Det är därför FN:s säkerhetsråd inte fungerar och FN:s sändebud i Syrien inte har uppnåt sitt mål

Det är därför FN:s säkerhetsråd inte fungerar och FN:s sändebud i Syrien inte har uppnåt sitt mål

Om FN:s säkerhetsråds medlemmar är upptagna med med sina egna konflikter hur ska de då kunna lyckas med att lösa andra länders problem och konflikter

  1. Vetorätten

  2. FN- högvarteret är felplacerat

  3. Fredsbevarande styrkor

  4. Wienkonventionen om diplomatiska förbindelser

  5. Ockupationer och kränkningar av de mänskliga rättigheterna

FN:s säkerhetsråd måste vara en förebild för andra nationer och därför ska kravet på medlemskap vara mycket strängt , hårdare än kravet när det gäller på EU- medlemskap. Dessutom ska medlemmarna som väljs in i säkerhetsrådet vara neutrala .

För att främja neutraliteten och rättvisan måste de sex FN:s huvudorgan fördelas på andra länder som kan hantera ett sådant ansvar och som kan fungera som förebild i detta som te x ekonomiska och sociala rådet.

Genom att upphäva vetorätten och flytta FN:s högkvarter till ett neutralt land som Sverige där de flesta Nobelpris delas ut, Nobel har sin grav vid det kända Karolinska Institutet, FN:s tidigare generalsekreterare Dag Hammarskjöld hade även sitt hem här dessutom trivdes deltagarna med FN:s generalsekreterare António Guterres i spetsen I Dag Hammarskjölds gamla hus på Österlen. För att Sverige ska kunna vara värd för Förenta nationerna måste Sverige sluta med provokationer och vapenhantering och I stället utveckla sin egen välfärd

FN:s fredsbevarande styrkor bildades 1956 av FN:s dåvarande generalsekreterare Dag Hammarskjöld med anledning av Suezkrisen där Israel och även Storbritannien och Frankrike, båda medlemmar i FN:s säkerhetsråd, anföll Egypten .Kriget öppnade vägen för flera militärkupper i Syrien då Baathpartiet kom till makten 1966 . Kriget och ockupationen har fortsatt under alla FN:s generalsekreterare och deras politiska rådgivares mandat . Utnyttjandet av barn sexuellt som avslöjades av Anders Kompass visar hur illa FN fungerar.

För att FN:s fredsbevarande styrkor och den som får FN:s uppdrag att medla i konflikter ska kunna fungera krävs ett upprättande av ett fredsdepartement FD hos alla som sitter i säkerhetsrådet.

Med hjälp av ett FD kan flera grupper av flyktingar få utbildning i fred, demokrati och hållbar utveckling . Detta sker tillsammans med SIDA .

Detta kompletteras med att tillämpa mutireligionvalsystemet som ska ersätta det gamla kyrkovalet som tillämpas i de nordiska länderna. .

En bra styrelseform som passar i Syrien kan vara att återställa monarkin från 1920 , då var det Frankrike och Storbritannien konstruerade denna lösning genom att utse Faisal den första King of the Arab Kingdom of Syria 1920 som sedemera utsågs till kung av Irak mellan 1921-1933 .En kung vinner nämligen större respekt hos den arabiska befolkningen än den som är president . Saudiarabien, Jordanien och Marocko är bra exampel på det . Efter en tid med denna modell får folket i varje land genom folkomröstning avgöra statskicket, republik eller konstitutionell monarki.

FN:s sändebud i Syrien, Staffan de Mistura måste utgå från ovanstående vid sin medling , detta har betydelse även för irakiernas stabilitetet och kan även knäcka Israel-Palestina frågan.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0