Därför är en ändring av Jul vid övergång från kyrkoval till ett

Därför är en ändring av Jul vid övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem nödvändig.

Argument ett , staten drar automatiskt TV-avgift från alla , buddister, muslimer , hiduer m fl förutom judar och kristna . Men nuvarande TV- sändning domineras av kristna ritualer som helgmålsringning , gudtjänst som sänds flera gånger i veckan och Julvärd eller hallåman och midnattmässan sänder från Peterskyrkan där Påven, kardinaler och höga präster alla män medverkar . Ingen annan religion nämns.

Ett rimligt krav som då är att ställa på SVT är att ge utrymme för andra religioner så att sändningstiden fördelas rättvist mellan alla trossamfund. Alternativet är att ta bort alla sändningar som har att göra med något trossamfund, katoliker eller protestanter.

Motiveringen är när ett trossamfund hävdar genom SVT-sändning till allmänheten att deras profet kommer att dyka upp när som helst för att rädda mänskligheten . Med mänskligheten menas alla människor , buddister, hinduer , muslimer m fl.

Om det är så borde SVT , pressombudsmannen , jämställdhetsministern och demokratiministern visa opartiskhet och komma med en reform som innebär att julfirande ändras till något mer balanserat namn som omfattar alla trossamfund så att de får komma till tals. .En helg för alla . Barn som är födda i Sverige och vars föräldrar har en annan religion blir inte lika uppmärksammade vid firandet och julklappsutdelningen. En del gör det individuellt. Om fyra barn med olika religioner är klasskamrater och ett av barnen är kristet och som visar sina klasskamrater att han eller hon har fått massor med presenter måste det kännas orättvist .

De skriver att framtidens julbord – innovationerna som förändrar julklassikerna , det innebär att svenska folket vill reformera julen. Även när SVT skriver “ därför granskar SVT Nyheter skyddet av hedersutsatta flickor”. SVI vill reformera men vet inte hur därför rekommenderar De Nya Svenskarna SVT att arbeta för ändring av kyrkovalet så att svenska folket får en neutral plattform för en sådan dialog. En sådan kan inte tas upp av kristna , offer och få andra .

En rondell som Roslagstull har fyra portar och vid varje post vaktar en profet, Mot Värtahamnen vaktar Mohammed , mot Stockholms universitet vaktar Jesus , mot Karoliniska vaktar Budda och mot Tekniska högskolan vaktar Shiva. En sådan tavla kan inte betraktas som nedsättande.

 

 

 

 Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0