#pledardebatt , Mot era argument

Ska man utvecklas till en rasist om man ser för många flyktingar söka skydd i sitt eget land? Ska man bli en bankrånare om man är arbetslös eller fattig pensionär ?

I partiledardebatten ser man 8 infödda svenska partiledare som vrider och vänder på samma gamla sten med två för snälla programledare.

Det verkar som om partiledarna bäddar för att det inte finns någon kvinna som statsministerkandidat.

Samma sak gäller för någon med invandrarbakgrund, ej heller den personen kan bli statsminister.

Den högkonjunktur som partiledarna talar om beror för det första på det pågående kriget, för det andra billig arbetskraft och för det tredje ett ökande stöd till främlingsfientliga organisationer.

De vapentillverkande ländernas roll gör att krigen fortsätter och de som flyr från krigen är en mycket utsatt grupp flyktingar som bl a kan ta vilket arbete som helst till lägre löner , ett slags återuppståndelse av slaveriklassen. Debatten handlar inte om fred , det ökande antal flyktingar tåls inte av de främlingsfientliga krafter som i sin tur bildar partier i EU.

Socialdemokratin & kriget

När fd S statsminister Göran Persson och hans dåliga politiska rådgivare gav stöd till kriget i Irak räknade och förväntade de sig inte ett långvarigt krig som skulle komma att sträcka sig över flera svenska statsministrars mandatperioder. Socialdemokraterna var inte det enda riksdagsparti som gav sitt stöd till kriget utan det gjorde även flera andra riksdagspartier.

Upprättelse till folket genom solidarisk ansvar

De som sålde och fortfarande säljer vapen till krigsdrabbade länder , de som gav sitt stöd till krigen , tillsammans med de länder som startade krigen, USA och Storbritannien, är strikt ansvariga för flyktingströmmen , miljöförstörelse och ett åteuppbyggande av länderna. Dessutom förpliktigas dessa att återlämna ländernas egendom och de är även skyldiga att betala skadestånd. Yttrande från experter i internationell rätt och miljörätt & vetenskap ska inhämtas.

 

 Krig utgör ett hot mot mänskligheten och miljön

 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/politiska-kommentatorer-moderatledaren-ulf-kristersson-vinnare-i-partiledardebatten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0