Politisk praxis i exil

Därför måste allt bistånd till Afghanistan stoppas och alla afghanska tillgångar placeras på FN:s konto , opium mot mat-programmet liknande det program som inrättades av FN 1996 som tillät Irak att sälja olja på världsmarknaden i utbyte mot bl a mat och medicin .FN skall inte hålla på med att sälja opium utan förstöra den totalt.

Talibanernas frammarsch kan hejdas om de demokratiska krafterna agerar kraftfullt i stället för att fly då de har ett demokratiskt valt parlament som de har röstat fram och en fungerande regering. Folket kan kämpa för att skydda sin demokrati , den positiva kampen, på samma sätt som det syriska folket under 10 års tid krigat och utan resultat, offrat sig för att störta en diktator , den negativa kampen .

Hur kan en regering och ett parlament som på ett demokratiskt sätt har valts av folket och trots en enorm militär utrustning och militär utbildning under många år och trots erfarenhet av tidigare ryskt stöd och med många varningssignaler låta sig besegras .

En sådan utveckling kunde naturligtvis ha gått att undvika om en satsning på demokratisk upplysning och utveckling fått fortsätta med stöd av de afghanska flyktingar som finns i bl a de nordiska länderna .

De afghanska flyktingarnas satsning på fred, demokrati och hållbar utveckling i exil omsättes i praktiken vid återvändande .

När militär satsning överstiger satsing på demokrati och en obetydlig satsning sker på fred och miljö

  • kan kuppmakarna utnyttja både den, den militära svagheten och korruptionen inom den afghanska armén en erfarenhet som de har fått under sin långa tid med Ryssland närvarande .

  • att IS som alltid står till förfogande snabbt kan mobilisera

  • att trossamfunden som i fallet med etiopiska katoliker kan mobilisera till krig genom att uppmana till insamling till stöd för den etiopiska militären från ett demokratiskt och stabilt land vilket de är flyktingar i.

Den blodtörstiga kristna fanatismen som skapar den lika blodtörstiga fanatismen, Eamon Duffy i påvarnas historia.

Inkvisition står för det sämsta i religiös maktutövning

Genom själslig och fysisk tortyr skulle oskyldiga människor fås att bekänna synder och underkasta sig den katolska tron.

Den ohållbara politiken.

En annan faktor är att riksdagspartierna saknar en konkret och en vettig lösning på problemet och i stället tjatar de om de afghanska tolkarna som redan har skydd av den fungerande valda regeringen då parlamentet och regeringen inte har störtats än och talibanerna ännu inte styr landet .

Riksdagspartierna släcker elden med en kvist när det saknas en hållbar fördelningspolitik när det gäller resurser.

När den mänskliga hjärnan blockeras är den inte kapabel att tänka och förlorar sin tankekedja , men om den politiska hjärnan blockeras slirar den bara runt mot olika hinder som ett val utan valrörelse .

Flyktingar & demokratin

Om cirka en månad går de svenska riksdagspartierna tillsammans hand i hand med den svenska kyrkan till val .Det är massmedialt helt tyst , kyrkligt som politiskt .

Har Sverige ett hemligt val ?

Har riksdagspartierna ett hemligt extra val utan att införmera sina medlemmar och väljare?

Eller kanske är det på grund av att majoriteten med invandrarbakgrund ännu inte har rösträtt i det valet som grundar sig på rättigheter utan kamp i motsats till de som kämpar utan att uppnå några rättigheter, kamp utan rättigheter.!

Svara gärna på enkäten , Frågeformulär gällande Multireligionvalsystem

 
 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0