Ett brott som begås av de som har fått mandat av folket ett styra ett land är lika illa som ett brott som begås av enskilda medborgare,

Rymdskrot , rymdskräp, krig , vapen och de som säljer vapen, radioaktivt avfall från försvaret och kärnkraftsavfall, måste vara viktiga frågor i EU-valet 2019.

Enligt källorna finns det tiotals miljoner bitar rymdskrot i omloppsbana , och att 1.900 ton skrot i rymden ökar riskerna för kollisioner. Hur hanterars det svenska rymdskrotet vid Esrange i Kiruna.

Kanske är det en uppgift för ägarna till de 3.000 satelliter som cirkulerar i olika banor runt jorden

Hur länge skall de som har fått mandat av folken att representra staterna lämna över en ohållbar utveckling till kommande generationer bl a krig och krigsförbrytare .

Hur är det hållbart att Sverige hjälper till med att transportera israeliskt skrot till rymden med riksdagspartiernas godkännande . Har man utrett följden av Operation Babylon den israeliska flygattacken mot den irakiska kärnkraftsreaktorn Osirak 1981 då det flög åtta F-16 Viper -plan eskorterade av åtta F-15 Eagle i Operation Opera till Irak och i en precisionsattack slog de ut den irakiska kärnreaktorn .

Vad är det för demokrati som kännetecknas av ett land som skyddar krigsförbrytare och bl a begått massaker på kvinnor och barn i Sabra och Shatila 1982.

Är det hållbart att de som fått mandat av israeliska folket att styra Israel bl a de som röstade i det israeliska valet här i norden . Gynnar det freden?

Är det hållbart att IDEA , den International Institute for Democracy and Electoral Assistance i Stockholm trots att organisationen förfogar över enorma resurser som skattebetalarna står för. ..

Är det hållbart att Sverige tar upp Assanges fall som avslöjade USA och Storbritanniens krigsbrott att vändas mot honom medan krigsförbytare som begått de värsta av brott bl a i Irak får härja fritt.

Båda fallen borde tas upp samtidigt , det som är mot honom och det som är för honom .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0