Skär ned i partistödet från 72,837,60 miljoner till endast 800.000 kr och brytta maktkoncentrationen

Skär ned i partistödet från 72,837,60 miljoner till endast 800.000 kr och brytta maktkoncentrationen.

De svenska kapitalistiska partierna

I jämförelse med pensionshöjningen höjs partistödet stegvis och under förra året steg bidraget med 28 procent till 15 miljoner kronor. Antalet fattiga pensionärar har däremot ökat särskilt bland svenskar med invandrarbakgrund.

I jämförelse med målet med partistödet så har riksdagspartierna inte utvecklat demokratin och stärkt den . Partistödet uppfyller inte sitt syfte. Partierna har blivit rikare och rikare , de svenska kapitalistiska partierna. Dessutom en partiledare, numera FI rådgivare, eldade upp 100.000 kr .

Ett riksdagsparti håller på med vilken barnvagn som svenska barnfamiljer ska ha , ett annat parti håller på med om böneutrop skall tillåtas eller inte.

Detta är slöseri med resurserna , likaså när övriga riksdagspartier kör med samma symfoni om vård, skola och omsörg .Trots att den formella utbildningen började på grundnivå i Sverige redan på 1200-talet och gymnasienivå sedan 1600-talet och vid Uppsala universitet sedan det grundades 1477 , pågår fortfarande debatten om skolan inom riksdagspartierna. Frågan är om riksdagspartierna saknar politiska ämnen att ta upp till diskussion. Lösningen är enkel nämligen att riksdagspartierna uppmanar sina medlemmar att flytta med sina barn till de invandartäta stadsdelarna för att gå i samma skola , tala med varandra, lära av varandra, äta samma mat, leka tillsammans och åka samma buss. De kommer ändå att behöva deras röster i valet. Tillsammans med införande av ett Multireligionvalsystem i stället för kyrkoval bidrar vi till att alla de som fyllt 16 år såväl infödda svenskar och de med invandrarbakgrund får utöva demokrati och tillsammans bli jämställda , utöva två år med praktisk demokrati innan det allmänna valet äger rum och dessutom utveckla demokratin med tryggare stadsdelar m.m.

Värderingar , svenska eller allmänna är att lära sig umgås , bo tillsammans i samma område , att lära sig av varandras kulturer, sedvanor och religioner och dessutom att ska de kunna åtminstone vilka böcker de svenska nobelpristagarna i litteratur har skrivit, som t ex Selma Lagerlöf .

I och med att riksdagspartierna inte har uträttat mycket med sina politiska vildar och att de får så mycket pengar är obegripligt särskilt för de som bor i de utsatta områdena. och sällan får besök av någon partiledare inte heller bor de tillsammans med deras medlemmar .

Frågan är vad riksdagspartierna har uträttat med 171 miljoner kronor från skattebetalarna som harbbetalas ut till partierna sk partistödet ,

Regeringspartierna S får 45 313 650 kr och MP får 14 544 450 kr och V som stödparti får 12 979 500 tillsammans får de 72,837,600 kr.

Oppositionspartierna , M får 39 841 200 kr. , L får 13 597 500 , C får 12 979 500 , KD får 12, 191,400,

SD får 18 659 400 kr och FI får närmare en miljon kr.

Dessutom får riksdagspartierna miljontals kr som medlemsavgifter , anta att varje parti har en miljon medlemar * 200 kr = 200 miljoner svenska kr. , räknar man inte det som tillgångar.

Och förresten vad gör en medicine i doktor i riksdagen när det behöves duktig personal i vården .Klarar den personen inte sitt jobb inom medicin så kan den inte heller klara riksdagsarbet och dessutom de äldre riksdagsledamöterna glömmer bort pensionärerna , så att vi i Sverige talar om fattigpensionärer.

Maktkoncentrationen

I mordutredningen gällande Palmemordet såg vi i UG hur en enskild polis fick härja fritt och göra husrannsakningar m.m , det finns många sådana.

Attentat mot flyktingläger , attentat mot syndikalister, och fallet Säpo, åklagaren och nazisternas det s k äggklockefallet där spanaren “1676” är en typisk terrorhandling, nazisterna blev frikända.

Frågan är om det som inträffade i Österrike är någonting för Sverige för att kväva nazismen och kunna hitta den som mördade Palme. Den som misstänktes vara Olof Palmes mördare blev frikänd och fick ett stort skadestånd av skattebetalarna på grund av Polisens/Säpos klantighet, frågan är vem som är mördaren ?

Inom politiken utgör maktkoncentrationen ett hinder mot andra att få möjlighet till samma post . Att statsministern innehar två maktpositioner dels som partiordförande och dels som statsminster är en typisk maktkoncentration i de länder som betraktar sig som demokratiska .Verkligheten är denna att någon annan än en partiordförande saknar möljighet att få stöd att bli statsminister bland annat i Sverige . Maktkoncentrationen hos statsministern måste därför brytas så att även av någon med invandrarbakgrund får möjlighet att bli statsminister , en hållbar politik. Från den svenska politiska historien kan nämnas detta särskilt inom socialdemokratin när statsministern och partiledaren Hjalmar Branting dog den 24 februari 1925 uppstod ett vakum som skapade konflikt och oenighet inom partiet med två falanger , den ena leddes av Per Albin Hansson mer åt höger och Rickard Sandler som lutade mer mot vänster . I en uppgörelse inom S fördelades makten mellan Rickard Sandler som statsminister den 24 januari1925 och Per Albin Hansson som partiledare i februari 1925

Efter Sandler fortsatte maktkoncentrationen hos Per Albin Hansson , Tage Erlander och sedan Olof Palme . S:s valberedning visade sig inte vara särskilt uppmärksam på maktkoncentrationen inom S utan fortsatte med odemokratiska och diktatoriska fasoner och efter 1986 års attentat mot statsminister och tillika partiordförande Olof Palme, när Ingvar Carlsson senare blev vald, kom valberedningen med samma trams .

Politiker med invandrarbakgrund inom S är inte heller särskilt intresserade av valberedningens arbete. Det är samma sak i de övriga riksdagspartierna . Detta gör att ingen politiker med invandrarbakgrund kan komma på tal vad gäller statsministerposten i Sverige om inte De Nya Svenskarna får mandat vid nästa val .

I det fall De Nya Svenskarna får mandat innebär det att tre partier, FI, SD och KD blir mycket svagare och kan komma att försvinna som gamla NYD , Junilistan och Piratpartiet. De Nya Svenskarna bidrar till bildandet av en starkare regering , att alla från höger till vänster visar vilja till att samarbeta med oss då vårt politiska mål är mycket tydligt för fred, demokrati och hållbar utveckling och detta vilar på Multireligionvalsystemet.

De Nya Svenskarna är ett parti för alla oavsett religion, nationalitet och bakgrund .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0