Riksdagspartierna verkar eniga om en sak nämligen Nato, all annan politik

Riksdagspartierna verkar eniga om en sak nämligen Nato, all annan politik eller nödvändiga reformer verkar oviktiga .

Kan en vapenvägrare bli försvarsminister ?

Ja, det händer i Sverige i den socialdemokratiska regeringen med stöd av V och MP .

Kan en motståndare till Nato, innan personen fått makt, bli Natoförespråkare när personen fått denna makt ?

Ja ,det kan hända i den socialdemokratiska regerinegn med stöd av MP och V .

Därför saknas opposition i svensk politik samtidigt som riksdagspartierna omvandlas till kapitalistiska organisationer som förfogar över en enorm förmögenhet som de slipper betala förmögenhetsskatt och fastighetskatt för.

Trots att riksdagspartierna satsar 400 miljoner kr på valkampanjer och riksdagsledamöternas höga löner med 71.500 i månad en höjning på 1600 kr i månad jmf med andra löner och pension.

Demokratin har havererat , lågt valdeltagande , svaga regeringar , Sverige har förlorat sin roll som medlare till förmån för Turkiet . I och med detta har även klimatmålet blivit åsidosatt.

Ordförande i Partibidragsnämnden Gunnel Wennberg f d president i Hovrätten för Västra Sverige borde med sin erfarenhet som domare ha märkt problematiken .Sambandet mellan riksdagspartiernas stora förmögenhet och hur demokratin hindras i sin utveckling.

Riksdagspartiernas samtliga förmögenheter måste därför beräknas när partistödet skall betalas ut !

Vid en begränsning av av medborgarnas värfärd ska resurser från partienas gemensamma förmögenhet överföras för att kompensera t ex vid höjning av elpriserna under lågkonjunktur på grund av krig till vlket de har givit stöd och överfört resurser till d v s förlängt kriget och förvärrat skadan i stället för att begränsa den.

En nödvändig reform av partistödet som leder till att demokratin utvecklas, som uppfyller syftet med lagen om statligt stöd till politiska partier och i lagen om statligt stöd till riksdagspartiernas kvinnoorganisationer.

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0