tog ansvar för Sverige, bildade sin andra liberala regering 1911 och betonade neutralitet och samarbete mellan de nordiska länderna.

Motståndare eller krigsanhängare sände varningsord.,

Krig mellan död och liv, att kristendomen inte skulle tillåta barbarerna att sprida sig . Låt oss inte prioritera böndernas intressen före försvaret.

Anhängare varnade för alkoholproblem. Hur kunde Sverige satsa 168 miljoner kr på alkoholhaltiga drycker ( nu i jämförelse med försvaret, trots fattigdom, pandemi och miljöproblem) , samtidigt klagar Sverige på alkoholberoende som förstör svenska folket.

Medan regeringen motsätter sig att spendera 3,8 miljoner för finansiering av F-båt, pansarbåt för att försvara vårt land och oss själva.

Samtidigt varnade de för Norge , norrmännen bakom vår rygg, och de är beredda att hugga när de befinner sig i kris. Föreställ er att en general ockuperar och bosätter sig här och inför utegångsförbud och plötsligt upphör alla våra möten i Folkets hus och vi börjar samlas med våra hästar kring Karl XII:s staty.

 De varnade för ryssarna och deras kontroll till havs och deras kontroll av internationell handel.

Krigsanhängare fällde Staaffs liberala regering men de hade inget regeringsalternativ.

Försvarsanhängarna vann striden men misslyckades samtidigt tre gånger med att bilda regering.

  1. Louis De Geer sade blankt Nej

  2. Ernst Trygger sade Nej

  3. Lindman sade Nej

Staaff höll tal för 40.000 personer från samhällets olika sektorer , ja fyrtiotusen människor där han lovade att han skulle göra allt som stod i hans makt för Sveriges utveckling och oberoende.

Staaff, vars staty står vid Birger Jarlsgatan, blev sjuk och dog senare .

Dessa första tre punkter gäller emellertid fortfarande.

Det handlar om demokratin och fattiga pensionärer.

-Fattiga pensionärer som aldrig blir fria från att betala skatt på sina redan låga pensioner.

Demokratin har inte utvecklats där riksdagspartierna deltar i kyrkovalet medan de som är medlemmar eller röstar på dessa partier inte har rösträtt eller har rösträtt som de kan avstå ifrån.

 

 

I samma skola har en del 16-åringar fått rösträtt så att de har möjlighet att praktisera demokrati två år innan det allmänna valet medan andra 16-åringar, med annan religion och som går i samma skola saknar rösträtt och samma möjlighet. Riksdagspartierna själva som deltog i kyrkovalet avsatte nyligen en biskop

De som håller på med s k demokratibygge bygger på en redan svag demokratigrund. Det skall i stället kallas för demokratiåteruppbyggande.

Från en ohållbar politik som skapar nya problem till en hållbar politik så att inte gamla och nya olösta konflikter överlämnas till nästa generation.

De sådde och vi åt , vi sår och de äter

Miljö modellen för demokrati, demokrati från teori till praktik

FN :s rollspel för fred

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0