Upplösning av UK efter Brexit i små stater med början av Skottland gynnar EU och miljön

Den skotska modellen som kan få fler att lämna UK och ansluta sig till EU, i jämför med upplösningen av f d Jugoslavien . UK har fortfarande två partisystem som Sverige hade under 1700-talet med mössor och hattar. Det miljöparti som styr Skottland hade inte någon chans att sitta i den brittiska regeringen men nu styr Skottland som skall vara värdnation för klimatmötet nästa år som i sin tur undelättar enighet om miljömålen .

Åland som är en liten ö med 30 000  invånare tvingade Finland att ansöka om Eu- medlemskap då ön ville söka medlemskap i EU först vilket utmanade Finland och inspererade andra grannationer.

Ett nytt Åland med tre flaggor Ålands, Finlands och EU:s vajar över huvudstaden Mariehamn, är med i EU och har euro som valuta .

Nordirland har 3 platser i Europaparlamentet men som en del av Storbritannien kan Nordirland också lämna UK och stanna kvar i EU och få stöd av Skottland.

Skottland och skottarna har nästan under 600 år med tvång levt i unionen ,UK, det skotska parlamentet avskaffades 1707 och Skottland löd direkt under det brittiska parlamentet och regeringen i London . Skottland var till 1707 en självständig suverän stat med namnet Kungariket Skottland under det stora nordiska kriget som pågick mellan 1700 och 1721 då Karl XII ledde sina styrkor i ett fälttåg mot Ryssland, Karl XII I slaget vid Poltava nu Ukraina och som sedan tog sin tillflykt till den osmanska staden Bender där han levde i exil.

Sverige och Norge hade mellan 13191343 också personalunioner liksom UK . Nu har de blivit små självständiga stater med rimlig välfärd och till och med vanligt folk har råd att skåla med skottsk whisky. Osjälvständiga flaggor som vajar tillsammans med korset. Vi är kristna länder..

 

 

Som #De Nya Svenskarna menar att alla nordiska länder ska ha liknande topdomän som .SE, .DK osv är mer lämplig som symbol att representera alla som bor i de här länderna än själva korset . Det blir även lättare att kunna se vilket land det handlar om , kultur, industri, forskning m.m.

Vilket land har den flaga

 

Hade det här landet sin egen topdomän I stället hade man lätt kunnat identifiera landet . Dett landet behöver också underlätta självstyre för små självständiga stater som också kan ansöka om medlemskap i EU..

Utvecklingen av Nordirland och Skottland har givit dem var sin flagga som bär på sina egna topdomän ,

Det kan visa sig att små stater klarar sig bättre när det gäller fred , välfärd och miljö De Nya Svenskarna menar att nästa års klimatmöte i Glasgow kan underlättas av att komma överens om enhetliga beslut om miljömål vilket I sin tur kan underlätta att komma överens om de viktigasete frågorna som fred, fattigdom, asyl och migration . Skottland och Nordirland har möjlighet att ta emot flyktingar .

Skottland styrs för närvarande av en kvinnlig statsminter något som Sverige saknar, en kvinnlig partiledare och miljöpartist I ett klimatsmart land som kommer att bli värdnation för klimatmötet 2020..

En kvinna och hennes parti ingår i Gruppen De gröna tillsammans med det svenska Miljöpartiet , franska Europe Écologie , nederländska Grön vänster , finländska Gröna förbundet och tyska Allians 90/De gröna

Det är en fördel att ett regerande miljöparti, som det skottska står som värdnation för klimatmötet.

Som tidigare har nämnts

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0