Israel har krigat sedan det grundades. Detta till trots, samtidigt som Israel inte

Israel har krigat sedan det grundades. Detta till trots, samtidigt som Israel inte har en fungerande regering, får de starta krig samtidigt som de får behålla sina kärnvapen .

En svag demokrati möjliggör, att utan samlingsregering, både starta krig , lämna EU och kringgå en överenskommelse som Januari-överenskommelsen i det senaste valet och december-överenskommelsen i det föregående valet trots ett valresultat..

Israel har alltid haft undantag från miljökrav UN Sustainable Development Goals . Det finns mycket starka misstankar om att även Israel har kärnvapen som de får behålla . Israel har mellan 75 och 400 kärnvapen som utgör ett avskräckande hot . Frågan är vad som kan hända om israeliska kärnvapen slås ut av raketer

Jan Eliasson som var vice generalsekreterare för FN till 2016 har upplevt alla Israels krig , han är nämligen äldre än Israel . Han var ordförande i FN:s generalförsamling mellan 2005–2006 och Sveriges utrikesminister, dessutom ordförande i Stockholms internationella fredsforskningsinstitut SIPRI sedan juni 2017 och har varit Sveriges ambassadör i USA .

Han tilldelades många kors bl a Storkorsetet av Spanska Isabella, den katolska orden, här kommer religionens symboliska påverkan i politiken in.

I sitt land har han både i sitt parti S och i det egna landet många judar och många av dessa har enligt uppgift rösträtt i det israeliska valet vilket den svenska valmyndigheten och svensk media inte vill prata om eller ta upp på samma sätt som kyrkovalet. Eliasson har haft möjlighet att ta kontakt med den rabin som representerar Israel i Norden, men så har såvitt vi vet inte skett.

Eliasson har inte heller agerat för att FN flyttas från USA , New York, till ett neutralt land , då USA ger pengar, vapen och stöd till Israel. Israel tar heller inte emot flyktingar.

Hur många brott och massakrar skall Israel begå innan FN och EU vänder på sin ohållbara politik.

Här är några av dessa brott mot mänskligheten:

Vid sidan av sin krigföring bombade Israel två flyktingläget. Massakern i Sabra och Shatila

i Libanon 1982 vilket var folkmord men ändå blev ingen dömd för krigsbrott.

Vid sidan av sin krigföring tankade de sina flygplan i luften och slog till mot den irakiska kärnkraften.

Vid sidan av sin krigföring skickade Israel soldater , grodmän, till Tunisen och avrättade en palestinsk ledare framför sina barn.

Israel undantas även här från krigsförbrytartribunalen.

FN och EU är just nu inte kapabla att lösa någon konflikt om den ohållbara politik som bedrivs inom EU såväl som FN fortsätter med indelning av världen i två lägen.

  1. Den kristna-judiska världen ger stöd till Israel

  2. Den muslimska världen ger stöd till Palestina

Buddisterna i Burma/Myanmar och Kina passar på att behandla muslimer illa .

FN och EU kan endast lösa den konflikten genom ett enkelt, billigt och

effektivt trepunktsprogram:

  1. En övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem enligt principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet. I och med att flera nordiska länder redan har kyrkoval underlättar detta övergången och att tillämpas i övriga världen. Multireligionvalet utgör en grund i det demokratiska systemet.

     
  2. Skrota alla kärnvapen och vapen , ett vapenfrtt samhälle.

  3. Målet för biståndspolitiken måste vara att gynna fred och klimat.

Krig  utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0