De Nya Svenskarna arbetar för dig , skrota all vapen,

Med Hultqvists affär att köpa det amerikanska luftvärnssystemet Patriot med skattemedel för över 10 miljarder svenska kronar kan inte förhindra torkan , böndernas missnöje , djurens lidande som tvingar böndena att slakta sina svältande kreatur. Det kan inte släcka bränder eller förhindra översvämningar .Det går inte ens att utföra operationer vid de svenska sjukhusen vid 30 graders värme och man kan inte äta upp Patriot vid svält .

Väderprognosen tyder på att temperaturen kommer att stiga med över 20 grader i Spanien, södra Frankrike och Potugal där det kan komma att bli upp till 50 grader varmt .

Krig , översvämningar och bränder är klimatförändringar , ett hot mot miljö , djur och människor . De utgör en provokation

Lyssna gärna på sommarprataren ordförande för ICAN i 101 länder som driver kampanjen att kärnvapen ska förbjudas . ICAN lyckades den 7 juli 2017 med att det antogs en sådan konvention i Förenta nationerna . Den svenska delegationen för Internationella kvinnoförbundet för fred och frihets delegatationen leddes av Anna Kleman som arbetade för Kvinnlig rösträtt och fredsarbete under första världskriget , hon satt i Rädda barnens styrelse . Det internationella kvinnoförbundet för fred och frihet har en rådgivande roll till FN som NGO . Syfte var att uppmana neutrala länder till medlingspositioner och krigförande länder till dialog samt att skapa opinion för fredliga lösningar.

Den andra organisation inom ICAN är Svenska Läkare mot Kärnvapen

målet är att undanröja risken för kärnvapenkrig genom att avskaffa kärnvapnen och genom att sprida saklig och medicinskt-vetenskapligt grundad information om de medicinska effekterna av kärnvapen. ICAN fick Nobels fredspris 2017 .

Generalsekreterare för International Campaign to Abolish Nuclear Weapons , ICAN , svenskan Beatrice Fihn som i sitt program som sommarpratare skickade en viktig signal till flyktingar och invandrare nämligen att du som enskild medborgare kan göra något , inte vara passiv utan ta initiativ eller börja med något 

Förbud avseende tillverkning och spridning av kärnvapen började som en liten grupp vars kontinueliga kampanj ledde till att många länder skrev under avtalet med undantag för Sverige som vägrade att godkänna det att jämföra med de länder som inte skrev under klimatavtalet. År det inte mot svenska folkets vilja ?

Att förbjuda rökning på restauranger, kaféer och arbetsplatser var inte möjligt särskilt när man brottades med tobaksindustrin och odlare av tobak.. Det blev möjligt genom kamp. Nu är det dags att stoppa vapentillvekning och vapen idustri, Nej till vapen .

Det handlar om skicklighet som t ex ett litet parti med väljarstöd på 5 % lyckades med att få fyra statsrådsposter I den svenska regeringen att jämföra med SD med 16 % av väljarstödet som misslyckades med att få åtminstone en statsrådspost under två mandatperioder.

Skrota alla vapen för att skapa fred, rädda klimatet , satsa på forskning och utbildning samt en demokratisk utveckling

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0