Religion , finansiering och Demokrati.

Iran, Niger, Libyen, , Sydsudan , Zimbabwe Centralafrikanska republiken och Kongo-Brazzaville

Ovanstående är sju länder som har förlorat sin rösträtt i FN:s generalsförsamling för att de inte har betalat sina skulder till FN. Enligt källorna har Iran en skuld på 16,2 miljoner dollar cirka 136 miljoner kronor.

Frågan är hur viktig demokratin är för dessa länder , och vilka som skall prioriteras under krig, bojkott , diktatoriskt styrda och Coronapandemin.

Fredsbevarande insatser ligger på omkring 52 miljarder kronor per år och hur mycket fred har FN bevarat eller skapat ?

Om en del av de skuldsatta länderna är beroende av bistånd från SIDA , inkluderas processen för demokrati i SIDA:s projekt i de här länderna ?

Den nyligen valde presidenten i USA som skall leda 322 miljoner amerikaner med olika religoner nämnde i sitt tal till nationen ordet Gud i varenda mening i cermonin trots religionsfrihet . Religionen dominerar det amerikanska samhället och religionen utnyttjas även politiskt och vid krigsföring . Presidenten talar inte ut om vilken Gud han syftar på.

Är presidenten vald av GUD eller av det amerikanska folket . Demokratin som segrade i

USA- valet, handlar inte bara om ett fredligt överlämnande av makten och att en ny mäktig president skall väljas och att amerikanerna har rösträtt .

De rasideologiska protestantiska organisationerna , Ku Klux Klan , vit makt och konservativ högerextremism och kristendom utgör en fara för demokratin även om den nyvalde presidenten hävdar att demokratin har segrat .

Det är demokratin som har givit oss religionsfriheten. Det är därför mycket viktigt att införa demokratin i alla trossamfund, amerikansk som Ku Klux Klan m fl , tysk, fransk , polsk,

saudiskarabisk och svensk m fl.

 

Utveckling av maktdelningsprincipen

Maktdelningsprincipen behöver utvecklas , den lagstiftande församlingen behöver flera partier

Därför bör de två amerikanska partiernas dominans brytas så att flera partier som t ex ett miljöparti också får samma möjlighet som demokrater och repulikaner. Detta ken åstadkommas genom en fri partibildning . I likhet med fripartibildningen som finns i Norden och som får partistöd när de får 4% av väljarna, röstberättigade , självständiga och oberoende av någon sida som kan påverkar deras politik . Att använda förmögna företag och personer med pengar skall också brytas i det amerikanska valet.

Ytterligare en viktigt uppgift för den nyvalde presidenten är att flytta tillbaka den amerikanska ambassaden från Jerusalem till Tel Aviv samtigt som de skall försöka medla för fred.

Den nyvalde amerikanske presidentens återställande av vad den föregående republikanske presidenten beslutat om motverkar Brexit och är en fördel för EU . Det gör att två saker kan åstadkomma en lösning av flyktingskrisen , ta itu med krigsförbrytelser och ersätta de drabbade vid krigsföring av de tre länderna USA, Storbritannien och Frankrike

Kriget utgör ett hot mot mänskligheten och miljön


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0