Har Sverige ett hemligt val som riksdagspartierna deltar i sep 2021 men SVT & SR inte rapporterar om ?

SD deltar i kyrkovalet , sitter i kyrkomötet samtidigt som de förolämpar andra religioner .

Är det kyrkans fel eller de som har rösträtt i kyrkovalet ?

Borde inte SD uteslutas från kyrkomötet ?.

Gudtjänst i TV som sänder predikan eller upplysning om valet i sep 2021 ?

Kampen för lika rösträtt , demokrati utveckling och jämställdhet sätts på prov vid valet av Nooshi Dadgostar och Nyamko Sabuni som är både kvinnor, partiledare och med invandrarbakgrund , flyktingar som har flytt från diktatorer , krig, förtryck och kränkningar av de mänskliga rättigheterna .

L och V:s medlemmar har nu en gemensam sak att kämpa för, nämligen rösträtt för sina partiledare.

Båda partiledarna, den ena är riksdagsledamot men inte den andra, saknar rösträtt i årets val, sep 2021. Detta gynnar SD och KD.

Alla andra partiledare har rösträtt i årets val men kan avstå från denna , valet mellan att rösta eller inte d vs valmöjlighet har alla partiledare utom V:s ledare Nooshi Dadgostar och L:s ledara Nyamko Sabuni .

Däremot har L och V som organisationer, riksdagspartier rösträtt i detta val . De båda partierna deltar i valet i sep 2021 men utesluter hälften av sina medlemmar, som bär på en annan tro än kristendomen, från att delta. Det kan handla om flera riksdagsledamöter eller ett statsråd som har en annan tro än kristendom.

Detta tyder på att ingen partiledare med annan tro än kristendom inte heller kan bli statsminster i de nordiska länderna som har kyrkoval.

Frågan är om riksdagspartierna i sig betraktas som kristna och utgår i sin ideologi från kristna värderingar och att det därför nödvändigt för dessa att vara medlemmar i den svenska kyrkan under beteckningen kyrkoval .

Men från vilken ideologi utgår andra grupper av riksdagsledamöter som har annan tro än kristendom och varför vill de inte ha jämställdhet i denna viktiga fråga?

Valmöjligheten

Andra partiledare har rösträtt men kan avstå från denna valmöjlighet, medan Nooshi Dadgostar och Nyamko Sabuni i detta fall saknar den möjligheten eftersom de har inte den rättigheten , rösträtt i årets val i sep 2021.

Varför intresserar sig riksdagspartierna för kyrkovalet och deltar aktivt i detta.

Här kommer SST och Kammarkollegium in i bilden , fördelning av statsbidrag, förmögenhet orättvis fördelning . Svenska kyrkans totala egendom, denna enorma förmögenhet som riksdagspartierna å ena sidan vill skydda och dessa olika bidrags storlek som fördelas till olika trossamfund s k statsbidrag och konflikter om rättigheter till dessa bidrag.

Det är inte Kyrkans egendom som förvärvats av kyrkan ensam utan den är en del av statens egendom under tiden innan separation stat-kyrka år 2000. Vi kallar det för folkets egendom .Därför bör kyrkan förstå det , dela med sig och medverka till en lösning .

Ett trossamfund i Sverige betalade 350.000 kr till ett ombud och detta kan ha varit finansierat med statsbidrag eller på annat sätt i strid med svenska staten alltså genom skatteverket . Denna summa kan komma att öka under processen . Rimlighet , interna konflikter , förolämpling av andra religioner och tvist om bidragens storlek , avslag på bidrag , krav på återbetalning och ointresse att slå ihop samtliga religionernas egendom i en fond som motsvarar partistödet.

Konflikter mellan religionerna tillsammans med de externa konflikter som tex det 10- åriga kriget i Syrien gör att folk flyr från sina hemländer kräver ändring av kyrkovalet och en övergång till ett multireligionvalstystem med mutltireligionstödet som ersättning till SST.

 

Krig  utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0