Almedalsveckan och talmannens ackumulerade upprepade fel .

Talmannen löste krisen genom att servera jordgubbar till vänsterblocket och blåbär till högerblocket samtidigt som de sjöng “Börja om från början börja om på nytt” som Sven -Ingvar .

Om KD, SD, L och M skyller på J-Ö och S, C och MP och V inte har löst krisen genom bildande av en samlingsregering utan SD och KD och att talmannen inte uppmanat till detta så är det att betrakta som ett av talmannens upprepade fel .

Att peta den sittande talmannen från Villa Bonnier på Nobelgatan i Diplomatstaden löser ingen kris . Talmannen som är i rang efter statschefen, konung Karl XVI Gustaf , och före statsministern i rang, kan inte avsättas genom ett riksdagsbeslut utan sitter kvar fram till sep 2022.

De som ådragit sig ett stort nederlag är L, SD och även KD vars partiledare varit misstänkt för och har erkänt ett brott . SD har suttit i riksdagen i många år utan att åstadkomma någonting och även några av deras mdlemmar har varit misstänkta för brott. Brottsligheten bland en del medlemmar i riksdagspartierna är en annan kris vid sidan av regeringskrisen. Ytterligare problem är att SD och KD är onödiga partier som utgör en belastning för riksdagen och landets styre.

L kan däremot genom att välja en ny partiledning rädda partiet innan nästa val.

L och V hade möjlighet att ta initiativ till bildande av en samlingsregering och på så sätt få var sin statsrådspost. Det skulle ha gjort båda partierna populära och L kunde ha säkrat sin mandatperiod i riksdagen .

Både L:s och V:s partiledare saknar rösträtt i årets val sep 2021 , detta måste prioriteras av båda partierna så att andra med invandrarbakgrund också får rösträtt . Se också till att även deras ungdomsförbunds ordförande får rösträtt så att många andra ungdomar som fyltt 16 år inte berövas denna grundläggande rättighet.

Talmannen har sett till att alla partiledarna sitter i samma båt på väg tillbaka till D-Ö som styr med f d Alliansens budget fram till nästa val samtidigt som de sjunger “Börja om från början , börja om på nytt”.

 

Krig  utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0