Vad menar egentligen TV 4 Postkodmiljonär med frågan som hänvisade till GT

 

Vad menar egentligen TV 4 Postkodmiljonär med frågan som hänvisade till GT att Isak den enda son till Ibraham och Sara .

Kunde Postkodmiljonären inte formulerat frågan på ett annat sätt t ex att Ibraham med sina två fruar avlade flera barn vad heter barnet som han avlade med Sara ? Anders, Napoleon , Isak eller Trump

Eller att Ismael och Isak är halvbröder och söner till Ibraham som avlades av två olika fruar , vilken son avlade han med Sara och och vilken avlade han med Hadjer . Alternativ fråga kan vara Ibraham hade två söner en Jude som heter Isak och Ismael som är Muslim .

Postkodmilonären har inte nämnt någon religion i sin fråga men frågan ställdes från Gamla testamentet som saknar vetenskapligt stöd. TV 4 har inte heller belägg för att det under Abrahams tid utövades någon religion, varken Judendom , Kristendom eller Islam för cirka 3500 år före vår tidräkning.

Däremot Gamla testamentet kan vara en kopia från Hammurabis lagar .

Därför måste religionskunskapsundevisningen i skolorna baseras på vetenskap och kyrkovalet ändras till ett Multireligionvalsystem så att demokratin utvecklas och fred uppnås , från en hållbar politik till en hållbar utveckling .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0