De revolterande kvinnorna som löper amok i svensk politik i syfte att uppnå statsministerposten

En kvinnlig politiker med invandrabakgrund till statsministerposten eller en manlig politiker med invandrarbakgrund ? Kan S och M i sina valberedningar med stöd av övriga medlemmar föreslå en politiker med invandrarbakgrund till statsministerposten ?
 
 
I och med valet 2018 har striden om en kvinnlig svensk statsminister trappats upp . Sverige har aldrig haft en kvinnlig statsminister men däremot drottningar. Trots en kontinuelig och hetsig debatt om jämställdhet prioriterades en helt annan fråga nämligen det s k tredje könet som kan leda till bildandet av ett nytt parti med namnet Tredje könspartiet som kan ersätta Feministiskt Initiativ.
 
. Nalin Pekgul som var  ordförande för  Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund 2003–2011. Med sitt rabblande att profeten Muhammed skulle ha varit feminist och socialdemokrat om han hade levt i dag. Hon skapade en konflikt som ledde till att hon rymde från sin stadsdel Tensta i stället borde hon ha stannat kvar för att få invandrare omkring sig som en omtyckt och populär politiker . Hon gav sig även på Mehmet Kaplan som var miljöpartistisk riksdagsledamot och som har varit ordförande i Sveriges unga muslimer och presstalesman för Islamiska förbundet Nalin Pekgul menar å ena sidan väl , hon är själv muslim och har kämpat hårt både inom yrkeslivet och politiken inte minst för kurderna. Å andra sidan har hon inte tagit upp kampen för rättvisa och jämställdhet mellan invandrare och svenskar och heller inte kämpat själv för att bli utsedd till partiordförande och på sikt erhålla posten som statsminister, som kvinna med invandrar bakgrund. Hon eller någon annan kvinna.
 
Birgitta Ohlsson, som utmanade Jan Björklund som liberalernas partiledare , valde att lämna politiken efter att ha förlorat striden mot Jan Björklund..Jan Björklund beklagade att partiet plötsligt hamnat i en ledarskapskris. Jan Björklund som av Jonas Sjöstdet beskrevs som “skjutglad “ valde att stanna kvar som partiordförande genom att strida mot henne. Han motverkade att en kvinna skulle få möjlighet att utses till statsminister. Striden mellan kvinnor och män om partiordförandeskapet inom liberalerna är en gammal tradition från Folkpartiets tid . Birgitta Ohlsson har utraderat möjligheterna för andra kvinnor inom L att bli kvinnlig statsminister och en kvinnlig   premiärminister för EU  , Europeiska kommissionens ordförande där nuvarande svenska Libralerna ingår i Folkpartiet EPP
 
Alice Bah Kuhnke från att slicka kuvert, och sätta upp affischer på stan tilll miljöpartistisk kulturminister och demokratiminister  med omfattande titlar , Civila samhället, Demokrati och mänskliga rättigheter, Kultur, Medier , Kulturdepartementet ansvarar för frågor som rör  KULTUR, medier, demokrati, mänskliga rättigheter nationellt, de nationella minoriteterna och det samiska folkets språk och kultur. Departementet ansvarar också för arbetet mot diskriminering samt för frågor som rör det civila samhället, trossamfund och begravningsverksamhet Enligt henne , så arbetade hon för att få fler människor att känna igen varumärket Rättvisemärkt, få fler att handla rättvist och öppna fler arenor för opinionsbildning., och att ha kontakt med andra ideella organisationer och kyrkor Alice Bah Kuhnke som har gambiansk bakgrund med Muslimer ,95,7% Sluta upp att sponsra religioner, Bah Kuhnke, så uppmanades hon I en debattartiklel . När De Nya Svenskarna skickade Miljömodellen för demokrati, demokrati från teori till praktik till henne som demokratiminister svarade hon inte. När De Nya Svenskarna mailade henne Fredsplanen , Medborgar & Eu- initiativ samt övergång från kyrkoval till multireligionvalsystem svarade hon inte heller. Jämställdhet och mångfald vid hennes departement och utskott är mycket dåligt, av 42 medlemmar finns bara två med invandrarbakgrund .se länken nedan, s3 länken nedan
Trots skandalen inom Svenska Akademien har hon liksom andra politiker med invandrarbakgrund kämpat både inom sitt tidigare yrke och inom politiken. Alice Bah Kuhnke vill blir MP:s nya språkrör som eventuellt kan leda till Statsministerposten men detta har redan uppfattats som negativt vilket kan orsaka att även den möjlighten blivit utraderad .
En av Ring P1:s inringare med invandrarbakgrund talade öppet om diskriminering och om att han efter att ha bott I Sverige I 35 år aldrig har fått rätt någonstans i allmänna o förvaltnings- domstolar eller andra myndigheter , hans anmälningar läggs ner av polisen och han befarade till sist att.det kan bli inbördeskrig p g a skottlossning och handgranatsexplosioner I utsatta stadesdelar. Två andra inringare också med invandrarbakgrund utryckte sig dock positivt om Sverige , en av dessa som verkade hacka lök under hela samtalet var väldigt nöjd och tyckte att den första talaren hade fel. Hyckleri eller inte, de tidigare nämnda högt uppsatta politikerna saknar förmåga att förbättra situationen för många av våra invandrare I stället hackar de på dessa vid sidan av SD:s hackande. Det har funnits flera politiker med invandrarbakgrund som har varit statsråd och med goda förutsättningar att blir statsminister men som har fått sparken medan SD löper amok i riksdagen ?
 
I den fredplan som De Nya Svenskarna har lämnat till regeringen , riksdagen och EU påpekas särskilt att politiker med invandrarbakgrund i vart och ett av riksdagspartierna har svårt att samarbeta både politiskt och religiöst och hur man förebygger detta så att inte nya flyktingar drabbas, en hållbar flyktingpolitik.
Nu är frågan om de revolterande kvinnorna har något gemensamt ?
 
 
Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten .
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0