Den Internationella kvinnodagen och ökad kvinnomakt för både infödda och invandrarkvinnor

 Kan en kvinnlig partiledare med invandrarbakgrund eller en infödd svenska bli statsminster utan att tiilhöra svenska kyrkan ?

Utan tvekan den kvinnorösträtt som infördes i Sverige 1921 då den 24 maj 1919 beslutades att införa allmän rösträtt för kvinnor ,var resultat av en en lång kamp , frågan är vad har de kvinnor med invandrarbakgrund som fått rösträtt utan kamp bidragit med för en utveckling av demokrati, fred och miljö då det finns ett starkt samband mellan dessa., Vi De Nya Svenskarna kallar detta för FDU, Fred, Demokrati och Hållbar utveckling, vilket vilar på ett Multireligionvalsystem , en effektiv konfliktlösningsmodell?

Jämställdhet i utveckling av demokrati och bidrag till fred borde vara lika stor både hos män och kvinnor , hos buddister , hinduer, judar, kristna och muslimer . Då det bara är den demokrati som vi vill utveckla som har givit oss religionsfrihet . En omvänd jämställdhet utvecklas.

Finns det något samband mellan olösta flyktingskriser , olösta tiggeriproblem och ökad rasism .?

  • Tiggeriet som fällde FI ur EU-parlamentet och ett förlorat mandat ledde till att SD fick ökat stöd d v s tiggeriet ökade under FI:s mandat vilket innebar att det olösta kvinnotiggeriet i hela EU ledde till att främlingsfientliga element organiserade sig politiskt , fick makt och pengar som möjliggjorde för SD att resa till grekisk-turkiska gränsen för att dela ut flygblad . Romerna kan driva en egen kamp för självstyre genom att organisera sig politiskt och på det sättet kan de hävda sin rätt.

    Eftersom de kvinnor som sitter och tigger hela dagarna, oavsett väder och smitta inte har tillgång till att sköta sin hygien löper dessa kvinnor stor risk för att bli smittade då många händer är inblandade.

Den ökade kvinnomakten skall tillsammans med den manliga , jämställdhet, användes till att lösa konkreta problem, från ohållbar politik till hållbar politik som nästa generations politiker kan använda som referens .

Den kvinnliga rösträtten, liksom den allmänna rösträtten som gav kvinnor med invandrarbakgrund automatisk rösträtt utan kamp har bara arrangerat få fall av folkomröstning, kvinnotiggeriet har ökat , EU stänger sina gränser mot kvinnor och barn som flyr kriget samtidigt som främlingsfientligeten ökat .

Kvinnor med ökad makt , frihet , yttrandefrihet och möjlighet kan faktiskt skapa fred .

Religionsfriheten är en grundbult i vår demokrati. Det innebär att demokratin har givit oss religionsfrihet .

Den protetantiska kyrkan har därför infört demokrati i form av kyrkoval .

Problemet är att riksdagen som har 349 mandat är delad i två klyftor , de ledamöter som har rösträtt i kyrkovalet, bl a kvinnor, och andra kvinnliga ledamöter som tillhör ett annat trossamfund inte har samma rätt.

Mitt parti deltar i kyrkovalet men inte jag säger t ex de kvinnliga riksdagsedamöterna nedan som inte deltar i kyrkovalet

Kayhan, Sultan (S)

Manouchi, Noria (M )

Dadgostar, Nooshi (V)

Acketoft, Tina (L)

Ali-Elmi, Leila (MP)

Burwick, Marlene (S)

Aranda, Clara (SD)

Antoni, Helena (M )

Avci, Gulan (L)

Bladelius, Yasmine (S )

Coenraads, Åsa (M)

Delgado Varas, Lorena (V)

Eriksson, Yasmine (SD)

Fazelian, Aylin (S )

Gille, Sara (SD)

Güclü Hedin, Roza (S)

Kakabaveh, Amineh , tidigare V eller politisk vilde

Quensel, Charlotte (SD)

Redar, Lawen (S)

Weidby, Ciczie (V)

- Eller på grund av att de tillhör ett annat trossamfund , buddist, hindu, jude , katolik ,muslim och inte kan delta I kyrkovalet på grund av religiösa skäl.

  • Alternativt att de inte lyckas övertala sina religiösa ledare att det är demokratin som har givit oss religionsfrihet och därför borde arrangera likadana val .

  • En tredje orsak är att de får vara lediga från riksdagen medan de andra ledamöterna som har rösträtt engagerat sig i något annat än vad det svenska folket har givit dem uppdrag för..

  • förmodligen har de inte reflekterat över detta därför att de saknar denna rösträtt som gör att riksdagen inte är jämställd som folkets företrädare .

De protestantiska riksdagsledamöterna som deltar i kyrkovalet har rösträtt som de kan avstå från , en del kan har lämnat den svenska kyrkan .

Nu till frågan gällande kvinnor som tillhör ett annat trossamfund än protestan‫tism; vill du vara med och utveckla demokrati genom att du också inför ett likadant val inom din religion . En gemensam benämning för all val skall vara Multireligionvalsystem .

Detta innebär en övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem som en konfliktlösningsmodell

som skall presenteras som ett FN-rollspel.

Det som underlättar denna övergång är att de flesta nordiska länder redan har kyrkoval .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0