Tillämpning av Multireligionval - Del II
Multireligionvalsystem – Del II
De religösa ledarna för de olika trossamfunden skall vara förebilder i att sinsemellan utöva demokrati .
I kyrkovalet får endast kristna politiker från riksdagspartierna delta , medan andra politiker från samma riksdagspartier men med annan religionstillhörighet inte får delta .
År det inte orättvist och strider mot demokratins grundprincip?
I kyrkovalet deltog SD som har mandat i kyrkomötet , medan det utesluter andra trosamfund som också har politiker som tillhör riksdagspartierna.
I kyrkovalet. 2013 var valdeltagandet så lågt som 12,8 procent av de drygt fem miljoner som då var röstberättigade alltså de medlemmar i Svenska Kyrkan som fyllt 16 år . Valdeltagande sjönk sedan till 8, 8 procent. .
Med tanke på de resurser som den svenska kyrkan har lagt på valet, de 6 miljoner röstberättigade , det låga valdeltagandet och uteslutande av andra trossamfund. Av alla kyrkans medlemmar i Uppsala stift från Hudiksvall i norr till Kungsängen i söder var det medlemmarna i Danmark- Funbo församling som visade störst intresse .
Trots att politiker från riksdagpartierna effektivt deltar i kyrkovalet och har mandat vid kyrkomötet som är det högsta organet inom Svenska Kyrkan saknar majoriteten av invandrare/flyktingar i hela norden som har kyrkoval möjlighet att delta och påverka . Allt detta måste vi tillsammans hitta rimligare, rättvisare och effektivare alternatviv till nämligen som De Nya Svenskarna förslår , Multireligionvalsystem, multireligionval med multireligionstödet.
Övergång från #kyrkoval till #Multireligionval .
Vi utgår därför från principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionfrihet och inte religionen som har givit oss demokratin .
Trossamfunden har inte bidragit till en demokratisk utveckling. Ej heller åstadkommit fred trots de enorma resurser som de förfogar över . Detta kan bero på två faktorer, den ena är att andra trossamfund motsätter sig att införa val inom sitt trosamfund och den andra faktorn är att svenska kyrkan vill fortsätta ha sitt ett eget val och kanske inte vill dela resurserna med andra trossamfund .
Det är därför en övergång från kyrkoval till Multireligionval är nödvändig och att de erfarenheter som svenska kyrkan har fått under kyrkovalens historia kan göra så att andra trossamfund kan ta lärdom av detta och som i sin tur kan bidra till försoning och konfliktlösning.
Tillämpning
Miljömodellen för demokrati, demokratin från teori till praktik .
Vi har tre kristna präster som kandidater , frågan är vilka av de tre kristna som representerar kristna i Sverige ?
- präst som representerar reformister presenterar sig öppet för alla kristna i Sverige .
- Präst som representerar protestanter presenterar sig öppet för alla kristna i Sverige .
- katolsk präst som representerar katoliker presenterar sig öppet för alla kristna i Sverige
Alla dessa tre kristna kandidater representerar hela det kristna Sverige inom olika trossamfund .
Andra trossamfund som inte är kristna få lära sig om kristendom och dess positiva sidor och hur man kan föra fram argument så att en fred bli möijligt att uppnå .
Information till röstberättigade från alla trossamfund skall vara tillgänglig på olika språk , till detta behövs också översättare. SR sänder redan nyheter på olika språk men med ytterligare ett ämne om Multireligionvalet. Varje trossamfund skall ha en egen hemsida under den svenska topdomänen .se., så att blir det lättare att hitta , där söker de röstberättiga den information som kan hjälpa dem i valet.
Detta i sin tur underlättar spridning av valinformation gällande multireligionvalet.
Information om multireligionvalsystemet och multireligionvalstödet skickas till samtliga religiösa samfund i Sverige .
Alla ungdomar som fyllt 16 år oavsett trossamfund, kommer att praktisera demokrati två år innan det allmänna valet . Valdeltagandet ökar också i och med att andra vuxna med rösträtt i allmänna och Eu-valet med andra religioner deltar . Det underlättar en konvertering m.m. Eftersom alla som tillhör olika religioner ska rösta på samma dag kan det inträffa att en röstberättigad buddist röstar på en jude och tvärtom . Det kan också inträffa att en kristen röstar på en rabbin eller att en buddist röstar på en kristen osv.
Multireligionstödet ges bara till de religioner som deltar i denna process för att finansiera deras valrörelse och även översättning till olika språk då många kristna inte kan behärska svenska osv.
Oavsett riktningar inom kristendomen får alla dessa tre kandidater gå runt till olika kyrkor där de får presentera sig för de olika riktningarna. .
Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten