Kan Donald Trump och Bibi Netanyahu lära sig av WEF historia .

 Bibi vänta lite med dina bosättningar sade Trump till den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu medan han klappade honom på axleln . I samma veva deklarerade Trump att han flyttar sin ambassad till Jerusalem

Anledningen till att Europeiska Management Forum bytt namn till World Economic Forum är att lösa internationella konflikter inte för att skydda jobb och handel som nu flera politiker vid WEF:s konferens gör.

För 24 år sedan skakade Shimon Peres och Yasser Arafat hand vid WEF konferens vilket ledde till Nobels fredspris 1994 under Clintons medverkan .

Emellertid, den norska medling som startade i början av 1990 som en fredsprocess med Israel och Palestina och som ledde till att Arafat slöt avtal med den israeliska regeringen 1993 i Washington. Under internationella observatörer valdes Arafat 1996 med 83 % av rösterna till president .

Sedan 1988 har 130 stater erkänt staten Palestina som en självständig stat och under 2017 erkände Sverige . Sverige erkänner Palestina och ökar biståndet

Sveriges regering har 2014 erkänt Staten Palestina och anser att de folkrättsliga kriterierna för ett erkännande av Palestina är uppfyllda. Alltså Sverige erkänner Palestina och ökar biståndet.

USA och Israel som förfogar över kärnvapen motverkar vad tidigare generationer har åsatdkommt t ex i januari 1992 skakade de Klerk och Nelson Mandela hand i World Economic Forum som ledde till Nobels fredspris 1993. , för fred och nedrustning till satsning på klimat och hållbar utveckling och fattigdomsbekämpning.. Hittintills har världsamfundet totalt misslyckats med att avväpna de stater som förfogar över kärnvapen och verkligen utgör fara för mänsklighet och miljö.

Varje avvikande steg från fredinsatster kan drabba flera generationer vilket redan har börjat ske , ockupationer , bosättningar, förtryck och kränkning av de mänskliga rättigheterna .

De Nya Svenskarna är övertygade om att införande av multireligionval i stället för kyrkoval i Norden är ett mycket viktigt verktyg för konfliktlösning och för att åstadkomma fred , slut på feltolkningar och tillämpning av de heliga skrifterna och den religiösa historien och genom multireligionvalstödet blir de religiösa samfunden oberoende samtidigt som vi får lugnare stadsdelar och eftersom man I multireligionvalet precis som I kyrkovalet får rösta från det man är 16 år får vi möjlighet att sprida kunskap om demokratiska val långt ner I åldrarna och på det sättet utveckla demokratin vilket är forumets mål.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0