EU & medborgarförslag , så bekämpas fattigdom och klyftor i Sverige såväl som i hela EU.

1) Att bolaget Attendo som sysslar med hemtjänst och äldreboenden fick coronastöd men betalade ut miljonbonus med 4,8 miljoner kronor till chefer.

Majoriteten av befolkningen anser att det är ett orättvist system , och ohållbart ur finans & ekonomisk -politisk synvinkel.

2) Att i år får 2 455 172 personer dela på skatteåterbäringen som är på 18 miljarder kronor , dvs varje person får cirka sju och en halv miljon kr . Om alla dessa 2 455 172 personer får 7000 kr var kommer man kanske upp till 18 miljarder . Andra får mycket litet eller ingenting alls, en del medborgare får restskatt .

Även här anser en majoritet av befolkningen att det är ett orättvist system och ohållbart ur finans & ekonomisk -politisk synvinkel. Detta gör att klyftorna ökar både i det svenska samhället och kanske i hela EU .

EU & medborgarnas initiativ går ut på att , löneförhöjning slopas, skuldsanering slopas, betalningsföreläggande slopas , inga bonusar , skatteåterbäring betalas inte ut ,inga avgångsvederlag.

De 18,3 miljarder ska enligt vår modell inte betalas ut utan överföras till ett specifikt konto som garanterar utbetalningar på 18.000 kr varje år till medborgarna ovan. S k transfereringslön.

Vad anser X om han får 18.000:-kr skattefritt varje år i stället för

om medborgare X får 4000 :-kr i skatteåterbäring i år men nästa år vet personen inte hur stor återbäringen blir, personen får kanske kvarskatt att betala. Om X sparar genom att tala om för skattemyndigheten att dra en extra hundralapp i skatt varje månad, i detta fall antar vi att X får 6000:- kr det året.

Vad anser du som tillhör en grupp som har krav på sig att betala kvarskatt att i stället får 18.000:-kr skattefritt varje år .

Vad anser du som tillhör en grupp som får tillbaka bara några hundralappar att i stället få 18.000:-kr skattefritt varje år .

Vad anser du som tillhör en grupp som inte få tillbaka någonting att i stället få 18.000:-kr skattefritt varje år .

Anställda vet att bonusar beror på om företaget går bra eller inte och de kan avstå från sina bonusar och i stället få 18.000:-kr skattefritt varje år .

Nästa fråga är om en GD kan avstå från avgångsvederlag om han eller hon som alla andra får 18.000 kr varje år skattefritt. De som beviljar GD avgångsvederlag ska upphöra med detta. Är GD inte nöjd med att så sker får vi välja politiker till detta uppdrag.

Detta innebär att skattemyndigheten tar med de bonusar,skatteåterbäringar och avgångsvederlag som beräknas utbetalas varje år och placerar dessa i ett transfereringskonto . Sedan återbetalas dessa i lön i dec varje år till anställda , sjuka ,arbetslösa och pensionärer . På det sättet minskar fattigdomen och klyftorna i det svenska samhället.

Transferering innebär att statens budget stärks och att medborgarnas välfärd ökar .

 Krononofogdemyndighetens roll.

Genom att inte någon ansöker om skuldsanering och att ansökningar om betalningsförelägganden hos kronofogden försvinner minskar både arbetsbelastning , kostnader och eventuella konflikter.

Skattemyndigheten får som styrmedel möjlighet att dra eventuella skulder som den anställde , de sjuka, arbetslösa och pensionärer har från de 18.000 kronorna. Transfereringslönen går inte att dölja. Kronofogdemyndigheten behöver inte jaga skuldsatta utan den har transfereringslönen som kan nyttjas. Transfereringslönen är skattefri men är däremot inte skyddad mot borgenär.

Ansökan om skattejämkning kan också slopas eller kanske ingen kommer att ansöka om det.

Arbetsgivareorganisationernas och arbetstagareorganisationernas roll

Genom denna modell slipper arbetsgivareorganisationer och arbetstagreorganisationer löneförhandla varje år.

 

 Krig  utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0