Hypotekslån för pensionärer, övertagande av äganderätt till sin hyresrätt eller pensionsreform

Hypotekslån för pensionärer, övertagande av äganderätt till sin hyresrätt eller pensionsreform . Vilket är lämpligast ?

De Nya Svenskarna påminner de föräldrar som har barn som flyller eller har fyllt 16 år att de har rösträtt i det svenska val som äger rum nu i september 2021. Det spelar ingen roll om det kallas för riksdagspartiernas val då riksdagspartierna deltar i det eller om det kallas för kyrkoval.

Beröva därför inte dina barn den rösträtt som de har rätt till så att de få utöva demokrati två år innan de fär rösta i det allmänna valet !

Hur bryta de fattiga EU- medborgares beroendeställning från sina stater, bidragsoberoende.

Under Coronapandemin ökar antalet fattiga pensionärer och bostadslösa samtidigt som riksdagsledamöterna sockrar sina löner till närmare 70.000 i månaden .Å andra sidan, företag lockar pensionärerna med att ta ett s k hypotekslån .

EU- parlamentariker som också har sockrat sina lön till 140.000 i månaden gör det omöjligt för dessa fattiga EU- tiggare att få hjälp då ett kontantlöst samhälle har skapats. De har inte skapat ett vapenlöst samhälle , ett papperlöst kontor eller ett knarklöst samhälle.

EU-parlamentet & tiggeriet .

En svensk och en rumänsk/bulgarisk tiggare är EU medborgare som har rösträtt i EU -valet. Bostadslösa EU- medborgare har också rösträtt i EU- parlamentet . De båda kategorierna har rättigheter gentemot EU- parlamentet som representerar dem.

Ett ytterligare problem som EU- parlamentet brottas med är flyktingkrisen . Flyktingarna har också hamnat i beroendeställning.

Rättigheter & rättvisa

Vaccinen mot Covid-19 har visat hur EU- länderna har splittrats som om EU- länderna befinner sig i krig.

Vad innefattar begreppet återvändande som förespråkas av olika riksdagspartier, endast flyktingar eller även tiggare och Brexit- flyktingar eller innefattar det alla ?

Prioriteras tiggare och flyktingar som inte har tak över huvudet vid vaccinering så att smittspridning och dödlighet begränsas ?

Skall de fattiga pensionären fortsätta betala skatt ända till sin död. Dubbel beskattning , en dras av arbetsgivare och den andra dras av staten .

För att bryta de fattigas beroendeställning till staten har De Nya Svenskarna redan presenterat en reform som innebär att den som går i pension eller har gått i pension har redan betalat hög skatt under den långa arbetsperioden. Det som vi kallar separation från staten liksom kyrkans skiljande från staten. Vi menar att staten redan har fått sin del av skatten och därför inte bör kräva att den fattiga pensionären skall fortsätta att betala skatt en gång till ända till sin död. Separationen innebär att en pensionär bli helt fri från olika bidrag från staten eller kommunen till sin bostad eller försörjning .

Staten å andra sidan bli fri från att betala skatteåterbäring och blir fri från ansvar att betala bostadsbidrag m.m .

Valet mellan att behålla skatteåterbäringen men fortsätta vara beroende av staten eller slippa skatten och vara helt självständig.

Det andra problemet att angripa är bostadspolitiken .

Den effektiva bostadspolitiska reform som De Nya Svenskarna presenterat tidigare är en reform som innebär att den som innehar ett giltigt hyresavtal hos samma hyresvärd och har haft det under 30-35 års tid skall få rätt att överta äganderätten till sin lägenhet s k 30 års-regeln .

DPNS: De Nya Svenskarna menar att den hyresgäst som omfattas av

30- års regeln redan har betalat värdet av sin bostad jmf med leasing . Det är inte rättvis att de som har inte råd att köpa bostadsrätt och inte kan låna en miljon och som önskar som en del gör att ha sin egen lägenhet ändå riskerar avhysning vid tex, sjukdom, arbetslöshet eller på annat sätt är oförmögen att betala sin hyra . Vi saknar kännedom om hur många som hittills blivit bostadslösa under Coronapandemin.Den reformen gör att medborgarna kan bo kvar i sin kommun och inte lockas till stora städer. De stannar kvar i sin stadsdel som en investering I tid och inte I form av att spara pengar. Efterfrågan på bostäder minskar .

I händelse av att hyresvärden motsätter sig denna reform och att riksdagen saknar stöd av majoriteten för denna skulle en substutiv reform vara lämplig ,vi kan kalla denna för en pensionsreform med s k 30-års regeln .

Staten och pensionärerna är separerade från varandra på samma sätt som svenska kyrkan och staten är separerade och hyresvärden separeras från sina gamla hyresgäster som i fallet I Ludvika där en hyresvärd låtit sina hyresgäster frysa och en hyresnämnd som saknar instrument och makt att påverka detta.

Nu är Brexit och det amerikanska valet som lamslagit hela EU:s arbete och drabbat flyktingarna hårt över . Vaccineringen borde ta fart snabbt samtidigt som EU , Ryssland och USA med Storbritannien som startade krigen stoppar dessa krig så att en verklig fred kan skapas med hjälp av FN .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0