Demokratins vara eller icke vara

Om det är så att demokratin har givit alla trossamfund religionsfrihet och inte religionen som har givit oss demokratin , har för det första trossamfunden bidragit till en demokratisk utveckling. ?

För det andra har trossamfunden lyckats med försoning, fred & konfliktlösning ?

-----------   De som inte får rösta och de som har rätt att rösta   ---------

Den teoretiska tillämpningen av MultiReligionValsystemet

De som representerar olika trossamfund i Sverige . Buddism, Daoism,

Hinduism, Judendom , Kristendom och Islam kallas in till ett öppet möte. Där görs en jämförelse mellan det nuvarande kyrkovalet och det nya MultiReligionValsystemet. Samtidigt skildras hur det nya systemet föds och utvecklas.

I steg två bjuds representanter för riksdagspartierna in ,

I steg 3 bjuds SST-stiftelsen in , SIDA, Amnesty och Röda Korset,.

I steg 4 bjuds svensk media och övriga in i samband med en presskonferens där reslutatet presenteras med svar på journalisternas frågor.

Den tredje fasen av MultiReligionValsystemet är en presentation av. Multireligionstödet vilket ska motsvara partistödet. Detta ska ersätta nuvarande system som består av skattemedel till SST som I sin tur fördelar medel till de olika trossamfunden. Det ska också ersätta Svenska Kyrkans anonyma bidrag och skattemyndighetens en miljard varje år som betalas till kyrkan. Kyrkan får också medlemsavgifter plus fonder, fastigheter, mark, skog m m . Alla dessa tillgångar ska överföras till Multireligionstödet som ska heta myndigheten för Multireligionstöd. Även andra resurser som övriga trossamfund förfogar över ska överföras till den myndigheten, myndigheten för Multireligionstöd.

Då blir skattemyndigheten helt fri från inblandning I Svenska Kyrkan och andra trossamfunds angelägenheter. Skattemyndigheten har nog att göra ändå.

Även kommerskollegiet som registrerar trossamfund ska överföra de avgifter de erhåller av de olika trossamfunden till myndigheten för Multireligionstöd.

Press, böcker och broschyrer som trycks av trossamfunden blir påverkade av Multireligionstödet samtidigt som regligiösa byggnader omorganiseras. Dessutom,begravningarna ska organiseras på annat sätt och de ska kallas för begraningsplatser I stället för kyrkogårdar. Kremering eller frystorkning ersätter dagens system med jordbegravningar

De splittrade och anonyma resurserna med flera myndigheter och lagar inblandade reformeras.

I kyrkovalet deltar ungdomar som fyllt 16 år, de kristna ungdomar som är medlemmar I Svenska Kyrkan har fått rättighet att praktisera demokrati två år innan de får rösta i allmänna val och EU-valet.

Kostnad för kyrkoval är 150 miljoner kronor. Dessutom har SD fått makt genom kyrkovalet och sitter i dess högsta organ, nämligen kyrkomötet

MultiReligionValsystem omfattar alla religioner och kan äga rum i samband med EU-valet så att även andra ungdomar som har andra religioner får rätt att rösta så att även de får möjlighet att praktisera demokrati innan allmänna val och EU-val.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0