Frågor & svar om övergång från kyrkoval till multireligionvalsystem

De Nya Svenskarna yssnar på medborgarna och svarar på alla frågor !

 Varför Multireligionvalsystem ?

I kyrkovalet deltar ungdomar som fyllt 16 år, de kristna ungdomar som är medlemmar i Svenska Kyrkan har fått rättighet att praktisera demokrati två år innan de får rösta i allmänna val och EU-valet. Den svarar också på motfrågan , varför undantas andra trossamfund från att delta i en sådan demokratisk process så att demokratin utvecklas .

 

Man har även skapat en s k demokratisk klyfta mellan kristna som har rösträtt och andra kristna inte har det.

Trossamfunden har inte lyckats med vare sig försoning , fred eller konfliktlösning

När man säger att staten och svenska kyrkan har skilts åt är frågan hur det kommer sig att korset finns kvar på flaggan. Dessutom deltar alla riksdagspartierna inklusiv SD I kyrkovalet.

Det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet men trossamfunden har inte bidragit till en demokratisk utveckling. Det är därför en övergång från kyrkoval till Multireligionval innebär en lösning, försoning och konfliktlösning

Ungdomarna som tillhör andra trossamfund får även de samma möjlighet att praktisera demokrati två år innan de får rösta i allmänna val och Eu-valet.

Mål & Syfte är med en sådan konfliktlösningsmodell är att på ett konkret och effektivt sätt uppnå fred .

Är det inte bättre att ta bort alla religioner ?

Det är mycket svårt att ta bort alla religioner det är många som hävdar detta . Det är därför bättre att ersätta kyrkovalet med ett Multireligionvalsystem det är en kompromiss och är enklare att åstadkomma .

Hur finansierar man ett Multireligionvalsystem ?

Detta sker genom en liten reform genom att överföra resurserna från SST stiftelse till något som motsvarar partistödet. En hel myndighet med många anställda sysslar med att finansiera trossamfund som Buddism, Daoism ,Hinduism, Judendom , Kristna katoliker och Islam . Det handar om otroligt stora resurser , skrifter och lagar .

 
 

Det nuvarande bidragsystemet , kallas för statsbidrag och finansieras med skattemedel.

 

Bara kostnaden för kyrkovalet är 150 miljoner kronor och det är ett fåtal som deltar i kyrkovalet .

Med andra ord , Multireligionvalsystemet finansieras genom multireligionstödet vilket motsvarar partistödet. Avveckla SST stiftelse och eftersom inga nya trossamfund kommer att registreras kan även Kommerskollegiums roll upphävas vilket sparar enorma resurser.

Vad händer om ett trossamfund säger nej ?

En demokratis tvångsmedel !

Helt enkelt att det trossamfund som motsätter sig detta förlorar rätten till bidrag , multireligionstödet, blir isolerat och förlorar t o m sina medlemmar och får även svårt att betala sin lokalhyra. I fall de trossamfund som motsätter sig vill fortsätta ta emot anonyma bidrag d v s från utlandet, då blir det tydligt för staten och allmänheten och skattemyndighetens redovisning . Att lyfta bidrag från andra länder var orsaken till varför man införde partistödet.

Har ni diskuterat detta med svenska kyrkan , vad fick ni för respons?

Ja, många gånger och i alla län , båda genom mail , deras internetformulär och per telefon.

Svenska kyrkans svar var att andra trossamfund också kan starta egna val , men vill inte bidra eller hjälpa till med det . När De Nya Svenskarna frågade de som representerar den svenska kyrkan om de kan lära ut till andra trossamfund om hur svenska kyrkan lyckades med att införa kyrkovalet och hur det fungerar var svaret nej. Svenska kyrkan har inte heller tid att hålla på med det. Vi frågade om vad svenska kyrkan säger om de döda i kriget och de som flyr och som ingen vill ta emot och att SD har stort makt som de har fått genom att utnyttja kyrkovalet .

Svenska kyrkan får en miljard svenska kr varje år genom skattemyndigheten !

Med demokratiska tvångsmedel kan Svenska kyrkan bli isolerad , bli av med miljarder , begravningsrätt, skog, mark och fonder.

Hur ser svenska regeringen på övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem ?

De Nya svenskarna har skicat mail både till regeringspartierna och riksdagsmän och även till eu-parlamantiker men tyvärr har vi inte fått något svar . Det kan bero på den svenska flaggan där vi tog upp frågan om att svenska regeringen har skilt svenska kyrkan från staten i teorin men inte i praktiken. Vi menar att på flaggan skall inte vara något kors. De Nya Svenskarna föreslår att ländernas ccTLDs skall stå på deras flaggor.

 
 

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0