Hur firar det afghanska folket Nationaldagen den 19 augusti 2020 en fråga till SIDA, IDEA och Svenska Afghanistankommittén ?

På sin anonyma hemsida idea.int som inte många känner till och sin enorma lyxiga International IDEA Headquarters vid Strömsborgsbron i Stockholm skriver de på engelska What’s happening to democracy?

Länderna evakuerar sina ambassader , ambassadpersonalen flyr, utländska styrkor flyr, afghanska folkvalda parlamentet, regeringen,och presidenten flyr som om demokrati inte har existerat och som om någon aldrig arbetat för demokrati i Afghanistan.

Ja, vad är det som händer ?

Var är det afghanska parlamentet ?

Vad är det som försiggår ?

Ett land som trots sitt enorma bistånd fortfarande är utan en fungerande topdomän .af där man kan hitta information om läget i Afghanistan.

Tänkte de överlämna makten till talibanerna på nationaldagen den 19 augusti ?

Om maktöverlämnandet är fredligt varför flyr då folket med presidenten i septsen?

Kommer talibanerna att införa dödsstraff ?

De förbjuder tillämpande av demokrati och de är emot konstitutionen , de stöder sig på koranen och sharialagerna och emot att partier bildas och alla andra partier .

Hur kommer de sig att de har en stor vapenarsenal , varifrån har de köpt dessa vapen och med vilka medel ?

Är det liknande den pågående covid-19-pandemi, utan spårgranskning ?

Eller beror det på att talibanerna kommer att ta kontroll över opiumet ?

I Afghanistan odlas 80–90 procent av all världens opium, och 350 000 jordbrukarfamiljer i Afghanistan är helt eller delvis beroende av att odla opiumvallmo för att kunna försörja sig.

Den första åtgärd som norska regeringen vidtog under andra världskriget var att i hemlighet och sent på kvällen rädda den norska budgeten . Enligt källorna lämnade den afghanska presidenten Afghanistan med fyra bilar och en helikopter lastade med pengar . Med hjälp av bl a tåg flyttades den norska statsbudgeten till Storbritannien och frågan är vad händer med den afghanska budgeten ?

Den afghanska är beroende av bistånd bl a från SIDA , det är det hårt arbetande folkets skattemedel som förstörs liksom när Israel bombar Gaza .

SIDA känner till att amerikanerna har satsat 88 miljarder dollar på den afghanska armén .

SIDA hade brister och därför har de avlägsnat sig från det lyxiga Headquarters på Valhallavägen . Man bör naturligtvis göra på samma sätt med IDEA . IDEA känner till att amerikanerna har struntat i demokratin i Afghanistan under sin närvaro där.

Den Svenska Afghanistankommittén som hela tiden skriver positivt om Afghanistan borde läggas ned .

Nu till det svenska försvaret som har agerat som arbetsförmedling i Afghanistan. Försvarets agerande kan ha bidragit till att många svenska vapen har hamnat hos talibanerna likadant kan ha skett med andra styrkor som möjliggjort den överenskomna militärkuppen.Den kan jämföras med

Januariöverenskommelsen och Decemberöverenskommelsen som senare upphävdes av KD.

Talibanerna kommer att styra med stöd av Pakistan som är en av NATO:s främsta allierade. En upprepning av kriget i Irak som nu styrs med stöd av Iran.

 

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0