Tiggeri.eller självstyre . Bara romerna själva som kan avgöra sitt öde ,

Det är plågsamt , smutsig miljö förenat med hälsoproblem, de utsätter sig för risker som våld ,mord , diskriminering , , kränkning av sin egna mänskliga rättigheter som andra kämpar för . Detta sker dagligen och inom hela EU- området där 751 valda EU-parlamentariker går förbi dem . De folkvalda går förbi tiggare varje dag med sina iphone och feat kontokort som varje månad fylls på med 140.000 kr samtidigt som de beslutar om det kontantlösa samhället . De själva bär inte på kontantar och tiggarna bee dem om att få en slant .

De åtgärder som krävs och som De Nya Svenskarna föreslår såsom en lösning

Förutom att FN & EU ska driva en hållbar politik ska de integrera romerna i de demokratiska länder som har fått sina rättigheter förverkligade utan kamp jämfört med syrier. De etablerade romerna ska bidra med muntlig information p g a den analfabetismen som råder bland de romer som tigger.

När man frågar en del etablerade romer om tiggeriet, får man till svar att tiggarna inte förstår detta . Del etablerade romerna bör göra en analys av läget då Uppdrag Granskning försökte klartlägga tiggeriet och varför man lämnat sitt land och sina barn för att tigga i ett annat land. Kostnader som resekostnader tur och retur , uppehälle m m I det främande landet, biljetter till tunnelbana m.m.

Dessutom det plågsamma livet och kostnader för ev sjukvård , allt detta kan inte en tiggare finansiera genom tiggeriet. Analysen bör kalkylera med hur mycket har hon eller han som tiggare kvar att skicka till sina barn. Den svenske rom som utgav sig för att vara tiggare kan också hjälpa till med att ge råd genom sin erfarenhet.

De etablerade romerna kan genom kunskap bidra till lösning.

Lösningen som De Nya Svenskarna eftersträvar är att romernas självstyre i Rumänien eller Bulgarien. En typisk praxis i detta har vi hur samerna tillämpar sitt självstyre. Även Åland, Irakiska Kurdistan ,  Färöarna, Grönland, First Nations (Indians ), Indianreservat, Romerna kan liksom Asturiens i Spanien uppnå hög kompetens inom miljöskydd.vård, och utbildning ..

Uigurer i Kina är 18 miljoner motsvarade Israel ,Vatikanstaten och Serbien med 7 miljoner . De behöver lösning.

Även Rohingyer i Burma är lika många som de som bor i Serbien . De minoritetsfolk som är mest utsatta behöver en lösning .

 Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0