Hämnddemokratin som uppstått till följd av J-Ö -överenskommelsen kunde talmannen ha undvikit

 #Talmannen hade nämligen en hållbar lösning , frågan är varför utnyttjade han inte den?

Initiativet till bildandet av en samlingsregering (SM) hade talmannen som en enda enkel lösning efter valet och dessutom hade han kunnat undvika det nuvarande och framtida hot om misstroendeförklaring .I det här fallet kan det ha varit Nobelfestligheten som avvärjde hotet men det kan dyka upp ett liknande hot så småningom.

Den aktuella krisen handlar i grunden inte om vare sig reformering av arbetsförmedlingen eller lagen om valfrihet bör strykas eller inte utan om en regeringskris som talmannen hade kunnat undvika.

De Nya Svenskarna påpekade detta före valet, under valrörelsen och efter valet.

En ny kris , lätt eller komplicerad kan uppstå under hela denna mandatperiod , den ena kanske går att lösa men kanke inte den andra som exempelvis kärnkraftfrågan.

Två faktorer av betydelse i svensk politik är att göra det möjligt för kvinnor och de med invandrarbakgrund att nå jämställdhet och kunna väljas till statsminister.

      1) Skilj statsministerposten från partiledarposten så att inte statsminsterposten begränsas till att vara partiledare.

       2) I samråd med talmannen V och M ska Stefan Löven ombilda sin regering till en samlingsregering samtidigt som en kvinna kan bli den första svenska kvinnliga statsministern . Stefan Löven kan fortsätta som partiordförande för S.

En samlingsregering kan styra Sverige endast till nästa val och under den tiden upphör oppositionen att fungera , det gäller bara att lösa de problem som redan ligger.

Om det är möjligt för M, KD , V och SD att enas om att fälla ett socialdemokratiskt statsråd och I och med detta skapa en regeringskris då är det möjligt för M och C att acceptera att V ingår i en samlingsregering.

I det fall M vill medverka i en samlingsregering kan Kristersson erbjudas posten som inrikes-och säkerhetsminister.så att han kan lösa problemen med gängkriminalitet som han talar sig varm för .

Detta handlar nämligen om rikets politiska framtid och folkets trygghet.

Samlingsregering handlar inte om att ett visst parti skall vara eller inte vara med utan den som bildar en samlingsregering får avgöra vilka partier som ska ingå i denna . Just nu är det S som har rodret inte M .

 #L får skolminister/utbildningsministerposten och C får jordbruksministeposten .

#MP fortsätter med att inneha miljö-och klimatministeposten. V erbjuds också en ministerpost i likhet med övriga som ingår i samlingsregeringen.

Om M, KD och SD närmar sig V genom ett viktigt politiskt avgörande som yrkande på en

misstroendeförkaring mot ett socialdemokratiskt statsråd hindrar det inte heller C & L från att samarbeta med V .

Det är kris i Sverige som endast kan lösas genom att en samlingsregering bildas . De Nya Svenskarna har sagt det före valet, under valrörelsen , efter valet och även nu under hotet om yrkande på misstroendeomröstningen.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0