Hvad vill Skavlan få veta av en kvinna vars man är en misstänkt krigsförbrytare ?

Barnkorståg, korståg mot en kvinna , Hvad vill Skavlan få veta av en kvinna vars man är en anklagad  krigsförbrytare ?

 Hustrurna & krig

 

 

  Kunde kvinnorna som är gifta med en president eller premiärminister sagt nej till krig eller haft möjlighet att förhindra krig såsom den syriske presidentens fru, Gorge Bushs och Tomy Blair s fru.

Valet mellan krig och separation , valet mellan att hellre avgå än att starta krig .

I Burma valde den fredsnobelpristagaren Aung San Suu Kyi vars fall hela Amnesty International var engagerat i då när generalerna utsatte henne för förföljelse , fängelse och kommunarrest sedan försvarade hon generalernas mord och förföljelse av minoriteten Rugundafolket hellre än att avgå och på nytt hamna i exil än att stödja generalerna.

De två misstänkta krigsförbytare som startade kriget mot Irak valdes av folket och avsattes av folket. Den ene blev president genom överklagande till USA:s Högsta domstol . Den fredsnobelpristagaren Al Gore skulle däremot ha vunnit valet . Dessutom han framträdde ofta inte ensam som andra utan ibland med hela sin familj som stöd som förmyndare. Trots detta fick han ändå starta krig . Ett par månader efter hans val inträffade 11 september 2001.som ledde till att presidentens viktigaste stora stad hamnade i ruiner med många döda. Fruarna får å ena sidan inte blanda sig i politiken å andra sidan står de vid sidan av sina män när de håller tal . På samma sätt som far och son blev presidenter som vilka båda två startade kig i Mellanöstern. Bill Clintons fru var nära att bli den första amerikanska kvinnliga presidenten . Detta innebär att fruarna hade en dold makt och om den syriske presidenten inte kan avsättas av folket är frågan om presidentens fru kan acceptera det lidande som hennes folk levt i under snart 9 år ?

Den andre för krigsförbrytelse anklagade presidenten vars fru är gäst hos Skavlan var en statsminister vilken avsattes av sitt folk eller ersattes med Gordon Brown., lämnade efter sig en stor förödelse i ett land med en civilisation sedan 3000 år före vår tidräkning d v s 2114 år innan kung Alfred den store av Wessex som år 886 grundlade England . Dessutom ledde hans krig till instabilitet som Brexit och Brexitflyktingar, de britter som har flytt till följd av Brexit och numera konkurrerar med andra flyktingar som flyr från krig. .

Kan de nordiska kvinnliga politikerna med ett politiskt uppdrag i EU , FN eller som ambassadörer avstå från att vid sina bord ha de nordiska flaggorna med kors på som symboliserar krig och påminner oss om krig , blod och dödande. Vad är en lämplig symbol att ha på de nordiska flaggorna som kan representera alla?

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0