En hållbar värld .med ohållbar politik , hur tänkte deltagarna vid WEF's möte...

 En hållbar värld .med ohållbar politik , hur tänkte deltagarna vid WEF's möte i Davos 2020 åstadkomma detta ?

Minnet av förintelsen är lika gammal som konflikten mellan Israel och Palestina. Behöver FN reformeras? Kan judarna själva ta initiativ utifrån till fred där de har rösträtt och kan delta i både det israeliska valet och valet i hemvistlandet . Vilka judar försvarar staten Israel men inte palestinska folkets rättigheter den allmänna debatten utifrån ?

Har FN betraktat den över 70 år gamla konflikten som en följd av krig mellan kristna och muslimer , korstågen bl a de åtta korståg där kristna barn mobliserades i kriger s k Barnkorståg, och är det omöjligt att hitta en lösning till den konflikten ?

För att i förhandlingar och debatter hitta gemensamma lösningar på internationella problem och kriser är Multireligionvalsystemet en typisk gemensam lösning. Genom detta konkreta och verklighetsnära arbetssätt tränar de att analysera och se lösningar på världens stora överlevnadsfrågor som fred och säkerhet, hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. som FN i sitt rollspel vill uppnå

Eftersom majoritetn av världens befolkning tillhör någon religion medan minioriteten tillhör någon politisk organisation , detta gör att FN och EU har svårare att påverka religionerna än politiken . I politiken går det att göra mindre eller stora refomer i motsatt till religionerna.

Statsreligion i en del länder visas genom deras flaggor samtidigt som de hävdar att de har religionsfrihet. Typiska exempel på detta är de nordiska länderna med religionsfrihet där flaggorna vajar med sina kors. Den andra kategorin är länder som visar det både på sina flaggor , retorik och i sina kollektiva cermonier, Kollektitv gråtande eller visa sitt blod genom slag med kedjor. Den tredje kategorin är länder där trots religionfriheten finns sekter med stränga regler och bestämmelser, egna skolor och som är starkt bundna vid sin religion och inte erkänner andra religioner. Alla har rösträtt som påverker politiken eller avgör en viktiga frågor.

Den fjärde kategorin är politiker som prioriterar sin religion framför sin ideologi , ett typisk exempel på det är de politiker som företräder olika riksdagspartier som deltar aktivt i kyrkovalet i de nordiska länderna .

300 riksdagsledamöter deltar i kyrkovalet medan 49 folkvalde inte gör det ?

I det fallet företräder de inte hela svenska folket utan ägnar mycket tid åt denna religion som kostar både resurser och stjäl arbetstid som folkets företrädare som tror att de har röstat på en handlingskraftig politiker.

Hur kommer det sig att riksdagsledamöter med annan religion och som sitter i samma riksdag inte deltar på samma sätt som riksdagsledamöter med kristen tro i ett sådant viktigt val som ett kyrkoval ?

Det finns de som har skaffat sig extra makt, stort kontaktnät och mer förtroende genom kyrkovalet medan andra saknar detta .trots att de både är riksdagsledemöter och valda av folket .

Hitintills har det tydligt visats att politikerna som tillhör någon religion är fästade vid denna även om de är inte särskilt religiösa, som stödet till Israel , kristendomen och judendomen, i och med detta blir det svårare att komma överens med de poliker som tillhör andra religioner .

Massmedias roll; trots att tv -avgift betalas av alla via skatten , visas nästan bara kristna gudtjänster i SVT, nästan varje dag . Vad är det för budskap SVT vill förmedla ?

I programmet Vetenskapens värld som handlade om dödahavsrullarna framkom hur resurskrävande det är att återställa dessa så att nästa generation får ta del av det hela och å andra sidan att samma generation få ärva samma konflikt .

Kan det vara en av anledningarna till att det är svårare att komma överens om att lösa världens problem, i synnerhet , gamla konflikter som har gått genom många generationer .

Är det religionerna som utgör hinder för förändring?

Öga för öga och tand för tand, Hämnd som har religiös betydelse hos judar och muslimer , hedersmord, slöja och niqab,är inte lämpligt att ta upp i den offentliga debatten när religionerna är i obalans och andra får fördel av detta b la i kyrkovalets valrörelsen. Slöjkonflikten som hamnat i allmän domstol . Allt detta kan lösas genom ett MULTIRELIGIONVALSYSTEM som ska införas i alla länder, utan undantag .

Världen blir inte bättre av att Trump kallar klimataktivister för domedagsprofeter. Trump fortsatte att uttala sig om andra Fatwa ,om Jerusalem som om att GT är signerat av Adam & Eva som Trump inhämtat sitt uttalande från och stödde sig på.

Domedagsprofetior som Trump stöder sig på är inspiration av Uppenbarelseboken. Ragnarök. Inbillning, inbillningssjukdom eller inte , de har i vart fall lyckats hålla en konlikt vid liv i över 70 år . Inbillning om en ohållbar politik sedan FN Förenta nationerna grundades oktober1945 .

En konflikt som har fått ärvas av gamla och nya generationer samtidigt som deltagare vid WEF:s möte i Davos 2020 talar om en hållbar värld.

Om Trump fick ärva en gammal och invecklad konflikt av sina f d presidenter ,vilka krav skall man då ställa på den presidenten ?

Slutligen , vilken roll kommer de två mäktigaste svenska kvinnor att spela i den internationella politiken ?

Efter förintelse och ockupation skulle Israel inte ha fått tillgång till vapen och förbjudits att använda sådana, bl a för att undvika risk för hämnd och undvikit den 70 år gamla konflikten med Palestina.

Efter Vietnamkriget skulle USA inte fått ha tillgång till vapen och förbjudits att använda sådana.

Efter Gulfkriget och kriget i Irak 2003 skulle vare sig Irak och Iran ha fått tillgång till vapen och förbjudits att använda sådana för att undvika en militärkupp och en diktator som ska härska i framtiden .

Till följd av kriget i Afghanistan skulle vare sig Afghanistan eller Ryssland ha fått tillgång till vapen och förbjudits att ha sådana . Samma sak vad gäller stater som berörts av arabiska vårens länder .

Efter kritik mot SIDA och biståndet måste biståndet gå till insfrastrakturen där ccTLDs måste aktiveras och internet fungera till ett rimligt pris som medborgarna har råd med .

De stora länerna med en miljard invånare som styrs av en enda människa oavsett statskick ska delas upp i självständiga mindre stater och på så sätt undvika fattigdom, miljökatastrofer och smitta på grund av tätt befolkade länder som Kina, Indien.

FN ska bara ha demokratiska länder med rättsstatsprincip som medlemmar och FN:s högkvarter ska flyttas till ett neutralt land .

Kan Margot Wallström som en bland de rådgivande åt generalsekreterare António Guterres och Ann Linde som utrikesminister bidra till fred , flytta FN:s högkvarte till ett nutralt land och att Norge som delar ut Nobels fredspris inte agerar språkrör till NATO som hetsar upp till krig. .

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten



 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0