EU:s röstberättigade medborgare är omedvetna om att de gav de stora EU- staterna större makt som

EU:s röstberättigade medborgare är omedvetna om att de gav de stora EU- staterna större makt som förtrycker de små EU-staterna !

Valet av ineffektiva, bl a svenska, EU- parlamentariker kan vara en orsak .Partiernas valberedningar kandiderade fel politiker som de röstberättigade röstade på.

Om vi utgår ifrån det svenska exemplet, där regeringen gör det möjligt att medborgarna under Corona- epedemin får åka buss fritt . Denna åtgärd togs emot positivt av medborgarna. Frågan är vad säger de som redan köpt ett periodkort ?

För att göra detta mer rättvist kan SL:s kontrollanter göra slumpmässiga kontroller , den som saknar giltig biljett får antigen köpa en sådan eller betala böter. Det räcker med att medborgarna få information om detta även om kontrollen under Corona- epedmin inte görs. Alternativet är att medborgarna fortsätter att resa fritt, utan biljett.

Från det ena till det andra, hur många mördare med livtidsstraff är nu fria medan den svensk-eriterianska journalisten Issak David fortfarande sitter i fängelse ?

Hur många lägenheter med hög hyra förfogas av vissa myndigheter för sina spaningar medan antalet bostadslösa skjuter i höjden .?. Kanske är det därför det råder brist på bostäder , en sak för journalisterna?

Vidare undrar vi, röstberättigade EU-medborgare , vad vi kan göra för att göra EU mera rättvist. .

Kolonialism eller dominans att ett land får 79 mandat medan andra bara får 6 mandat .

 

Hur många socialdemokrater, S&D –| Socialdemokrater, finns EU-staterna jämfört med S i Sverige

eller konservativa /höger EPP | Konservativa och kristdemokrater i EU-staterna jämfört med de som finns i Sverige .

EU behöver inte arrangera något val för att få fram detta resultat, det är givet De f d jugoslaviska staterna och öststaterna är trötta på socialiststyre och därför röstar majoriteten på EPP.

 

Mandatfördelning efter politisk grupp

   EPP

187

   S&D

146

   Renew

98

   ID

76

   G/EFA

68

   ECR

62

   GUE/NGL

39

   NI

29

   

 De här 705 mandaten är fördelade på de 27 länderna . Bl a Frankrike har fått så stor makt som 79 mandat , detta motsvarar 8 EU-stater är det rätt ?

 Kroatien Kroatien   12

Litauen Litauen      11

Luxemburg Luxemburg   6

Malta Malta                   6

Slovenien Slovenien         8

Lettland Lettland             8

Estland Estland                7

Portugal                         21

 Dominans eller kolionalism ?

 Vad har vi då en demokratiminster för ?

 Dessutom, de flesta är NATO-medlemmar och betalar mer i medlemsavgift till NATO än EU, är det rätt?

Inte nog med detta en EU- röstberättigad med dubbelt medborgarskap kan rösta dubbelt , i sitt f d land och det land som flyktingen fått medborarskap i .

Likaså, den dubbla diplomatiska representationen mellan EU-staterna borde ändras så att varje land bara har en ambassad i Bryssel och inte i andra EU-stater.

För att det ska bli mer rättvist borde alla EU-stater få 19 mandat var lika många mandat oavsett hur stor befolkning landet har.

 Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0