När religionerna tar över ideologierna

Huruvida alla riksdagspartier deltar i nästa års val , kyrkovalet, men inte deras medlemmar ställs frågan om det är riksdagspartierna som är medlemmar i svenska kyrkan och inte deras medlemmar. Riksdagspartierna har rösträtt medan deras medlemmar saknar rösträtt. De som får rösta och de som inte har rösträtt.

Religionens indirekta dominans i partipolitiken gör att intresset för fredsengagemang blir obetydligt medan krig och konflikter blir svårlösta så att det i många fall kan råda förvirring vid utdelning av Nobels fredspris som kan leda till att fel person eller fel organisation får det . I dokument utifrån om Kaddafis pengar ser man hur några figurer leker med internationell rätt, EU och FN:sroll så att fred och demokrati bli omöjlig i t ex Lybien. Man utgår från att pengarna eller Lybiens statsbudget redan finns i vapenhandlarnas besittning för att garantera tillförsel av vapen till Lybien och kanske till andra länder som omfattas av arabiska vårens statsbudgetar. Man såg hur två religiösa ledare envist gav stöd till Kaddafi , ett uttalande motsvarande en fattu om hämnd m.m.

Irak , Syrien , Jemen kan ha liknande fall med utnyttjande av utländska krafter och försvunna budgetar.

Hjälporganisationen SIDA och andra liknande organisationer borde ha stoppat allt bistånd till de involverade länderna inklusive Afghanistan i väntan på utredningen och låtit FN få den rollen.

Sedan borde livsmedelsprogrammet ,WFP , frågat hur ett land som Nigeria blivit fattigt, där svält och undernäring råder, under det att de samtidigt har tillgång till vapen.

Ett fredligt , demokratiskt och ekologisk hot som FN kan använda som tvång och styrmedel..

Kaddafi hade möjlighet att hota med att ogiltigförklara den officiella lybiska valutan eller ersätta den digitalt. FN ger det legitima styret, under kontroll, en form av lån. Inget bistånd från SIDA eller liknande organisationer får ges så att det bli det möjligt att kontrollera , redovisa och utesluta vapenhandel så att alla medborgare får tillgång till sin försörjning tills nytt styre väljs.

 

Förutom bistånd och vapen har massmedia, demokrati och utbildningsministrarna en avgörande roll.

Det står bla “ att många kommuner saknar rutiner kring hedersrelaterat våld

I videon ovan hör du vilka utmaningar myndigheter och civilsamhället i Norrbotten står inför när det gäller hedersrelaterat våld “.

De känsliga debattområdena förutom hedersrelaterat våld är omskärelse, slöja , Niqap , TV- sändning av Gudstjänst eller hur Sigtunas kristna/syrianska föreningsordförandes namn ristas in i kyrktorn mm . kan inte tas upp ensidigt , utan endast genom att man skapar ett rättvist forum d v s genom en övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem.

Hur kunde svensk massmedia ständigt och oavbrutet sända så mycket om det amerikanska valet men ingenting om nästa års svenska val som alla riksdagspartierna kommer att delta i.

Demokratiministern och utbildningsministern .

Har demokrati och utbildningsministrarna som också är ansvariga för de som fyllt 16 år inte undrat att om alla riksdagspartierna deltar i nästa års val , måste det valet alltså vara viktigt .

Om valet är hemligt trots att riksdagpartierna deltar , vad säger då massmedia och demokratiministern om detta ?

Har demokratiministern fattat att det är demokratin som har givit oss religionsfrihet och inte religionerna som har givit oss demokratin.Om demokratin gav oss religionsfrihet,varför är det bara de nordiska EU- protestantiska länderna som har val , kyrkoval, som ger den som fyllt 16 år rösträtt .

 

 

De avvikelser som De Nya Svenskarna här tagit upp visar hur religionerna tillåts att dominera ideologierna

 Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0