Parisavtalets regelbok och vapen, olja och kolindustiländerna .

Utan tvekan är det de länderna som står bakom alla krig och ockupationer. De deltog i FN:s klimatmöte men har genom krigföring förorenat luften, vattnet, förstört skogen , marken och djurlivet.

 

 

Klimatfinansiering med 100 miljarder dollar per år 2020–2025 som FN:s klimatmöte COP26 i Glasgow åstadkommit tolkas som om vapenindustriländerna betalar till kol & oljeindustri länderna .

COP26 i Glasgow borde i stället ha krävt att vapen, olje och kol industi länderna ska avveckla sin industri så att målet för en fossilfri värld som leder till att fred och en hållbar utveckling går att uppnå.

Detta innebär att Kina och Indien med sin kolindusti, USA med sin vapenindustri och Saudiarabien och Iran med sin oljeindustri inte ska få diktera några villkor vid något klimatmöte utan överlåta detta till klimatexperter och forskare.

Detta innebär i sin tur att alla länder kan rapportera sina utsläpp på ett likvärdigt sätt enligt regler för handel med utsläppsrätter, regler för transparens och gemensamma tidsramar för rapportering av klimatarbetet .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0