Järvaveckan, demokratin kräver att den politiska beroendeställningen bryts.

Staten och kyrkans beroendeställning bröts år 2000 men inte S beroendeställning till LO där LO:s ordförande utlovade flera miljoner kr i stöd till S. Frågan är från vilken budget han tar pengarna när A-kasseersättningen ständigt är föremål för kritik .

Statsministerposten och funktionen som partiledare bör också brytas vilket De Nya Svenskarna i olika inlägg har tagit upp så att en rättvis maktdelning inom partiet uppnås samtidigt som andra får möjlighet att nå dessa poster . Att statsministerposten är öronmärkt för partiledaren borde också brytas så att någon annnan än partiledaren kan bli statsminister. Detta har ägt rum bara en gång i den svenska politiska historien, efter Brantings död 1925, då makten fördelades mellan Per Albin Hansson som partiledare och Rickard Sandler som då utsågs till statsminister 24 januari 1925 . Riksdagspartiernas beroende av invandrarföreningar , klumpröstningröstning har i flera fall inträffat där, särskilt när någon med invandrarbakgrund med politiskt uppdrag tvingats att lämna sitt politiska uppdrag eller sitt parti orsakat av att väljarstödet för det partiet minskat dramatiskt och som har inträffat inom S och Mp .

Enligt vår analys har SD inte fått sitt väljarstöd vare sig från S eller Mp .

KD- röster gick till SD, se sambandet

Analysen tyder på att KD:s röster gick till SD , KD förlorade 2,9.

KD hade i valet 2014 4,57 % - 2,9 = 118.000 röster som gick SD. Detta innebär, om siffrorna står sig, att KD kommer att förlora alla sina 16 mandat och Ebba Bush får lämna sin plats i riksdagen . Detta innebär att väljarna föredrar SD i stället för KD. Orsaken kan vara att KD ger politiska uppdrag till kändisar som inte är medlemmar i partiet i stället för till KD:s medlemmar vilket betraktas som orättvist. Dessutom har det visat sig att värvningen av kändisar inte har lett till att höja partiets väljarstöd. KD har nazistiska skelett i garderoben, KDS grundare Birger Ekstedt visste om före dettanazist var på riksdagslista . Därför ska de som lämnat KD återvända till sitt tidigare hem KD.

KD skulle ha bytt ut sin ledare .

 

S röster gick till V

Vad gäller S som hade 31,0 % vid valet 2014 har enligt opinionsundersökningen gått ner till 23,8 = 3,8 % vilket utgör 240.000 röster . Dessa har gått till Vänsterpartiet

V hade 5,7 % i valet 2014 .. Enligt staistiken får V 9,1 % = 3,4 vilket betyder att 210000 S röster har gått till V, S och V är i grunden systerpartier .

 

MP -röster gick till C

Vid valet 2014 hade MP 6,89 % av rösterna men enligt nuvarande opinionssiffror får partiet 4,5 % = 2,39

MP och Centerpartiet konkurerar med varandra när det gäller miljön , sannolikheten att MP röster har gått till Centern är stor.

Centerpartiet hade 6,1 % av rösterna vid valet 2014 enligt statistiken får partiet 8,9 % = 2,8 av MP

 

L röster gick till M

L fick 5,42 % vid valet 2014 och enligt nuvarande väljarbarometer får partiet 4,6 = 0,82 %

Moderaterna hade 21,1 % vid förra valet och enligt nuvarande väljarbarometer får partiet 21,51 % , ökningen beror på att de tagit väljare från liberalerna.

M skulle inte ha bytt ledare men däremot L .

Förutsättningar för att bilda en fungerande regering och samtidigt se till att det fortfarande finns en stark opposition är viktig så att att D-Ö inte upprepas .

  1. Att S väljer rätt parti med en politik som inte strider mot V:s och Mp:s politik som parterna byggt upp under lång tid, det gäller bl a neutralitet , Nato , klimat och vinster i välfärden

  2. Att Alliansen inte spricker , den bildar en stark opposition .

  3. Isolera SD och avfärda kraftigt att den regering som ska bildas blir beroende av SD. Förbjud under tiden de rasistiska och nazistiska organisationer som motverkar demokratins målsättning.

Ingenting kommer att fungera förutom en samlingsregering utan SD . Som statsminister förslås Margot Wallström och som utrikesminister Elisabeth Svantesson, med upprättande av ett fredsdepartement under ledning av förslagsvis miljöpartiets Jabar Amin.

De som röstar på SD inbillar sig fortfarande att SD är lösningen på problemet trots att de suttit i riksdagen under 8 år , men SD:s dröm kan bli som de amerikanska parens dröm .

Två amerikanska par seglade vilse i havet som var fullt av hajar , efter flera dager hade de brist på mat, färskvatten och cigaretter och då drabbades en av dem av hallucinationer och under natten i mörkret sade han till de andra i sällskapet att han skulle gå och handla cigaretter och plötsligt hoppade han i havet och hamnade i hajens mage innan han kom till affären. Ungefär så hallucinerar Jimmy Åkesson om att nå statsministerposten .

Varför kritiserar man Trump om man röstar på SD ?

Svensk massmedia måste hitta metoder som gör att partiledare kan tänka på andra saker än skola, vård, omsorg och integration. . Annars fastnar de i denna cirkel och det blir svårt för dem att komma på något nytt eller lösa andra problem .

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

http://www.bohuslaningen.se/%C3%A5sikt/debatt-och-ins%C3%A4ndare/kd-har-nazistiska-skelett-i-garderoben-1.4748140Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0