De vill förändra världen men de vågar inte själva göra en förändring i sitt eget land.

Ojämställdhet bland de 16- åringar med olika tro som är medlemmar i de politiska ungdomsförbunden, SSU, MUF m fl , gällande rösträtt ?

De ungdomar som fyllt 16 år och som bär på någon annan tro än kristendom har inte rösträtt i årets val , de är därför inte jämställda trots att de är politiskt intresserade och bär på moderpartiets ideologi och kan vara barn till föräldrar som var flyktingar.

Om de inte känner till denna rättighet och moderpartiet inte upplyser dem om denna på grund av att partiledaren själv också saknar rösträtt i årets val eller att partiledaren själv är kristen eller föräldrarna motsätter sig denna p g a att trossamfundet inte accepterar denna eller att samhället i övrigt inte är intresserat då kyrkan har fördelar och är nöjd med sin nuvarande dominanta ställning.

Om Sverige är ett av världens mest jämställda länder hur kommer det sig då att politiska ungdomsförbund b la är indelade mellan de som har röst rätt och andra är berövade denna rättighet i årets val som riksdagspartierna deltar i ?

Ungdomar som har fått rösträtt men kan avstå från att uttnyttja denna , andra ungdomar saknar den möjligheten och därför inte har denna valmöjlighet.Hur många av de i socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, med cirka 3 400 medlemmar med olika tro har rösträtt i årets val ?

Har Röda Korsets Ungdomsförbund och Rädda Barnens Ungdomsförbund med olika tro rösträtt i årets val, sep 2021?

Du som har fyllt 16 år framför att de som är medlemmar i de politiska ungdomsförbunden ska känna till sina rättigheter .

1) Den f d moderate parti1edaren och statsministern Arvid Lindman vågade utesluta nästan halva sitt parti på grund av samarbetet med Sveriges Nationella Ungdomsförbund efter SNU:s dragning mot nazismen. MUF bildades sedan under namnet Ungsvenskarna. SD har för närvarande

Sverigedemokratisk Ungdom SDU . Kan det vara den likheten som gjorde att Kristersson nyligen har ändrat sin syn på SD så att den skiljer sig från fd moderatledarens, Reinfeldt .

  1. Bidraget ges till din organisation i syfte att

    främja barns och ungdomars demokratiska fostran

främja jämställdheten mellan könen

främja jämlikhet mellan olika ungdomsgrupper

SD gynnas av årets val då många med invandrarbakgrund med olika religioner saknar rösträtt i det val.

 kräv därför ändring av kyrkovalet och en övergång till ett multireligionvalstystem med mutltireligionstödet som ersättning till SST.

 

Krig  utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0