De 10 demokratiska buden

De som har rösträtt och kan avstå från att rösta och de som inte ha rösträtt och inte kan avstå från att rösta .

Vi ställer frågorna nedan, utifrån principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet !

1) Varför har Sverige, Danmark och Finland kyrkoval . De andra EU -ländena har inte det ,

Norge som inte är med i EU har kyrkoval , medan andra länder som även de står utanför EU inte har kyrkoval .

2) Anledningen till att riksdagspartierna som deltar i kyrkovalet låter den svenska kyrkan, trots separation från staten, få behålla den enorma förmögenhet på 18 miljarder kronor utan att tvingas betala förmögenhetsskatt för det , kanske likadant vad gäller övriga EU- ländernas kyrkor .

De som inte har rösträtt i kyrkovaletet bryr sig inte om detta , varför ?

I SVT;s debatt om kyrkovalet visade det sig att SD har två uppdrag, sitter på två stolar samtidigt dels som riksdagsledamot och dels i kyrkomötet. Frågan är hur hinner hon med de båda arbetena?

3) Har sveska EU-parlamentariker med invandrar bakgrund rösrätt i valet 19 sep 2021 ?

Om svaret är nej , kan det ha koppling till deras tro eller religion , och hur kommer det sig att de inte kan hävda sig ?

4) Har svenska riksdagsledamöter med invandrar bakgrund rösrätt i valet 19 sep 2021 ?

Om svaret är nej , kan det ha koppling till sin tro eller religion , och anledning till att de inte arbetar för jämställdhet och rättigheter inom det området ?

5) Har svenska statsråd med invandrarbakgrund rösrätt i valet 19 sep 2021 ?

Om svaret är nej , kan det ha koppling till deras tro eller religion , och varför vill de överlämna de olösta frågorna till nästa generation bl a sina barn ?

6) Anledning till att majoriteten av de 16-åringar som har en annan religion inte har rösträtt , inte får vara med och välja vilka från riksdagspartierna som ska sitta i kyrkomötet trots att de tillhör riksdagspartiernas ungdomsförbund som utgör del av riksdagspartierna .

Om svaret är ja, är det då inte en sak för riksdagspartiernas ungdomsförbunds ordförande att kräva jämlikhet och jämställdhet . Är de inte intresserade av att deras 16-åriga medlemmar få samma möjlighet att praktisera demokrati två år innan det allmänna valet ?

7) Har svenska journalister som jobbar inom massmedia och med invandrarbakgrund rösrätt vid valet 19 sep 2021 ?

Om svaret är nej , kan det ha koppling till deras tro eller religion och varför kan de inte ta upp denna fråga till diskussion då det är deras huvudsakliga uppgift att arbeta inom svensk, norsk, dansk och finsk media ?

8) Har andra trossamfunds medlemmar rösträtt vid valet 19 sep 2021 ?

Om svaret är nej är de inte intresserade av att deras 16-åriga barn få samma möjlighet att praktisera demokrati två år innan det allmänna valet ?

9) Har riksdagspartiernas ungdomsförbunds ordförande rösträtt vid valet 19 sep 2021 ?

Om svaret är nej är de inte intresserade av att deras medlemmar få samma möjlighet att praktisera demokrati två år innan det allmänna valet ?

10) De kristna 16-åringar som inte har rösträtt i allmänna val väljer vilka från riksdagspartierna som ska sitta i kyrkomötet. Trots att andra 16 åringar som har en annan religion och är medlemmar i riksdagspartiernas ungdomsförbund inte får vara med och välja och därför inte har samma rättigheter .

 

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0